ZENESZÖVEG.HU BESZÉLGETÉSEK, 22. RÉSZ: SZEDER

ARTISJUS DÍJAS LETT SZEDER, NÉZD MEG A VELE KÉSZÜLT BESZÉLGETÉSÜNKET ÚJRA


Zeneszöveg beszélgetések címmel több, mint egy éve dolgozunk azon a sorozaton, amely már a 22. résznél tart, s bízunk benne, hogy a jövőben még több tartalmas, izgalmas, ugyanakkor egy picit az átlagtól eltérő beszélgetést mutathatunk be a közönségnek, magyar zenészekkel, dalszerzőkkel és szövegírókkal.

 

A következő alanyunk SZEDER.


Szövegírás, dalszerzés, gitáros és énekesi karrier együttesen van jelen Szeder-Szabó Krisztina munkásságában. A polihisztor művésznőről Sebestyén Áron az alábbi laudációt fogalmazta meg: “A zenei játékosság és sokszínűség éppúgy sajátja előadóként, mint dalszerzőként. Szeder stílusa szókimondó, dalszövegei varázslatosak, néha megfogalmazzák azt, amit nem merünk magunktól mindig kimondani. Az utóbbi években független dalszerzőként is dolgozott más előadók dalain, társszerzőként és szövegíróként is kreatív, egyben nyitott az új nézőpontokra.”

A beszélgetés első része és második része is elérhető az alábbiakban:

 

1. rész

 

 

 

"A dalok funkciója szerintem az, hogy minél őszintébben megmutassam, hogy bennem mi zajlik, mert minél személyesebb és minél őszintébb, annál jobban tudnak csatlakozni hozzá az emberek és tud nekik is adni"

 

Szeder nagyon részletesen és érzékletesen mesél arról, hogy hogyan zajlik nála a dalszerzés / szövegírás, tisztán látja és vázolja, hogy mi történik ilyenkor benne és milyen struktúra mentén dolgozik, milyen a dalszövegírás különböző nyelveken és miért meztelen az ember a saját anyanyelvén - egyszóval egy ízig-vérig szakmai beszélgetés készült etimológiáról, a magyar nyelv összetettségéről.

 

Szeder (énekes/dalszerző) 2014-ben Hab a tetején című debütáló albumával tűnt fel először a hazai könnyűzenei palettán, a Reggeli dallal pedig minden addiginál több figyelmet kapott.  Sajátos humor,őszinte szövegek, zenei játékosság és sokszínűség jellemzi. Második albuma, a Táncolj velem élet megjelenésével zenei világa újabb színekkel, hangulatokkal bővült, és így alakult ki az az egyedi hangzás, ami igazán sajátja.

 

Az énekesnő a napokban tartotta éváró nagykoncertjét és a napokban látott napvilágot Lazsadal című szerzeményének electro swing átirata, melyet Hrutka Róberttel készített, ahogyan a Kezem a hátadon című dal vonós verzióját. Utóbbihoz klip is készült, mely december 1-jén debütált.

 

Szeder dalszövegek a Zeneszöveg.hu oldalán ide kattintva érhetőek el.

 

Hamarosan érkezik a Zeneszöveg.hu beszélgetések folytatása is, melynek gyorsabb eléréséhez  ITT tudtok feliratkozni a Zeneszöveg.hu Youtube csatornájára. 

További hírek

További hírek

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább