Villáminterjú Czutor Zolival

Czutorborsók, Belmondo,Tállya és még sok kulisszatitok.



ZSZ:
Számtalan zenei projekt kötődik a nevedhez, a Czutorborsók mellett a The Postmen Závodi Marcellel, a Czutor Akusztik, a Belmondo vagy épp a Nyers. Melyik projektben vagy most a legaktívabb és mire készültök éppen?


Zoli:
Engem valójában a Nyers zenekar vezetett be a zenei életbe. Egy olyan underground formáció volt, amely ugyan hivatalosan 12 évvel ezelőtt megszűnt, de nagyjából ötévente ad egy-egy kisebb emlékeztető szurit a közönségnek. Az egyébként is szerteágazó zenei munkám mellett (színházi munkák, reklám-, egyéb filmek, más előadóknak szöveg-, zeneírás, zenei-közéleti szerepvállalás) a Belmondo meglapítása óta ez a zenekar a fő csapásirány az életemben. A Czutorborsókat négy évvel ezelőtt alapítottuk Gubás Gabival, három évig azonban pihent ez a formáció. Az ismét aktív időszak 9-10 hónappal ezelőtt kezdődött az új énekesnőnkkel, Köles Elizával. A The Postmen egy szellemi alkotó közösség, egy zenei produceri duó Závodi Marci barátommal, akivel félévente összeállunk zenélni, de a The Postment nem mondanám aktív zenekarnak. A Czutor Akusztik pedig egy abszolút saját szórakoztatásra létrejött „sit down comedy” produkció.

ZSZ:
A Konyhafőnök VIP-ből és a következő évaddal kapcsolatban tudható infókból adódott a kérdés: nem vagy közömbös a gasztronómia iránt, mi az, ami meghatározta ezt a fajta érdeklődést / rajongást?

Zoli:
Kisgyerekkorom óta nagyon érdekel a gasztronómia, már a szüleimnek is sokat segítettem a konyhában. És nem mellesleg imádok enni, elsősorban a sós ételeket kedvelem. Ami a főzést illeti, leginkább a húsételekben és a levesekben mozgok otthonosan. Kész tésztát egyébként már nem is nagyon vásárolok boltban, mindent magam készítek, ez alól csak a cukrászsütemény a kivétel – számomra ez a legnehezebb műfaj a sütés terén. Ami a borokat illeti, korábban inkább a tömény italokat szerettem, nem igazán voltam borkedvelő. Mindez addig a pillanatig tartott, amíg megkóstoltam a tállyai furmintot. Azóta, amikor csak lehet, ezt a választom.

ZSZ:
Szeptember 9-én a Czutorborsókkal és a Belmondo akusztikkal is felléptek Tállyán a Kerekdomb Fesztiválon - mivel készültök a közönségnek?

Zoli:
Nem először járunk Tállyán: a tavalyi Kerekdomb Fesztiválon is koncerteztünk mindkét zenekarral. Ez egy dedikáltan gyerekbarát fesztivál, ami azért fontos, mert ötgyermekes apaként tudom, hogy kevés az olyan fesztivál, ahol, amíg a szülők koncerteznek (vagy akár boros pincéket látogatnak), addig a gyerekek számára is találnak értelmes elfoglaltságot. A Czutorborsókkal most elsősorban a legfrissebb gyereklemezünk, a Kresz Géza utazásainak dalaival készülünk, és az egészen kicsiktől a kisiskolásokig mindenkit szeretettel várunk. A Belmondóval éppen az új albumunk dalain dolgozunk, amelynek megjelenését október végére tervezzük. A Kerekdombon akusztikus verzióban fogunk is mutatni ezek közül.

ZSZ:
Zeneipari szakemberként, aktív zenészként, szerzőként és még megannyi szerepben találkozhatunk veled - mi hajt, mi az, ami mozgat a hétköznapokban és hogyan tudsz kikapcsolódni, feltöltődni?

Zoli:
Mostanában kevés időm jut a pihenésre. Ha mégis sikerül, és otthon vagyok, sorozatokat nézek a Netflixen – ez számomra azért is izgalmas, mert az utóbbi 10-15 évben nem igazán találtam a televízióban olyan műsort, amit igazán lekötött volna. Egyébként pedig nagyon szeretek kimozdulni; egyik kedvenc hobbim a horgászat. Ott csak a csend és a természet van, zenét sem szeretek ilyenkor hallgatni. Így töltődöm fel igazán.


További hírek

További hírek

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább