MÁRCIUS 28-ÁN AZ A38 HAJÓN AD ELŐ A ZENESZÖVEG.HU-HOZ IS KÖZEL ÁLLÓ MUSIC INDUSTRY!

Március 28-án ismét jelentkezik a Backstage fórum, a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló Program zeneipari előadás- és beszélgetéssorozata az A38 Hajón.

 

A MÁSODIK PANELBESZÉLGETÉSBEN HALLHATJÁTOK MAJD A SZAKEMBEREINKET GYERTEK EL MINÉL TÖBBEN! RÉSZLETEK:

II. Music Industry - Bemutatkozás

 Időpont: 11.15-11.30

 

Leírás: A zeneiparban is az adat az új olaj, és ezt a kincset osztja meg mindenkivel szándéka szerint a Music industry. Céljuk egy olyan közösségi portál létrehozása, ahol a hazai zenészek és háttér-munkások mindenféle hasznos információhoz juthatnak az iparággal kapcsolatban. Ezek nagy része elérhető itt-ott a világhálón, de a Music Industry megvalósításával szeretnénk ezekből a lehető legtöbbet egy helyre gyűjteni.

Az esemény részleteit itt találjátok, érdemes regisztrálni, mert bár ingyenes, a hely befogadóképessége korlátozott.

 

Facebook esemény ide kattintva!

 

Itt a tavasz, és a megújulás hónapjában a folyton változó zeneipar mozgását követjük nyomon. A Sziget Szervezőiroda munkatársaival foglalkozunk az induló fesztiválszezonnal, a változó fesztiválpiac magyar és külhoni helyzetével. A lemezkiadók megújulását jelentette a 360 fokos modell megjelenése, de hol tartanak most a teljes körű menedzsment csapatokká alakult hajdani magyar kiadók, és tényleg minden feladatot vállalnak? A témáról a Gold Record és a Magneoton Music Group képviselői beszélnek, és Füstös Bálint a Margaret Island gitárosa azt is megvilágítja, hogyan érzi magát ebben a rendszerben a zenész, valamint Pentelényi Pál a függetlenek oldaláról világítja meg a kérdést. Szó lesz a mindig hihetetlenül gyors iramban változó elektronikus zenéről, és a magyar producerek és Dj-k stratégiáiról ezen a határok nélküli piacon.

 

A belépés díjtalan, de a korlátozott befogadóképességre tekintettel regisztrációhoz kötött. Regisztrálni ezen a linken linken tudtok.

 

I. Magyar lemezkiadók 360 fokban

Időpont: 9.30-11.00

Leírás: A hazai zeneipar motorjai még mindig a lemezkiadók, csak éppen lemezkiadónak nehéz ma már nevezni őket. Mit tud nyújtani 2018-ban egy kiadó a vele szerződő zenészeknek, együtteseknek? A multifunkcionális szervezőcéggé alakult 360 fokos modellben dolgozó kiadók munkájáról és stratégiájáról beszélünk Molnár Gáborral, a Gold Record, Párczen Anettel a Magneoton Music Group képviseletében. Füstös Bálint a Margaret Island gitárosa mutatja meg a zenészek szemszögéből a modellt, az összeképet pedig Pentelélnyi Pál, a Budabeats Records és az Independent Label Fair Budapest létrehozója világítja meg.

Előadók: Párczen Anett (Magneoton), Molnár Gábor (Gold Recorder), Füstös Bálint (Margaret Island), Pentelényi Pál (Budabeats Records és az Independent Label Fair Budapest alapítója)

III. Sziget Fesztiváliroda - Merre tart a fesztivál üzlet?

Időpont: 11.30-13.00

Leírás: A hazai zenei fesztiválpiac több mint a felét az egész világon ismert Sziget Festival Official, és a Fesztiváliroda többi rendezvénye teszi ki itthon. Nem mindegy tehát, hogy mi történik a magyar piac legnagyobbjával. A nemrégiben tulajdonosváltáson is átesett Sziget Fesztiváliroda vezetője Kádár Tamás, és a szigetes rendezvények szervezői mutatják be a változásokat a hazai és nemzetközi piacon.

 

Előadó: Kádár Tamás (Sziget Kulturális Szervezőiroda – CEO)

 

IV. A producer, mint produktum - karrier- és brandépítés az elektronikus zenében

Időpont: 13.30-15.00

Leírás: Az elektronikus zene jelenleg virágkorát éli, itthon is komoly tömegeket mozgat meg, elfogadott és népszerű műfaj, mely sokszínű, izgalmas színteret táplál. Ez a közeg ugyanakkor egy külön világ, melynek szereplői, terepei, működési struktúrái sajátos, speciális zeneipari ökoszisztémát alkotnak - jórészt ez az oka, hogy a szcénáról a kép kifelé még mindig nem tiszta. Hogy néz ki tehát ma Magyarországon az elektronikus zene? Hol tart, a helye a honi zenei szférában, a popkultúrában? Mekkora a közönsége és a piaca? Mik az iparági lehetőségei, a fejlődési irányai? Mik az áttörési esélyei, várhatő-e itthon EDM-robbanás? Elég erős-e és mit tud a hazai dj- és producermezőny? Milyen életpályát kínál az elektronikus zene, mik a siker kritériumai, meg lehet-e élni belőle? Milyen a jó e-zenei brand? Mennyire pezseg a partikultúra? Panelünkben a hazai szcéna elismert szereplőivel igyekszünk valós képet adni az elektronikus zene itthoni működéséről.

Előadó és moderátor: Forrai Krisztián

Meghívott vendégek: iamyank (imPro School), JumoDaddy, Statik (Bladerunnaz), Tolo (LavaLava)

 

Az előadásokon elhangzottak nem feltétlenül tükrözik a Hangfoglaló Program álláspontját.

 

További hírek

További hírek

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább