Cseh Tamás - Szöveg 09.(Mélyrepülés)

Album: nincs kép
Előadó: Cseh Tamás
Album: Keressük!
Szövegírók: Csengey Dénes
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Keressük!
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 1, összesen 2973 alkalommal

Beküldő

kokrak

kokrak

Pontszám: 294

Dalszöveg

Hát ez azért nyomasztó elképzelés volt. De szerencsére csengett megint a telefon, és Novák felpattant, hogy: - Nem, nem, nem! - Bolondult ezért a rövid mondatért, hogy. -Nem. Nem vagyok Martinovics! És nem veszem fel!

Dannnggggg! Tudniillik elpattant egy túlfeszített drótkötél valahol, Novák ablaka környékén, és Novák összerezzent, hogy: - Na, mi az? Csak nem erre az egy szóra indul az ország? Hohó! Ennyi lenne az egész? Ezzel kezdődne minden, hogy nemet mondunk? És a telefon akkor elhallgatott, és aztán újra csengett. - Azért ezt még megvárjuk! - mondta Novák. - Ezek a Víziék lesznek. Ez egy kollektív hívás. Délután négy óra: ez is egybevág. Ezek szerint már a Jégmadárban vannak. Erős ünneplésben - egy kissé keresztbe néznek. A keresztbenézés pedig a feltámadás előhírnöke: ilyenkor támadnak fel a lélek szunnyadó hajlamai. A barátaim esetében ilyenkor csakis a nemzeti egység jöhet szóba, mint uralomra törő felettes én. Igen-igen. Lássuk csak. Együtt vannak a Jégmadárban, félrészegen, elhízottan, bágyadt szétkenődöttségben. Vigyázzba állnak a telefon körül tizenöten, megindító koszorú, a szemük könnyes, és belesóhajtják a kagylóba azt a szépséges szép dalt, amit régen így énekeltünk:
 
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2019 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
// //
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább
//