Zeneszöveg.hu beszélgetések-sorozat

SÁPI ZSÓFIÁVAL, A CSEH TAMÁS PROGRAMIRODA VEZETŐJÉVEL

Zeneszöveg beszélgetések címmel egy olyan sorozaton dolgozunk, melyben dalszerzők és szövegírók kerülnek bemutatásra, sajátos beállításból.

Ebben a részben a Cseh Tamás Programiroda vezetőjével, Sápi Zsófiával beszélgetünk.


Érdekes volt hallani, hogy milyen működési rend szerint telnek / teltek a Cseh Tamás Programiroda napjai, hogy milyen szempontok szerint döntöttek a támogatott előadókról, hogyan dőlt el, hogy melyik mentor melyik előadót segíti és azt is, hogy Sápi Zsófia milyen pozitívan látja az elmúlt időszakot és hogy mennyi lehetőséget lát még mindig ebben a programban. Tanácsok, tapasztalatok is elhangoznak, fogalmak tisztázódnak, melyek a Cseh Tamás Programhoz kötődnek.


Milyen lehetőségek vannak az előadók külföldi megmozdulásainak megvalósítására és hogyan érdemes ezt felépíteni és működtetni?


Mennyi tapasztalata van mindebben a hazai zeneipar szereplőinek?


Hogyan látja Zsófi a Budapest és a vidék közötti különbségeket a zenei élet terén?


A programiroda munkatársai végeztek egy felmérést a hangosítók, a világosítók, a roadok, klubtulajdonosok, azaz a zeneipar hátterében szereplők között is, amely meglepő eredményeket hozott azzal kapcsolatban, hogy hogyan látják Ők a magyar piacot vagy hogy mennyire látja át a piac egyik szereplője a másik helyzetét és munkáját, lehetőségeit. Például azt, hogy egy budapesti hangmérnök egy esti gázsijából egy vidéki klubban sokszor akár egy egész estés programot összeraknak a szervezők, s ezek óriási különbségek a vidék és a főváros között.


Egy, eddig mellőzött téma is előtérbe kerül: miért ne kaphatnának támogatást a menedzserek, a hangmérnökök vagy épp a sajtókommunikációért felelős szakemberek? Elgondolkodtató, még a zeneiparon kívül dolgozó emberek szemszögéből is, hogy mennyire fontos lenne figyelembe venni a "háttéremberek" munkáját, akik nélkül nem működne az előadó sem. Zsófi emellett az Irie Maffia koncertszervezője - erről is kérdeztük. 


Irie Maffia dalszövegek a Zeneszöveg.hu oldalán IDE KATTINTVA.


Szakmai beszélgetés, nem csak a szakmának, hanem minden, a hazai és nemzetközi zenei piac iránt nyitott zenekedvelő számára izgalmas interjú született.


Hamarosan érkezik a beszélgetés folytatása is, a videók gyorsabb eléréséhez  ITT tudtok feliratkozni a csatornánkra.


Zeneszöveg.hu oldal több, mint 10 évvel ezelőtt indult, azzal a szándékkal, hogy azt a hatalmas kincsestárat, amelyet az anyanyelvünkön született dalok jelentenek - legkedvesebb népdalainktól az 1930-as évek kupléin át a napjainkra aranykorát élő alternatív zenei költészetéig - összegyűjtve megőrizzék és mindenki számára hozzáférhetővé tegyék. Úgy tűnik, a misszió tömegeket talál meg, hiszen a zenehallgatók és előadók közös együttműködésével mára hatalmas adatbázis őrzi zenével írt anyanyelvünket.



Zeneszöveg.hu beszélgetések sorozatban a legkülönfélébb stílusokból érkező szerzőket szólaltatnak meg. Lesznek dalszövegírók, akik a háttérben írják a nap, mint nap dúdolt sorokat és lesznek előadók, akik saját szavaikat éneklik. Bár a beszélgetések elsősorban a dalszerzésről és a dalszerző pályájáról szólnak, a különböző személyiségek végül kibújnak a kérdések sora mögül és abban a formában mutatkoznak meg, ahogy talán ritkán látni őket. 


További hírek

További hírek

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább