BÖBE feat anatu DALPREMIER

Újabb dal a Songwriting Campek világából

A brit énekes-producer anatu és BÖBE legfrissebb duettje, az “ Out Of Time” anatu, BÖBE és a szintén brit Sara Barta szerzeménye. A trió a Budapesten megrendezésre került, nemzetközi Artisjus Songwriting Campben találkozott egymással. A táborban 21 szakember: zeneszerző, énekes és producer gyűlt össze különböző országokból és három napon át, csapatokat alkotva, ún. “Songwriting sessionök” keretein belül írtak új dalokat.

A tábor azért is volt kifejezetten érdekes mert rengeteg lehetőségünk volt a három nap alatt különféle stílusokban, fantasztikus zeneszerzőkkel és producerekkel együtt dolgozni akikkel a komfort zónánkon kívül alkothattunk így rengeteget tanulva a dalszerzésről és a csapat munkáról. Szerintem fontos, hogy egy dalszerző tudjon kollaborálni másokkal mert a közös ötletelés olyan folyamatokat indíthat el amiket magunktól nem is biztos, hogy képesek lennénk megalkotni. Arról nem is beszélve, hogy kapcsolat építés szempontjából is nagyszerű lehetőség hiszen remek szakembereket ismerhettünk meg a világ számos tájáról.

A táborban elkezdett dal, az “Out Of Time” alap koncepciója is egy ilyen, egy napos sessionön született meg amit a tábor után BÖBE és anatu véglegesített.

A dal témája egy se veled-se nélküled kapcsolat és a kérdés, hogy vajon meddig van értelme húzni egy ilyen viszonyt. Ez a folyamatos civódás ugyanis sehova sem vezet, és csak egymás idejét raboljuk amit talán olyasvalakire is szánhatnánk akivel harmóniában lehetünk egymással. Ezt az érzelmi kavalkádot énekeljük meg a dalban.” - mondja az énekesnő. 

BÖBE szólóprojektjével a “bittersweet-pop” műfajában alkot ami leginkább mollos hangzásokra, mély sub-basszusokra és minimál elektronikára épül ezzel szemben az “Out Of Time” - bár témájában szintén egy keserű szerzemény - vidám, nyári hangulatot sugároz gitár játékkal fűszerezve.

Egy kollaborációnál elengedhetetlen, hogy a résztvevők belecsempészhessék a saját hangzásukat, személyiségüket a zenébe. Ennél a dalnál az énekdallamot Sara-val közösen találtuk ki, a producer anatu volt, a szöveget pedig hárman írtuk a dalhoz. Így mindannyian tettünk hozzá egy-egy ‘szeletet’ saját magunkból de mindezt úgy, hogy a végeredmény mindenki számára önazonos lett.

További hírek

További hírek

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább