Ghymes jótékonysági koncert

Karácsonyi ének a ferencesek autistáiért.


A mindenki által jól ismert Ghymes  együttes idei hagyományos karácsonyi koncertjét egy igen nemes célnak szenteli.A 2011. december 10-én este 8 órakor a Szent István-bazilikában megrendezendő koncert célja, hogy bevételével segítséget nyújtson a ferences rend által fenntartott, Autista Segítő Központ fejlesztésében, és támogatásában. 
A különleges miliőt kölcsönző helyszínen túl, az est fényét emeli az együttes vendégeként Ráckevei Anna színművész és a Szent Angéla Ferences Általános Iskola és Gimnázium kórusa.

A koncerten elhangzó dalok - a Ghymes hagyományoknak megfelelően- a 2007-ben megjelent Mendika című lemezről szólalnak meg. A Medinka szó jelentése átállás. Ezek a dalok minden évben egyfajta betlehemezést jelentenek az együttes részéről, egy átállást az adventi időszakban. A szónak azonban van egy másik jelentése is. A mendiklálás egyházi körökben jól ismerten kéregetést jelent.

„Ezzel a koncerttel a Ghymes együttes segít nekünk a mendikálásban, de ebben van egyfajta kölcsönösség, hiszen minden adományért imádság jár.” – mondta Szabó József atya a koncert egyik főszervezője.

További hírek

További hírek

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább