Írd meg te Budapest Dalát! Pályázz itt, kattints a részetekért!

Budapest számos dalt ihletett már; a Budapest Dal honlap felsorolásában szerepel Bilicsi Tivadar, Kovács Erzsi, Rátonyi Róbert, Kern András, Cseh Tamás, a Hobo Blues Band, a Belga, az Emil Rulez és a Budapest Bár neve, és a sor még folytatható volna. 

Mégsincs egy egyértelmű “Budapest-dal”, amit kétmillió ember magáénak érez – írják.

 

Ennek a hiánynak a betöltésével próbálkozik a projekt. Ennek keretében 11 felkért előadó – a Honeybeast, Zävodi + Berkes, Király Viktor, Radics Gigi, Compact Disco, Caramel, Anna & the Barbies, Zséda, Charlie, Keresztes Ildikó és Frenreisz Károly – elkészíti a maga fővárosi dalát, másik hármat pedig pályázat útján választanak ki. A dalok felkerülnek egy, a Magneoton által kiadott CD-re, illetve megszólalnak (fél-playbackben) az április 27-én, pénteken a Thália Színházban tartott gálakoncerten, ahol kihirdetik a nyertes dalt is.

 

A pályázat részletes feltételei a honlapon olvashatók.Szerepel a kiírásban, hogy nem egyszeri szerzeményről, hanem az előadó repertoárjába később beilleszkedő, de korábban nem publikált dallal lehet pályázni. A dalok “tartalma és üzenete ne legyen propaganda szándékú. Nem kaphat teret kritikai megfogalmazás, gyűlöletkeltő, szeméremsértő dalszöveg, nem hangozhat el káromkodás sem.” A nevezési határidő március 22.

 

A pályázók közül hármat szakmai zsűri választ ki, melynek tagjai: Joós István (Magneoton), Rózsa István (Rózsa Records), Rakonczai Viktor (zeneszerző, producer), Nagyné Varga Melinda (Fővárosi Önkormányzat Kulturális főosztályvezető), Szűts László (MAHASZ). Ezután a közönség is szavazhat majd a weboldalra felkerülő szerzeményekről. A nyertes dal egy éven keresztül viseli a Budapest Dal 2018 címet, az alkotók egymillió forint pénzjutalmat, plasztikus díjat és oklevelet kapnak.

További hírek

További hírek

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább