ELINDULT A HAZAI ZENEI ÉLET EGYIK LEGÁTFOGÓBB KEZDEMÉNYEZÉSE!

Music Industry zenei információs portál és szakmai adatbázis

A kezdeményezés, miszerint jöjjön létre egy átfogó zenei szakmai adatbázis és információs portál, amely a hazai zenei szereplőket támogatja, a Cseh Tamás Program ideiglenes kollégiumától származik.

 

A Zeneszöveg.hu már évek óta adatbázis-struktúrában üzemel, értenek ahhoz, hogyan kell és lehet egy ilyen rendszert felépíteni (amennyiben bizonyítást nyer, hogy valóban szükség van egy ilyen rendszerre) és mint az ország hivatalos dalszöveg adatbázisa ebben elvitathatatlan érdemekkel és elismeréssel rendelkeznek. Hosszú évek óta működtetnek egy havi több milliós látogatottságú oldalt, közel 400.000 felhasználóval rendelkeznek és nem csak online, de offline is nagyon aktívak (dalszövegíró tábort, workshopot is szerveztek, több fesztiválon voltak ott társszervezőként, ők csinálják a Dallamos Villamost minden évben a Magyar Dal Napjának tiszteletére és most épp az első Magyar Nemzetközi Dalszerző tábort (Songbook Songwriting Camp) szervezik így van tapasztalatuk abban, hogyan kell egy ilyen nagyszabású feladatot megszervezni, felépíteni és üzemeltetni.

 

Tehát ezt a csapatot bíztuk meg azzal, hogy ennek a kezdeményezésnek az alapjait lerakja és működtesse, a bejövő információkat és igényeket rendszerezze, adatokat gyűjtsön Tőletek, zenészektől, zeneipari szereplőktől, szerzőktől, művészektől és minden egyes érintettől, aki a zeneiparban munkálkodik.

 

Megkérdeztük a szakma különböző területének képviselőit a kezdeményezésről, ezt itt olvashatjátok:

https://www.music-industry.hu/szakmai-velemenyek/

 

Várjuk a ti véleményeteket is!

 

Az oldalon folyamatosan olvashatóak friss szakmai hírek és pályázatokkal kapcsolatos tudnivalók is: https://www.music-industry.hu/temak/hirek/

 

Kövessétek a felületet annak érdekében, hogy a zeneiparral kapcsolatban minden fontos információról értesüljetek!

 

Regisztrációra is van lehetőség az oldalon, szóval ha a zeneipar valamely területén dolgozol, keress bennünket itt: https://www.music-industry.hu/register/

 

Meggyőződésünk, hogy az NKA, a CsTP, a magyar közös jogkezelők, érdekképviseletek és a kiadók jobb munkájához fontos pontos ismeretekkel rendelkezni a zenészek tényleges anyagi helyzetéről, illetve párhuzamosan tájékozódni szeretnénk a zenész társadalom egyéb igényeiről és az eddigi tapasztalatokiról is.

Kutatjuk azt is, hogy az egyre nagyobb piaci részesedésű zenei -és video streaming szolgáltatók megfelelő jövedelemhez juttatják-e a zenészeket, illetve a hangfelvételek készítőit, valamint hogy a zenei szakmának milyen további szolgáltatásokra és információkra lehet szüksége a magasabb színvonalú és jobb teljesítmény elérése érdekében.

 

Várjuk visszajelzéseiteket, ha kérés / kérdés merülne fel, keressetek bizalommal az oldalon keresztül is!

 

 

 

További hírek

További hírek

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább