Szenes Iván emlékkoncert szeptember 7. - Rezső tér

Negyedszer kerül megrendezésre szeptember 7-én, vasárnap 18.30-kor a Rezső téren az immár józsefvárosi hagyománnyá vált nagy sikerű Szenes Iván Emlékkoncert. Egyedülálló a magyar kultúrában,  hisz a koncert helyszíne az a józsefvárosi Rezső tér, ahol a legtöbb magyar sláger született, itt élt és otthonában alkotott Szenes Iván egész életében. Nincs az egész világon még egy ilyen koncert, amely ott valósult meg, ahol a slágerek, a több mint 2000 magyar dal született. Sőt, itt alkotott már Szenes Andor is, - Szenes Iván édesapja - a 30-as évek népszerű dalköltője Kálmán Imrével és Lehár Ferenccel, akinek nevéhez fűződik, az "Ott fogsz majd sírni", a "Ma önről álmodtam" megint vagy a legendás "Művészhimnusz". 

Igazi sok generációt összehozó Szenes koncert a mostani. Szenes Iván slágerei mellett édesapja Szenes Andor örökzöldjei is felcsendülnek, valamint lánya Szenes Andrea szerzeményeit is hallhatjuk Oláh Gergő és Tabáni István előadásában. A legendás “Művészhimnuszt”, mint ars poeticát a fiatal tehetségek közösen adják elő, Voith Ági és Bodrogi Gyula duettjeiből kiderül, hogy mi a hosszú házasság titka, Kocsis Tibor és Oláh Gergő  az X-faktor győztesei a “Mindig voltak győztesek” Szenes dalt tolmácsolják közösen, míg idén megidézik személyesen Szenes Ivánt is, bemutatják élete utolsó videofelvételét amin éppen újonnan írt slágerét  maga adja elő. Wolf Kati énekli a kedvenc slágert a “Hosszú az a nap” című slágert, Dolly pedig hozzáillően az “Ami szívemen a számon” dalt választotta. 

Szenes Ivánt túlélték a dalai, de a slágerek halhatatlanná tették őt magát is, ezt jelképezi a Szenes Iván Művészeti Díj, amit idén is a koncerten ad át Dr. Kocsis Máté Józsefváros polgármestere, és az első Szenes Iván díjas Wolf Kati, akinek szintén Szenes dallal a Hipp hopp jön Vuk-kal indult a karrierje. A női Kornay Marianne díjnak is lesz győztese.   Új díj is alakul idén a Szenes Iván Sláger Díj, amely mindig az adott év legjobb Szenes sláger feldolgozásért jár.   “A könnyű műfaj nem mindig könnyű. ” a díj szlogenje. Szenes Iván mindig is nagyon favorizálta a fiatal tehetségeket, legenda volt, hogy aki a “ Szenes Istálló “ énekes tagja, arra nagy jövő várt. Így indult régen Koós János vagy Kovács Kati.

A Szenes Iván koncert fellépői: 

Aradszky László, Koós János, Bodrogi Gyula, Voith Ági, Kocsis Tibor, Dolly , Wolf Kati , Tabáni István, Kerényi Miklós Máté, Rakonczai Imre, Oláh Gergő, Nyári Edit, Gömöri András Máté, Postás Józsi,  Zalatnay Cini, Mészáros János Elek  és az Apostol együttes. 


További hírek

További hírek

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább