Csakazértis Feszt!Eger 2018

Május 31-én végérvényesen beindul a hazai fesztiválszezon, aminek az első szereplője a Feszt!Eger, a festői Bolyki-völgyben. A "Csakazértis zene!" felkiáltással ismertté vált fesztivál május 31. és június 2. között hívja a fesztiválozókat és a szakmát, valamint az ifjú zenei tehetségeket, hisz’ a buli mellett lesz idén is a Music Hungary szakmázós konferenciája és az ÉTER Fesztivál keretében a feltörekvő zenésznemzedék megmérettetése.

 

FESZT!EGER – CSAKAZÉRTIS ZENE!

 

Hagyományosan a Feszt!Eger nyitja a hazai fesztiválszezont, az egyik legegyedibb hazai fesztiválhelyszínen, aminek az egri Bolyki-völgy lenyűgöző látványa adja a díszletét.

 

A Feszt!Egert a Zanzibár koncertje nyitja csütörtökön, őket pedig a Kowalsky meg a Vega követi majd a színpadon. A pénteki nap line-up-ja a rock zene szerelmeseinek kedvez. Azok, akik lemaradtak volna a USEME turnéjáról a Feszt!Egeren pótolhatják majd a koncertélményt. Fellép a már klasszikusnak számító Depresszió és, ha még nem lenne elég a rockból, a nemrég új albummal jelentkező Road zenekar is tiszteletét teszi a fesztivál nagyszínpadán. A nap végén pedig az ír punk rock kocsmazene hazai mesterei, azaz a Paddy and the Rats csap majd a húrok közé. Azok, akik tartanának egy kis szünetet a rockban, A Kutya Vacsorája, a Pál Utcai Fiúk, az Intim Torna Illegál, a Péterfy Bori&Love Band zenéjére bulizhatnak kifulladásig. Hajnalban pedig Dj Turcsányi & The Crazy Gang várja a legéberebbeket.

 

A Feszt!Eger szombaton sem hagyja magára a koncertre vágyókat. A nagyszínpadon fellép a feltörekvő indie és folk  hatásoktól nem mentes alternatív rock zenekar, a Soulwave, a májusban új dallal érkező, Irie Maffia, a legnagyobb bulik elnöke, a Wellhello és a Brains. Mellettük pedig a Blahalouisiana, a Supernem, a 30y, a Hiperkarma zenél. Hajnalban az indie party sorozatok legnagyobb hazai képviselője Tesco Disco búcsúztatja a 2018-as Feszt!EGER-t.

 

 

MUSIC HUNGARY KONFERENCIA

 

Május 31-én és június 1-én várja a szakma színe-javát a Music Hungary konferencia, ami évek óta biztos pont a zeneipar éves naptárában. Nem csak a könnyűzenei szakma nagy közös osztálykirándulása, hanem a legfontosabb találkozási hely,ahol évről évre előkerülnek a szakmát érintő legfontosabb ügyek. Évek óta terv, hogy többlegyen ebből, ami egyben panasznap és ötletbörze is, hiszen minek a panasz, ha nincs, aki meghallja és minek az ötlet, ha nincs, aki megvalósítsa. A Music Hungary Szövetség azért jött létre, hogy év közben is legyen gazdája a zeneipar közös ügyeinek és hasznosuljanak az eddig sokszor a levegőben maradt gondolatok és energiák. Egy saját szervezet, amelyet közösen építenek alkotók, szervezők, menedzserek, kiadók, technikusok és mindenki, aki ezen a területen dolgozik. A Music Hungary Szövetség 2018 elején alakult meg és már több mint száz cég, szervezet és magánszemély jelezte ed! dig belépési szándékát aktívan a különböző szakosztályokba a fesztiváloktól a zenei exporton át a zeneoktatásig. Az idei egri konferenciára már úgy jöhettek, hogy tudjátok: nem csak oka, hanem célja is lesz beszélgetéseknek. A témák között pedig  - a teljesség igénye nélkül – szerepel például, hogy „Mit tudnak a helyi rádiók, amit az országos, vagy majdnem országos elérést biztosító versenytársak nem?”.  A ProArt Zeneipari Jelentéséből megtudhatjuk, hogy  mit gondolnak a zeneipar hazai szereplői a zenész életpályáról, mit tartanak fontosnak a sikerhez. Beszélgetés folyik majd arról, hogy mi a helyzet ma a hangstúdiók piacán, kik a fontos szereplők, mit kínálnak a felvétel rögzítésén túl a zenészeknek. A zenei export szinte mindig állandó témája a Music Hungarynek, mióta nincs zenei exportiroda. De mi lesz, ha egyszer megint lesz? Mit ért el a HOTS? Mik voltak az elmúlt év legnagyobb nemzetkÃ! ¶zi sikerei? Hogyan folytathatóak az elmúlt egy évben megtett kezde ti lépések? Erről is hallhatunk a Music Hungaryn. Szó lesz továbbá a TAO-ról, az online zenepiacról, az Európai Unió zenei politikájáról, és bemutatkoznak a Music Hungary Szövetség szakosztályai is.

 

ÉTER PLUSZ 2018- Feltekerjük a magyar zenei élet hangerejét

 

Május 6-ig lehet még jelentkezni szinte minden könnyűzenei műfajban az ország legnagyobb szabadtéri tehetségkutató versenyére az www.eterfesztival.huhonlapon. A korábban még csak Észak-magyarországi fesztivál, az ÉTER mára Magyarország legmeghatározóbb könnyűzenei tehetségkutatójává vált. Idén június 1-2. között a jól megszokott, utánozhatatlan hangulatú egri Bolyki Pincészet ad otthont a kétnapos tehetségkutató fesztiválnak. 

Már több, mint 10 éve az a rendezvény célkitűzése, hogy lehetőséget nyújtson az országban és a határon túl élő, feltörekvő magyar tehetségeknek a bemutatkozásra és a fejlődésre. A szervezők kiemelt fontosságúnak tartják, hogy a náluk fellépő és győztesként távozó zenekarok, előadók olyan lehetőséghez jussanak, amely gyökeresen megváltoztathatja a zenei pályán eddig betöltött szerepüket.A tehetségkutatóra meghívott együttesek két színpadon, a stílusirányzatokat figyelembe véve, főként saját szerzeményeiket adják elő, egymással versenyezve mutatják meg tehetségüket a közönségnek és a szakértő zsűrinek. A zsűri pedig a produkciók után értékeli, véleményezi az előadókat és iránymutatást ad zenei fejlődésükhöz. A ZENEKAR és DJ kategória mellett EGYÉNI PRODUKCIÓ kategóriában is lehet jelentkezni. A győztesek saját dalaikra mozgathatják meg a tömeget a Szigeten, a VOLT Fesztivá! lon, az A38 hajón, vagy a Balaton Soundon, továbbá HD minőségű image videóklipet, médiamegjelenést kapnak az ÉTER Produkció jóvoltából. Sőt, rengeteg értékes tárgynyereménnyel is gazdagodhatnak.

 

A fesztivál szakmai mentora és egyben a zsűri elnöke Temesi Berci (a TV2, az RTL KLUB, és az MTVA zenei rendezője), továbbá Andrásik Remo (HANOSZ), Jeges Zsolt (Mamazone Kiadó és Menedzsment Iroda), Vitáris Iván (Ivan & The Parazol), Czutor Zoli (Belmondo) és DJ Newl (New Level Empire). 

Ahogyan a nevében is hordozza, az ÉTER PLUSZ nem csak a zenélésről szól, hanem sokkal inkább a tehetségekben rejlő plusz lehetőségekről. Éppen ezért a zenekarok és az előadók bemutatása mellett megrendezik az ÉTER WORKSHOP-ot is, ahol minden a zenéről és a zenészekről fog szólni. Szakmai beszélgetéseket, kurzusokat szerveznek a zeneipar jeles, hazai képviselőivel.  A hangszerbemutató mellett a Hangfoglaló Programmal is megismerkedhetnek a résztvevők, ráadásul a feltörekvő zenekarok az ÉTER PLUSZ-on kapnak tájékoztatást az őket érintő legfontosabb támogatási lehetőségekről.  

 

Az ÉTER PLUSZ-t minden este neves hazai fellépők zárják a FESZT!EGER keretein belül. Csak hogy néhányat említsünk az előadók közül: Depresszió, Intim Torna Illegál, Péterfy Bori & Love Band, Paddy and the Rats, Road, Pál utcai Fiúk, Irie Maffia, Wellhello, Brains, 30Y...

További hírek

További hírek

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább