Lüktető, populáris, bulizós népzene - új klip és friss lemez a Kovács Nóri és zenekarától

Kovács Nóri országimázs-dala, a Repülj madár most friss, modern hangzást és egy videóklipet is kapott, illetve megjelent a Szabadon című album is, amely közismert magyar népdalokat bújtat modern köntösbe, friss hangzással fűszerezve. 

 

Kovács Nóri nevéhez fűződik Magyarország imázs-dal, a Repülj madár. Nóri új klipje is ehhez a dalhoz készült. A dal új, friss, modern formát kapott. Értékes népzenei világunk, ősi magyar motívumaink, hagyományaink őrzője, mindez nagyon is populáris stílusban. A Repülj madárral együtt rezdülhet minden magyar szív, hiszen a csíkménasági népdalban nem csak Nóri, hanem egész magyarságunk gyökereit megtaláljuk. Ezek a motívumok mind-mind hungarikumok és ott lakoznak bennünk, most pedig friss, mai köntösben öltenek formát. Vidám, táncra csalogató, lüktető dallamok, populáris népzene alkotja a dalokat.


Az énekesnő immár több, mint 15 éve alkot a népzenei műfajában, s ez idő alatt 13 szólólemeze is megjelent. Rendszeresen jár Erdélybe népdalokat gyűjteni, ahová a Duna tv stábja is elkísérte már. Munkásságát többek között a Duna tv is kiemelten kezeli: karácsonyi, húsvéti, és pünkösdi templomkoncertjeit rögzítették és sugározzák is a televízióban.

Nóri a népzene és világzene műfajának eg.yik legismertebb és szakmailag is elismert előadója, aki a hazai koncertek mellett több, mint 30 országban lépett már fel. Munkásságát a magyar állam Népművészet Ifjú Mestere-díjjal és Nemzeti Értékként ismerték el és Magyar Kultúráért Díjban is részesült már. Az énekesnő a Transilvanian Music Awards – Folk/World  kategóriájának 2013-as győztese is egyben.



„Sokan jártunk már úgy, hogy egy népdal ismerősen csengett a fülünkben, egy-két sorát talán még fel is tudtuk idézni, aztán rájöttünk, hogy nem megy tovább. A Szabadon album dalaival, a Repülj madár klipjével, s a koncerteken ez egészen másképp lesz. Garantálom, hogy élvezni fogod a feldolgozásokat, és velem együtt énekled majd!” - vallja Kovács Nóri.Nóri jövőre is rengeteget koncertezik majd és célja, hogy fellépéseivel a fiatalabb, húszas éveiben járó korosztályt is megszólítsa. Már gyülekeznek a 2020-as turné dátumai mind Magyarországon, mind Európában és szervezés alatt áll egy kanadai turné is. Decemberben pedig még számos alkalommal láthatjuk őt és öt zenésztársát templomi és egyéb koncerteken is. 


Nóri tehát a karácsonyra is készül, közeledtével nosztalgiázik és arról is vall, mit jelent számára ez az ünnep:

„Emlékszem, egész kiskorom óta valami édes izgalom fog el, amikor közeledik a karácsony. Ilyenkor nem csak a fenyőfát, a lelkemet is fényes, tiszta ruhába öltöztetem. Együtt a család és az ünnepi szentmisén megköszönöm Istennek, hogy én is megszülethettem, és együtt lehetek azokkal, akiket szeretek."  


A lemezről minden információt megtaláltok ide kattintva.



További hírek

További hírek

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább