Villáminterjú Tóth Verával

Kerekdomb fesztiváról, a Random Tripről sőt még karácsonyi koncertjéről is kérdeztük Verát.

ZSZ:
Meghívtak az Örökbefogadott Állatok Napjára. Mit jelentett számodra ez a fellépés, és mi az, ami a társadalmi szerepvállalás felé billenti a tetteid?

Vera:
A társadalmi szerepvállalás nagyon fontos nekem, mert egy előadóművésznek nem feltétlenül csak annyi a dolga, hogy énekeljen vagy alkosson, hanem az is, hogy a fontos társadalmi kérdésekben minimális szinten, vagy ahogy ő szeretne, részt vegyen. Nekem az állatok védelme az egyik legfontosabb szerepvállalásom. Nagyon szeretem az állatokat, az állatok kiszolgáltatottak velünk szemben, ezért nekünk védelmezünk kell őket. Az embereket meg kell tanítani a kulturált állattartásra. Sajnos Magyarországon még egyelőre az állattartás nem feltétlenül van a helyén kezelve. Le kellene tennünk arról a felfogásról, hogy egy kutya csak láncon élhet és ugyanazt eszi, mint egy haszonállat, gondolok itt arra, amikor moslékot kap, mint a disznók. A kutyák, a macskák nem haszonállatok, hanem háziállatok, családtagok, kedvencek, ugyanolyan lelkük van, mint nekem vagy neked, és ugyanúgy éreznek, mint te vagy én. Azt gondolom, az állatok iránti tiszteletet gyerekkortól kezdve kell tanulni. Nekem is van öt háziállatom, akiket nagyon-nagyon szeretek és tisztelek és tudom, hogy mindegyiknek külön személyisége, egyénisége van. Az állatok örömet okoznak és még a egészségünknek is nagyon jó a jelenlétük. Az állatok feltétel nélkül szeretnek és egy hosszú nap után is úgy örülnek neked, mint amikor reggel otthagytad őket a lakásban. Az állatok fényt hoznak az életünkbe és ezt kell megtanulni.

ZSZ:
Szeptember 8-án Random Trippeltek egyet a Kerekdomb Fesztiválon Barabás Lőrinccel, Herbie Shaw-val, Delov Jávorral és DJ Qcee-vel. Mire számíthatnak a rajongók (már amennyire ezt a Random Trip esetében előre lehet vetíteni)?

Vera:
A Random Trip felállás mindig más. Ebben a produkcióban minden improvizált és a színpadon kitalált történet. Ez a produkció hidakat épít különböző stílusú, felfogású, hangú, tehetségű énekes és alkotóművész között. Azt gondolom ahhoz, hogy a magyar zenei szakmai életben maradjon, csak az az út járható, amit a Random Trip képvisel, tehát hogy egymással mindenféle előítélet nélkül a zene nyelvén keresztül kommunikáljunk. Remélem, a közönség most is olyan lelkes lesz, mint amilyen szokott lenni.
A "világ legszebb Tállya”: a Kerekdomb helyszíne rendkívül gazdag pincelabirintusokban is, azaz nincs hiány jó borokban. Számodra is fontos ez a kultúra, lesz lehetőséged arra, hogy megkóstold a helyi különlegességeket?
Mindenképpen fogok időt szentelni fellépés előtt arra, hogy borokat kóstoljak, hisz Balaton-felvidéki lány vagyok. Nekünk is van a Szent György-hegyen pincénk, ezért egész kicsi korom óta ízlelhetem a szüreti hangulatot. A bor szerepe nagyon fontos a magyar kultúrában. Ahány tájegység, annyi fèle bor létezik kis hazánkban és mindegyiknek megvan a maga csodálatos kis története, mindegyik egy ékszerdoboz a művelőjével együtt. A magyar borászok fáradhatatlan munkája és földje iránti kihalhatatlan szeretete tartja életben és virágoztatja a mai borkultúrát. A bor és a zene együtt jár, ezért mi mindent megteszünk, hogy a mennyei nedűk mellé minőségi muzsikálást biztosítsunk.

ZSZ:
Hogyan telik majd a 2017-es éved további része? Már gőzerővel készülsz a karácsonyi koncertedre (december 21., Kongresszusi Központ), mire számíthatnak még tőled a rajongók?

Vera:
Nagyon-nagyon mozgalmas ez az évem, mert rengeteg feladatot kapok az élettől; olyanokat, amiket eddig nem feltétlenül élhettem, tapasztalhattam. A karácsonyi koncertemet hatodik éve a Budapest Jazz Orchestraval karöltve rendezzük meg, ezúttal a Kongresszusi Központban, Budapesten. A vendégek Pásztor Anna az Anna & the Barbies együttes frontnője, a Punnany Massif MC-je, Wolfie lesznek. Lesz egy igazán fantasztikus meglepetés vendégünk is, de az ő személyére majd csak a koncerten derül fény; ígérem, hogy nagyon-nagyon fognak neki örülni azok, akik ellátogatnak. Közreműködik a Bolyki Balázs Gospel kórus és egy kis kamarazenekar, a Kusz Viktória által vezetett Color Szimfonik is. Igazi karácsonyi csodára számíthat a közönség, rengeteg fantasztikus dallal, hangszereléssel és szeretettel. Nagyon fontos számomra, hogy ezzel a koncerttel bizonyítsuk, hogy tökéletesen megfér egymás mellett az underground, az alter, a jazz, a blues és a gospel zene is. Várunk nagy szeretettel mindenkit, december 21-én.

További hírek

További hírek

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább