Cseh Tamás - Szöveg 06.(Mélyrepülés)

Album: nincs kép
Előadó: Cseh Tamás
Album: Keressük!
Szövegírók: Csengey Dénes
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Keressük!
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 1, összesen 3825 alkalommal

Beküldő

kokrak

kokrak

Pontszám: 294

Dalszöveg

Körülbelül ebben az időben ért a rohanástól felhevült Joó Zsuzsa Budapest egyik jelentős középületébe. Mit intézett ott, mit nem, pontosan nem tudható, biztos csak az, hogy nem fecsérelte az idejét. Ugyanis percek alatt kibontakozott egy széleskörű akció az ország lehorgonyozására. Az épületből teherautók spricceltek a szélrózsa minden irányába, és azokon minden volt. Vasmacskák, csavarok, pántok, bilincsek, zsanérok, sarokvasak, cölöpverők, medvék, mozdonyok, drótkötelek, árkolók, sáncolók, delejezők, szervezők. Ment a segítség. Közben a ház tetejéről alpinisták ereszkedtek Novák ablaka felé, hogy szemmel tarthassák a fontos személyiség vívódását, és azzal összhangban vezényelhessék a munkálatok ütemét.

Novák persze mindebből nem vett észre semmit, nagyon is el volt foglalva a gondolataival. Éppen azt mondta, hogy: - Ha most elvétem, nem kár értem. - Aztán folytatta: - Állj meg, Novák! Most nagyon pontosan, nagyon világosan, mert ami mostantól történik, az végleges. Itt a nagy lehetőség. Erre vártál húsz évet. Erre vártatok. Mit akartál te rendezni? Országot, hazát, egy felkavaró, szertelen életet, igaz? Na és, mire szól az engedély? Színjátékra. Emelősdire. Kivonulsz a szándékaidból, és akkor kapsz helyettük egy házat, csinálj vele, amit akarsz. Akarod? Én inkább azt mondom, ne mozdulj. Ne mozdulj, és ne pihenj! Aki most mozdul, eltéveszti, aki most pihen, elszalasztja. Hát akkor én most itt maradok, ebben a szobában. És mostantól ez egy őr-szoba. Itt vigyázok magamra.
Ekkor megcsendült a telefon, és Novák felrezzent. - Aha. Szóval már sejtik, hogy itt vagyok. Persze. Reggel nyolc óra van. Aszpirin, sör, szódabikarbóna, kihagyó szívverés. Reggel nyolc óra. Ilyen kiszámítható lettem? És ki szerkesztett engem ilyen kiszámíthatóvá? És ki telefonál? Mindegy. Mostantól kezdve kiszámítható sem vagyok. Kezdem azzal, hogy nem veszem fel. Úgyis tudom, Anna hív. Az első kísértés, szívtájék felől. Anna…

 
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2019 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
// //
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább
//