Az Artisjus egynapos expót szervez dalszerzőknek a jövő zenéjéért

Dalokat írsz? Ez a program neked szól!

 

 

Az Artisjus egynapos expót szervez dalszerzőknek a jövő zenéjéért

Budapest, 2017. november 28. – Külföldi zeneipari szakemberekkel és ismert magyar dalszerzőkkel jön Magyarország első, dalszerzésről szóló expója, a DEX.  Az egész napos rendezvénnyel az Artisjus lehetőséget szeretne teremteni arra, hogy a könnyűzene alkotói építhessék kapcsolataikat – fejleszthessék tudásukat, és ezek révén később akár nemzetközi sikereket is könnyebben elérjenek.

A DEX-et 2018. február 1-jén tartják a Budapest Music Centerben, ahol összesen hét tematikus teremben zajlanak majd a programok. Workshopok, mesterkurzusok, előadások és egyéni tanácsadás keretében mélyíthetik el tudásukat a pályájuk elején járó alkotók és a már befutott dalszerzők egyaránt. Az egyik teremben például a Mary J. Blige-nek is író, amerikai Courtney Harrell dalszerző tart mesterkurzust, ugyanitt később Bródy János beszél saját dalai és dalszövegei születéséről. Egy másik helyszínen a YouTube berlini irodájából érkező fellépő abban segít a szerzőknek, hogyan tudják leginkább kihasználni a videómegosztó lehetőségeit.

Az alkalmazott zenei programoknak is dedikált helyszíne lesz – itt kiderül például az, hogyan dolgoznak a profi alkotók, amikor megrendelésre írnak zenét. Egyéni tanácsadásra is jelentkezhetnek majd a résztvevők különböző témákban. Várhatóan népszerű lesz például az a program, ahol négyszemközt ad visszajelzést a jelentkezők zenéire egy tehetségkutatással foglalkozó svéd menedzser, Dina Mystris. „Jó zene nemcsak Londonban vagy Los Angelesben születhet, hanem Budapesten is – a városban, ami pezseg a kreativitástól, és aminek oly gazdag a zenei múltja, még akkor is, ha ezt nem mindenki tudja róla” – mondta a szakember.

Az esemény honlapján november 28-tól érhető el a január közepéig még folyamatosan bővülő program, és ugyanezen a napon indul a jegyértékesítés is. Bár még két teljes hónap van hátra az eseményig, a jegyet érdemes mielőbb beszerezni, mert jellegük miatt bizonyos programok korlátozott férőhelyűek, és túljelentkezés esetén a jegyvásárlás időpontja lesz a mérvadó. Vagyis azé lesz az elsőbbség, aki korábban vett jegyet. A korlátozott létszámú foglalkozásokra január közepétől indul majd a jelentkezés.

Az expo utáni napon kezdődik a svéd szervezésű Budapest Songwriting Camp, szintén az Artisjus támogatásával. A nemzetközi dalszerző táborban három napon át a budapesti Brody Studios-ban ír majd zenét huszonegy alkotó, köztük hét magyar szerzővel.

„Az Artisjusnál a jövő zenéjének megszületéséért dolgozunk. Ezt tesszük, amikor jogdíjat fizetünk ki a dalszerzőknek – és akkor is, amikor új lehetőségeket biztosítunk nekik az alkotásra, a fejlődésre és a kapcsolatépítésre” – mondta el az expo és a tábor kapcsán Tóth Péter Benjamin, az Artisjus stratégiai és kommunikációs igazgatója.

Program, előadók, egyéb információk a DEX weboldalántalálhatóak.

Hivatalos Facebook-esemény itt.

 

További hírek

További hírek

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább