PREMIER! ÚJ ÁKOS EP - KERESD NÁLUNK A DALSZÖVEGEKET!

Ákos HAZATALÁL, és ismét dupla Arénakoncertre készül

Négy új dalt jelentet meg Ákos, az évet pedig a korábbiakhoz hasonlóan idén is dupla Arénakoncerttel zárja – sorrendben immáron negyedik alkalommal.


NÁLUNK MÁR MOST MEGTALÁLOD AZ EP ÖSSZES DALSZÖVEGÉT, KATTINTS!


 ÁKOS TOVÁBBI DALSZÖVEGEIT ITT KERESD!



 

2018. szeptember 27-én, csütörtökön jelenik meg a HAZATALÁL című új Ákos-középlemez (EP). A limitált példányszámú, szövegkönyvvel ellátott, digipack csomagolású CD-n, valamint digitális letöltésként is elérhető kiadványon négy új dal szerepel: a címadó HAZATALÁL, amely a rádiók figyelmére is méltó lehet, és amelyhez a későbbiekben klipet is terveznek, továbbá a szintén slágervárományos NEM KELL MÁS VIGASZ, a karcosabb ELLENSÉG A KAPUKNÁL és a meglepő HOLNAPTÓL. A dalokat Ákos stúdiójában rögzítette a banda a nyári rockturné előadásai közti szünetekben: a kiadvány átfogó képet ad a 2019-re várható új album irányáról, az érett hangzásvilágról. A HAZATALÁL EP a Xolar Stúdió eddigi legkomplexebb felvétele, akusztikus dobokkal, hagyományos módon rögzített gitárokkal, rafinált, a ’80-as éveket idéző szintetizátorhangzással, bonyolult vokálokkal, sokrétű keverési- és maszteringmunkával.

 

„A címadó szerzeményt az egyik fesztiválra menet írtuk Madival, akusztikus gitárokkal kardoztunk az autóban. A Nem kell más vigasz zenéjét Lepe hozta, de teljesen új megszólalást kapott a stúdióban. Az Ellenség a kapuknál egy 23 évvel ezelőtti demóból született, a Holnaptól pedig hasonló szerzői munka eredménye, mint a 2006-os Még közelebb-album vagy a teljes 2084-lemez. A sok magányos stúdiózás után nagy élmény volt zenekarként megszülni a dalokat, régi módszerrel, sok mikrofonnal rögzíteni Sanyi elemi erejű dobjátékát, nagy ládán, csutkára tekert hangerővel felvenni a gitárokat. Reményeink szerint ezzel a négy dallal sikerült hangzás szempontjából megközelíteni azokat a nemzetközi ideálokat, akik miatt annak idején zenélni kezdtünk” – árulta el Ákos a stúdiómunkáról.

 

A HAZATALÁL EP megjelenésének napján, szeptember 27-én Premier Estet tartanak a budapesti Akvárium Klubban, zártkörű koncerttel. A Produkció és a Premier Est főtámogatója a Szerencsejáték Zrt.: 

„Büszkék vagyunk, hogy hazánk nagy múltú, sikeres vállalataként a magyar zenei élet közel 30 éve kiemelkedő alakja mellé állhatunk” – mondta dr. Zsiga Marcell, a Szerencsejáték Zrt. marketing- és kommunikációs igazgatója.

 

 

Ákos idén töltötte be 50. életévét. A jubileumi évben megállás nélkül koncertezett: a tavaszi, akusztikus, kórussal kísért előadásokat és a nyári fesztiválokon bemutatott rockműsorát eddig több mint 140.000 (!) érdeklődő látta. Az évet pedig idén is a Papp László Budapest Arénában zárja, méghozzá sorrendben negyedik alkalommal duplázik: december 14-én és 15-én is fellép a legnagyobb hazai koncertteremben.

 

Mint az énekes elmondta: „Sűrű kis év volt ez is: megjelent az első önéletrajzi jellegű könyvem, a Visszaszámlálás. Tavasszal kiadtunk egy átdolgozásokat tartalmazó CD-t, most pedig itt a HAZATALÁL EP négy új dallal. Közben két, egymástól hangszerelésben és repertoárban is különböző előadást hoztunk létre: az akusztikus Ákos50 és a rockos fesztiválműsor után a dupla Arénában mutatkozik majd be az idei harmadik dalösszeállításunk. Az erre való felkészülés mellett még időt kell találnunk a tavaszi koncertek kép- és hangfelvételére is, mert szeretnénk azt is mihamarabb megjelentetni.”



További hírek

További hírek

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább