Fehérborfesztivál Gyöngyösön a Kiscsillaggal

A szeptember beköszöntével csak a nyárnak kell búcsút intenünk, a fesztiválszezonnak nem. Az ősz elején fergeteges buli ígérkezik a Mátra fővárosában, Gyöngyösön, ahol a kiváló mátrai borok mellett a Kiscsillag, az Anna and The Barbies, a Takács Tamás Dirty Blues Band és még sokan mások gondoskodnak a kiváló hangulatról.


A gyöngyösi Szüreti Napok és Fehérborfesztivál évtizedek óta a régió egyik legjelentősebb eseménye. Mivel a város területén már a honfoglalás korában is folyt szőlőtermelés, a szőlő és a bor kultúrája a mai napig meghatározza az itt élők identitását. A mátrai borvidék – amelynek Gyöngyös a központja – a legnagyobb területű történelmi hegyvidéki borvidék az országban, amely elsősorban friss, gyümölcsös zamatú fehérborainak köszönheti népszerűségét. Emellett természetesen kiváló rozék és fantasztikus vörösborok is készülnek a borvidéken. Most nagyszerű alkalom kínálkozik ezeknek a remek italoknak a megismerésére, ugyanis szeptember 16. és 18. között a borvidék központjában, Gyöngyös Fő terén sorakoznak fel a térség legjobb borászatai, hogy a város lakóival és a vendégekkel együtt megünnepeljék a szüretet.

A Fehérborfesztivál azonban nem csak a mátrai borokról szól. A régió egyik legnagyobb rendezvényén idén is koncertek sora szórakoztatja majd a vendégeket. Fellép mások mellett a Kiscsillag, az Anna and The Barbies, a Takács Tamás Dirty Blues Band, Tihanyi Tóth Csaba – aki ezúttal operett bonvivánként mutatkozik be –, Szűcs Gabi, Rokker Zsolti, a Retroleum, a Wenk Funkover, a Pravo és Mága Ernő is. A gyerekek szórakoztatásáról vidámpark és gyerekelőadások gondoskodnak, a Görgényi László Gulyásfőzőverseny pedig bárki számára nyitva áll. A rendezők az alkotó kedvű vendégeket két lehetőséggel is várják: elkészíthetik a szőlő vagy bor hozzáadásával készült Mátra tortáját és a madárijesztő szépségverseny sem maradhat el a tavalyi sikert követően. Lesz kézműves kirakódóvásár és válogatott finomságok, így aki ezen a szeptemberi hétvégén a Mátrába érkezik, egészen biztosan jól fog szórakozni.





További hírek

További hírek

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább