Közel 30 dal született a Songbook Songwriting Camp-en – lengyel és svéd előadók albumaira is felkerülhetnek a szerzemények

Óriási előrelépés a magyar zenei exportban

Október 24-28 között zajlott a második hazai nemzetközi dalszerző tábor, amelyre hat országból érkeztek előadók, szerzők és producerek. 4 napon át alkottak egy, mindenki számára inspiratív környezetben, ahol közel 30 új dal született. Nem csak dalkezdeményekről, hanem sok esetben komplett dalokról van szó, amelyek akár már holnaptól szólhatnának a hazai és külföldi rádiókban. A résztvevők csapatokban alkottak és minden nap egy vagy akár két új dalt és majdnem 100%-os állapotban mutattak be a több „táborlakónak”.  A Zeneszöveg.hu célja, hogy ezeket a szerzeményeket hamarosan a közönség is hallhassa, bizonyítva azt, hogy a nemzetközi kapcsolatok építése, külföldi szerzők hazai producerekkel és előadókkal való összekapcsolása a megfelelő formátum a magyar szerzők és a magyar zeneipar exportjára, gyümölcsöző formában, valódi eredmények felmutatásával.



 

A Songbook Songwriting Camp résztvevői között voltak többek között: Jónás Vera, Johnny K. Palmer, Torres Dani, Talán Attila, Myra Monoka,, Péterffy Lili, Závodi Marcel, Kozma Kata, az OliverFromEarth tagiai, Trap kapitány és a The Carbonfools énekese, Fóris-Ferenczi Gábor is. A nemzetközi vonalat a rendkívül tehetséges lengyel producer, Mi Nu, egy zseniális humorérzékkel és tehetséggel megáldott cseh szerzőpáros, Jana Infeldová és Jan Vávra, a magyar származású, de Svédországban alkotó George Németh, a litván Vytautas Petrosius, valamint a román Dan Byron és a szerb Qyan gazdagította.




Azzal, hogy közel harminc dal született a táborban, a szervezők kultúrmissziója elérte célját: tényleges tenni akarással, több tucat hazai és nemzetközi tehetség összekapcsolásával olyan közeg alakult ki, amely beindította a hazai és a nemzetközi zenei élet közötti aktív munkát, annak érdekében, hogy a régóta vágyott magyar zenei export látható eredményekkel érjen célba.







További hírek

További hírek

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább