Szívszilánk

Megjelent Barbee új albuma. Játssz velünk és nyerj egyet magadnak!


Barbee 2009-ben megjelent debütáló Popsztár című lemeze óta rengeteget változott és sikert sikerre halmozott, többek között 2010-ben megnyerte a Viva Comet „az év női előadója” díjat is. A sok fellépés mellett azonban nem pihent, hanem újabb albumán dolgozott, ami Szívszilánk címmel múlt pénteken, 2011. szeptember 15-én került az üzletekbe. Az alábbi villáminterjúban erről kérdeztük:

Játék:

Válaszolj helyesen alábbi kérdésünkre 2011. október 3-ig a zeneszoveg@zeneszoveg.hu e-mail címre és nyerj Te is Barbee ajándékcsomagot a legújabb Barbee albummal.

Kivel énekli együtt „Míg a szívünk dobog” című slágerét Barbee?

 
Barbee interjú:

A dalszövegeket továbbra is Te írod?

Igen, kiegészülve a sikeres könyvíró barátommal, Lakatos Leventével. Mindig is ő volt az az ember, aki rajtam kívül meg tudta fogalmazni egy dalban az érzéseimet és a gondolataimat. Nagyon jól össze tudunk dolgozni, ebből kifolyólag az új album dúsítva lesz remek dalszövegekkel!
 
Mi ihlette az új dalokat?

Szerettünk volna nyitni a picivel idősebb korosztály felé is, ezért a dalok sokkal érettebbek, illetve hangszerelésben is próbáltuk megfogni a mai trendeket, és azokat a saját stílusomnak megfelelően egyedivé tenni. A szövegek pedig különböző inspirációk alapján íródtak. Amit éppen akkor éreztem, azt mind dalba öntöttem.
 
Miben más ez az album, mint az előző?

Mint említettem sokkal érettebb, mint az előző és a közönség is hallhatja majd, hogy egy teljesen új hangzásvilágot alkottunk meg. A zeneszerzést a Unique együttesből ismert Kovacsics Ádámra bíztuk, akivel már az első albumnál is sokat dolgoztam együtt és ő bizonyult a legrátermettebb embernek ahhoz, hogy elkészítse azt, amit mi elképzeltünk. Emellett pedig német nyelvű dal is található az új korongon, hiszen idén azt a merész lépést is megtettem, hogy a szokásoktól eltérően nem angol, hanem német verzióban is elkészítettük az egyik dalt, mely Ganz nah Dran néven fut.
 
Melyik a kedvenc számod az új albumról?

Az Érezni fáj c. ballada. Ez egy nagyon szomorú dal, életem egyik legborzasztóbban vége szakadt párkapcsolatát mutatja be. Nagyon mély nyomot hagyott bennem és mindig is ki akartam írni magamból. Ezzel a dallal végre úgy érzem, sikerült lezárnom magamban ezt a szomorú korszakot.
 
Lesz lemezbemutató koncert?

Esett már szó ilyesmiről, de még semmi biztosat nem tudok mondani. Ha nem is lemezbemutató, de egy kisebb élőzenés klubkoncertet el tudnék képzelni a jövőben, ahol nem csak az új dalok, hanem a régi slágerek is megszólalnának.
 
Miért a "Míg a szívünk dobog" című dalból készült az első videó klip?

Mindenképpen egy dinamikusabb nótát szerettünk volna az új album előfutáraként kihozni. Szerintem egy tempós dal sokkal jobban megragad az emberekben, és kellőképp fel tudja hívni a figyelmet, pláne, hogy ez a nóta is újdonságnak számít - mind a hangszerelést, mind a szöveget illetően.
 
Milyen volt a klipforgatás?

Nagyon profi! A klipet Indián rendezte, akivel utoljára az Ébressz fel c. dalhoz készült klip forgatásán dolgoztam együtt. Ez volt az a dal, amivel a pályafutásomat kezdtem és ehhez a klipnek is nagyon sok köze volt. Mikor megtudtam, hogy újra ő rendezi a legújabb klipemet kellemes izgatottság fogott el, tudtam, hogy valami nagyon jót fogunk összehozni. Minden perfekt volt és pontról pontra úgy zajlottak a dolgok, ahogy azt elterveztük. Csak rá kell nézni az eredményre! ;-)
 
Most, hogy kész az új album egy kis pihenőt tartasz, vagy máris kezdődik a koncertezés?

Én sohasem pihenek és a mögöttem álló csapat sem. Mindig ötletelünk, próbáljuk bevonzani a jó dolgokat és nem állunk meg egy percre sem. Jelenleg még a fellépések zajlanak, de készülünk rengeteg meglepetéssel a rajongók számára, illetve októberben már forgatjuk is a következő videoklipet

További hírek

További hírek

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább