Omar Bashir koncert január 11-én


Omar Bashir (iraki magyar) származású lant művész nemrég tért vissza a világkörüli turnéjából Magyarországra.
Egy év alatt több nagyobb szabású rendezvényen lépett fel világszerte, közülük a legfontosabb koncertje a legendás Quincy Jones-szal, a Global Gumbo All Stars projekt volt, ahova a világhírű zenei szakember olyan művészeket hívott el, akiket saját hangszerükön aktuálisan a legjobbnak tart. A Spanyolországban megtartott koncerten Omar Bashirt olyan előadók kísérték, mint Esperanza Spalding (több Grammy díjas nagybőgős), Alfredo Rodriguez (Oscar díjas zongorista) és Antonio Carmona (spanyol pop-sztár).
Miután hazajött Magyarországra, Omar újra a dalszerzés felé fordult, megkezdve 22. lemezének elkészítését, aminek a címe: „Dancing Oud” (táncos lant). Ezen a lemezen egy újabb stílust igyekszik megszólaltatni lantján és ismét bebizonyítja a lant végtelen sokszínűségét,.
 Omar Bashir Magyarországon legközelebb 2013. január 11-én, 19 órai kezdettel, a MOM Kulturális Központban lép fel. A „Lant Hercege” és 6 tagú magyar zenekara ősbemutatóra készül, ahol az új dalaiból fog előadni a nagyérdemű közönségnek némi ízelítőt.

További hírek

További hírek
© 2018 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
// //
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább
//