Főznek és zenélnek az UFF! gasztrobloggerei

Stílusos és vicces nagylemezt készítettek az UFF!, azaz UNOKÁINK IS FŐZNI FOGJÁK! videóbloggerei, Galambos Dorina és Péterfi-Nagy Évi. Az énekesnő-dalszerző és az újságíró Süss, főzz, konfitálj! című albuma szórakoztató, minőségi könnyűzenei csemege kezdőknek és haladóknak egy kis otthoni főzőcskézéshez vagy házibulihoz. 

Végy két bájos, fiatal feleséget, akik imádnak főzni. Adj hozzájuk kreativitást, lelkesedést, szorgalmat, néhány könnyedén elérhető konyhai alapanyagot és egy videókamerát, majd az egészet keverd össze jókedvvel, fűszerezd meg az élet sava-borsával, és a végén dobd fel az egészet az internetre! Nagyjából így indult az UFF!, vagyis az UNOKÁINK IS FŐZNI FOGJÁK! című videós gasztroblog története 2011 őszén. Galambos Dorina énekesnő-dalszerző és legjobb barátnője, Péterfi-Nagy Évi újságíró imádnak főzni, de ez nem jellemző a korosztályukra. A lányok azért indították a blogot, hogy meghozzák a többi fiatal kedvét, és bebizonyítsák nekik, hogy a főzés nem ördöngösség. Az UFF! egyszerű recepteket, gyorsan és megfizethető áron elkészíthető ételeket ajánl, így a gasztroblog elmúlt évek alatt több ezer követőre tett szert.  

Mivel Galambos Dorina zenész, Péterfi-Nagy Évi pedig újságíró, a lányok a főzésen kívül dalszövegírásban is szívesen működnek együtt. Így jött az ötlet, hogy elkészítsék Magyarország első gasztro-alter lemezét. A zeneszerzés valódi családi vállalkozásban ment, hiszen a férjek, Pély Barnabás és Péterfi Attila segítettek be, akiknél jobban senki sem ismeri a lányokat. A Süss, főzz, konfitálj! című album végül olyan lett, mint Dorina, Évi és az UFF! blog: könnyed, vidám, intelligens és nagyon vicces. 

- Eleinte egy visszafogott, lounge stílusú lemezt képzeltünk el, de az ötletelés és szövegírás közben annyit nevettünk, hogy végül sokkal lazább irányba indultunk el. Zeneileg változatos anyag született, hiszen a tíz dal között van rock, eletronikus és jazz, gyors és lassú szerzemény. A szövegek mély értelműek, az életről, barátságról, szerelemről, emberi kapcsolatokról szólnak, de igyekeztünk viccesen tálalni a mondanivalónkat. Valamilyen formában mindig utalunk a gasztronómiára, ezért megénekeljük például a habarást és a halászlevet, de bordal is szerepel rajta. Az album utolsó dala, a Mi ez a vonzás? az UFF!- blog főcímzenéjének újrahangszerelt, kibővített változata, amely a főzésről és a barátságról szól. A Süss, főzz, konfitálj! című lemezt jópofa szórakozásnak szánjuk, amely a főzés alatt vagy a vacsora utáni házibulin a vendéglátót és a vendégeket egyaránt szórakoztatni fogja – mondta Dorina és Évi.

További hírek

További hírek

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább