Az MVM bemutatja: NAGY-SZÍN-PAD! 2017

Idén már negyedik alkalommal indul a VOLT Produkció és a Petőfi Rádió közös tehetségmutató versenye, a Nagy-Szín-Pad! Ezúttal nyolc zenekar és előadó - a Dope Calypso, a Jónás Vera Experiment, a Konyha, a Lóci játszik, a Mörk, Petruska, Sena és a The Qualitons - verseng a rendkívül rangos díjakért. A résztvevők kivétel nélkül meghívást kapnak a legnagyobb hazai fesztiválokra, a győztes a nagyszínpadokon szerepelhet, és az előadók közül valaki Magyarországot képviselheti a 2017-es Eurosonic Festivalon, Hollandiában. A koncertek online és a Petőfi TV-ben élőben is követhetők.

 

MI AZ A NAGY-SZÍN-PAD?

 

A Nagy-Szín-Pad! célja, hogy már ismert, népszerű, rendszeresen koncertező, fesztiválokon szereplő és a Petőfi Rádió műsoraiban is gyakran jelenlévő zenekarokat, előadókat a jelenleginél jóval nagyobb ismertséghez segítsen. “A ‘tehetségmutató’ elnevezés nem véletlen: nem felfedezni kívánunk, hanem olyan művészeknek szeretnénk nagyobb teret engedni, akik mellett a közönség egy része már letette a voksát. Mi őket akarjuk megmutatni egy szélesebb rétegnek, mert az eddigi dalaik, koncertjeik alapján úgy gondoljuk, képesek lennének megállni a helyüket a legnagyobb hazai fesztiválok nagyszínpadain, és akár külföldön is.” - mondta Lobenwein Norbert, alapító-főszervező. “A Nagy-Szín-Pad! verseny, de kizárólag nyertesei vannak, hiszen minden résztvevője óriási lehetőségekhez jut, amelyek kihasználásával rövid időn belül új, magasabb szintre léphet” - tette hozzá! Fülöp Zoltán, a másik főszervező.

 

Az első Nagy-Szín-Pad!-ot 2014-ben a Mary PopKids, a másodikat 2015-ben az Ocho Macho, a harmadikat 2016-ban a Bohemian Betyarsnyerte meg, de az előadók közül szinte mindenki kiemelkedő eredményeket ért el – elég, ha a Halott Pénz, az Ivan & the Parazol, a Szabó Balázs Bandája, aSoerii & Poolek, a The Biebers, a Margaret Island, a Middlemist Red, aKelemen Kabátban, a Cloud 9+, a Turbo, a Run Over Dogs, a Bagossy Brothers Company, a Fran Palermo, Marge, vagy Deniz sikerszériájára gondolunk.

 

A TÉT

 

Az elődöntő résztvevői meghívást kapnak a Sziget, a Telekom VOLT, a Strand Fesztivál és a MOL Nagyon Balaton rendezvényei mellett a Campus Fesztiválra és az Akvárium Klubba is.

 

A döntő résztvevői közül a díjak felajánlói választják majd ki azt a produkciót, amely az MTVA jóvoltából Magyarországot képviselheti a 2018-as Eurosonic Festivalon, Hollandiában, illetve előzenekarként léphet fel a Budapest Park és az Akvárium Klub egy-egy kiemelten fontos eseményén, és a siófoki PLÁZS nyitókoncertjén is fellép majd, a Halott Pénzzel együtt.

 

A Nagy-Szín-Pad! 2017-es győztese idén a felsorolt fesztiválok nagyszínpadain koncertezhet, lehetősége nyílik egy videoklip elkészítésére, és meghívást kap a Petőfi Zenei Díj nagyszabású showműsorába is.

 

Idén Európa legnagyobb szabadtéri szórakozóhelye, a Budapest Park is csatlakozik a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutatóhoz: a 10.000 nézőt befogadó nagyszínpaduk szintén helyet ad majd a verseny győztesének a bemutatkozásra. “A Budapest Park mindig is segített a feltörekvő zenekaroknak, “vendégzenekari programjával” örömmel támogatta az új zenei tehetségeket” – mondta Pálffy András, a Budapest Park alapítója, aki idén a szakmai zsűri egyik tagjaként véleményezi majd a résztvevőket.

 

KÖVESD ÉLŐBEN!

 

A Petőfi Rádió, a Petőfi TV és a petofilive.hu kiemelt figyelemmel kíséri nemcsak a Nagy-Szín-Pad!-on bemutatkozó produkciókat, de magát a versenyt is. „A Petőfi Rádió fölfrissítése és az elmúlt év bizonyította, hogy óriási igény van a minőségi magyar könnyűzenére. Leghallgatottabb magyar zenei rádióként továbbra is kiemelt feladatunk a zenei tehetségek bemutatása, felkarolása, ennek pedig az egyik legjobb fóruma a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató fesztivál. Örülünk, hogy a kezdeményezésnek köszönhetően az idei évben is újabb, a jövőben meghatározó zenei szereplőket segíthetünk fel a magyar zene nagyszínpadára” – mondta el Pető Zoltán, a Petőfi Rádió csatornaigazgatója.

 

A Petőfi TV-ben, a www.petofilive.hu-n, és a Nagy-Szín-Pad! hivatalos oldalán (www.nagyszinpad.com), élőben is nézhetők lesznek a koncertek, rengeteg exkluzív interjúval, izgalmas összeállítással készülnek bemutatni a résztvevő előadókat, valamint betekintést engednek a kulisszák mögötti munkálatokba, és a szakmai zsűri véleményének is teret engednek majd.

 

A Petőfi Rádió és a Petőfi TV mellett 2017-ben a Recorder kíséri majd kiemelt figyelemmel az elődöntők és a döntő eseményeit, valamint idén az MVM Zrt is a kezdeményezés mellé állt. “Nagyon örülök, hogy a negyedik Nagy-Szín-Pad! támogatásával az MVM egy új területre lépett. Köztudomású, hogy elkötelezett pártolói vagyunk a zeneművészetnek, büszkék vagyunk rá, hogy e szponzorációval már a könnyűzenei élet előadóinak és zenekarainak a munkáját is segíthetjük. Kiváló kezdeményezésnek tartom ezt a versenyt, hiszen általa nem csak a győztes, de a többi elődöntős is a legjobb fesztiválokon kap lehetőséget a szereplésre” - kommentálta Dr. Bentzik Réka, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. kommunikációs és külügyi kapcsolatok igazgatója.

 

A SZAVAZÁS MENETE

 

A közönség az elődöntők napjain este 8-tól másnap este 8-ig szavazhat az aznap fellépő két zenekarra, három platformon: SMS-ben (egy telefonszámról 5 SMS/nap), online, a nagyszinpad.com-on, és Instagramon.

 

A közönség mellet a szakmai zsűri tagjai is pontozzák az előadókat.

 

A közönség és a zsűri szavazatok összesítésével (melyek 50-50% arányban számítanak) kapjuk meg a 3 továbbjutó zenekart, személyüket május 24-én reggel jelentik be a Petőfi Rádióban. Ekkor újraindul a szavazás a 3 döntősre, akikre egészen a döntő végéig lehet szavazni.

 

A végeredményt már csak a közönség alakítja: az ő voksaikat a szavazás élő adásbeli lezárása után összesítik, és bejelentik a Nagy-Szín-Pad! idei győztesét.

 

A SZAKMAI ZSŰRI

 

A Nagy-Szín-Pad! zsűrije idén 23 tagú, és négy csoportra osztható: a médiások között neves újságírók, szerkesztők, és tévés-rádiós szakemberek kaptak helyet, a szakik csapata koncert- és fesztiválszervezőkből, valamint zeneipari tekintélyekből áll, de természetesen olyan zenészek is véleményezik majd a látott produkciókat, akik már évek, sőt, évtizedek óta a magyar könnyűzenei élet élvonalába tartoznak. A legkülönlegesebb, kétszemélyes ítész-stáb minden bizonnyal a megmondóké lesz, amelyben a tavaly is lelkesen kritikát alkotó toxikológus és abszolút zenerajongó Dr. Zacher Gábor, valamint az egyik legnépszerűbb magyar YouTuber, Szirmai Gergő kapott helyet.

 

ZENÉSZEK     

 

Animal Cannibals, (Ricsipí és Qka MC)

Ganxsta Zolee, zenész

Felcser Máté, a Punnany Massif zenekar vezetője

Kiss Tibor, a Quimby zenekar tagja, képzőművész

Lábas Viki, a Margaret Island énekesnője

Lovasi András, a Kiscsillag vezetője, dalszerző, előadó

 

MÉDIA

 

Borcsik Attila - Izil, a Petőfi Rádió zenei főszerkesztője

Kardos-Horváth János, a Petőfi Rádió műsorvezetője, zenész

Ligeti Nagy Tamás, újságíró

Mezei Zsolt, az MTVA tartalomszolgáltatási igazgatóhelyettese

Pawlowszky Tamás, a Recorder kreatív producere

Pető Zoltán, a Petőfi Rádió csatornaigazgatója

 

SZAKIK            

 

Bende Zsuzsanna, az A38 Hajó vezető programszervezője

Csiszár Virág, a Sziget Szervezőiroda nemzetközi booking vezetője

Fülöp Zoltán, a Telekom VOLT Fesztivál, a Balaton Sound, a Strand, a B.my.Lake vezetője, a Sziget zenei igazgatója

Gerendai Károly, a Sziget Szervezőiroda vezetője

Lobenwein Norbert, a Telekom VOLT Fesztivál, a Balaton Sound, a Strand, a B.my.Lake vezetője, a Sziget zenei igazgatója

Muraközy Péter, a Sziget Szervezőiroda magyar zenei igazgatója, a veszprémi Expresszó Klub vezetője

Pálffy András, a Budapest Park alapítója

Süli András, a Campus Fesztivál programigazgatója

Szűts László, a MAHASZ elnöke

 

MEGMONDÓK             

 

Szirmai Gergő, YouTuber

Dr. Zacher Gábor, toxikológus

 

 

 

A KONCERTEK

 

2017. május 19-től négy napon át esténként 2-2 zenekar és előadó ad élő koncertet a budapesti Akvárium Klubban, a döntő pedig ugyanitt zajlik majd, május 27-én.

A RÉSZTVEVŐ ELŐADÓK 2017-BEN 

A negyedik Nagy-Szín-Pad! versenyre egy majd száztagú szakmai szavazói kör ajánlása alapján a következő nyolc produkció kapott meghívást.

MÁJUS 19. 20:00 Lóci Játszik / 21:00 Petruska

EVENT

 

MÁJUS 20. 20:00 Jónás Vera Experiment / 21:00 The Qualitons

EVENT

 

MÁJUS 21. 20:00 Dope Calypso / 21:00 Konyha

EVENT

 

MÁJUS 22. 20:00 Mörk / 21:00 SENA

EVENT

 

DÖNTŐ: MÁJUS 27.

 

NAGYSZÍNPAD WEBOLDAL ÉS TOVÁBBI INFÓK  IDE KATTINTVA!

További hírek

További hírek

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább