Szolidaritásra buzdítanak a hazai zenészek

Nyílt levél

Nyílt levélben fordul a rádiós és tévés zenei szerkesztőkhöz, rendezvényszervezőkhöz és a közönséghez a Magyar Könnyűzeneszerzők és Szövegírók Egyesülete. Közleményükben azt kérik, hogy mindenki a saját területén próbálja meg segíteni a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került zenészeket.

Az Artisjus legutóbbi, 2018-as adatai szerint Magyarországon a tavaszi, illetve a nyári szezonban 27.217 élőzenés fellépés volt. Idén a tavaszi koncertek szinte biztosan elmaradnak, és a nyári fellépések is kérdőjelessé váltak, ezért a zenészek elesnek fő bevételi forrásuktól. Az érdekképviseleti szervezet ezért azt kéri, hogy mindenki, aki tud, segítse a bajba jutott muzsikusokat a saját területén. 

- Kérjük, hogy a rádiós és tévés zenei szerkesztők a korábbihoz képest több magyar szerzeményt játsszanak – fogalmazott Bíró Zsolt, az egyesület elnöke. - Örülünk, hogy már több médium, többek között a Jazzy Rádió, a MTV (Music Television) és a Sláger Rádió is bejelentette ebbéli szándékát.

Az egyesület szerint a rendezvényszervezők is nagyban tudják segíteni a magyar zenészeket.
- Ha véget ér a koronavírus-időszak, és újra lesznek fesztiválok, kérjük, hogy minél több magyar produkciót léptessenek fel – folytatta Bíró Zsolt. - Ha elmarad egy-egy külföldi együttes koncertje, azt hazai fellépőkkel pótolják!

Sokat tehet a magyar zenészekért a zeneszerető közönség is. A szervezet azt kéri, amennyiben lehetőségük van vegyenek lemezeket, illetve hallgassanak magyar dalokat az online fórumokon (pl. Spotify, iTunes, Deezer, dalok.hu stb.).

A Magyar Könnyűzeneszerzők és Szövegírók Egyesülete 250 tagot számlál, és sok ismert zenészt tud a soraiban. 2007 óta képviseli fontos ügyekben a magyar zenészeket, legyen az magyar zenei kvóta létrehozása vagy üres hanghordozó jogdíj reformja. Az egyesület úgy véli, ha véget ér ez a nehéz időszak, és újra lesznek élő koncertek, a zenészek személyesen is át tudják majd adni köszönetüket és szeretetüket a közönség felé.

További hírek

További hírek

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább