Kihirdették az Induló Előadó Alprogram hatodik évadának nyerteseit

27 előadónak ad támogatást 2020-ban a Hangfoglaló Program

Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Induló Előadó Alprogramjának  nyári meghallgatására 251 előadó jelentkezett, melyekből előszűrés alapján végül 61 produkció bizonyíthatta tehetségét a 15 fős szakmai zsűri előtt.

A 25 nyertes zenekarnak és 2 elektronikus zenei előadónak, akik egy évig élvezhetik a Hangfoglaló induló előadókat támogató programjának előnyeit, a Dürer Kertben  adták át az elismeréseket. 2020-ban a 25 zenekarnak egyenként 2 millió forintos, idén újdonságként a két elektronikus előadónak pedig 1,5-1,5 millió forintos támogatást ítélt az NKA Hangfoglaló Program Kollégiuma.

Bajnai Zsolt, a Hangfoglaló Program vezetője szerint a pályázati kiíráson kifejezetten a zenészek és szakmai szereplők javaslatai alapján változtattak. Kivételesen erős mezőnyből 60 zeneipari szakember véleményezte, választotta ki a legígéretesebb produkciókat. Ezt a nézetet osztotta Süli András, a Campus fesztivál programigazgatója, egyben a zsűri tagja is, véleménye szerint a legjobb hangulatban az idei válogató telt, és jobbnál jobb produkciókból kellett kiválasztaniuk, mely előadókra tegyék végül voksukat.

Az új évad támogatottjai között található az elektronikus és hangszeres zene határán mozgó Analog Balaton duója is, amelynek egyik tagja, Zsuffa Aba szerint a mostani támogatás egy zenekarnak a tervezhetőségben, a koncentráltabb munkában segíthet. „Eddig is voltak már felvételeink, koncertjeink, de nem egy tudatosan kidolgozott stratégia mentén. A támogatásnak köszönhetően viszont egy koncertturnét már jóval könnyebben, hamarabb szervezhetünk le, és kialakíthatunk egy évre előre szóló tervet is. Egy, még nálunk is előrébb járó produkció pedig rengeteg szakmai segítséget kap ezalatt az egy év alatt.”

Az Induló Előadó Alprogram 6. évadának nyertesei:

Bence Kalandjai
Abigél
Agavoid
Analog Balaton
Antares
Cedar Knoll
Chain Bridge Pop
Einstand
Fiúk
Heedless Elegance
Long Story Short
Moped Loewen
Nagy Bogi
Nagy Emma Quintet
Napfonat
Nunki Bay Starship
NYPE
Perrin
Polytrip
Saya Noé
Skeemers
The Anahit
The Sign
Third Planet
Tündérvese

Az elektronikus zenei formációk közöl a Maddow, és a ZSÜD kap idén támogatást.





Az eseményről készült további képeket ITT  nézhetitek meg.

További hírek

További hírek

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább