Szenes Iván - Autót vezetek

Album: nincs kép
Előadó: Szenes Iván
Album: Keressük!
Szövegírók: Szenes Iván
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Keressük!
Stílus: Táncdal
Címkék: retro [+]
Megtekintve: Ma 1, összesen 2606 alkalommal

Beküldő

Zeneszöveg.hu

Zeneszöveg.hu

Pontszám: -

Dalszöveg

Autót vezetek. Kezemben a volán, szívemben a félelem és a Kresz. De mit érek egyedül én, aki józan vagyok, aki vigyázok, aki nem hibázok, nem előzök illegálisan, amikor mindenki ellenség, aki az uccán jön-megy, akár autón, akár gyalog, a villamosról nem is beszélve. Itt ez a gyerek. Háttal. Footballozik, egész ügyesen, de ha nem vigyázok, mert ő nem vigyáz, akkor mindjárt végünk van mindkettőnknek.
Jön egy férfi, idősebb. Törődött. Leszámolt az életével. Látom rajta, a kocsim elé akarja vetni magát, de én ravaszul lassítok, ura vagyok a kocsimnak, ha akarok, lépésben megyek, elém hiába ugrik, résen vagyok, kikerülöm, sőt. Megállni is akkor tudok, amikor akarok.
És az emberek. Lebeszélem. Majdnem mind ellenségem, mert nem törődnek azzal, ha én bajba kerülök, mint vigyázatlan vezető. Ezek az emberek, akik annyit fáradnak, lótnak-futnak, hogy pénzt keressenek, dolgoznak, hogy a gyerekeknek mindent, ami kell előteremthessenek, szerelmesek, műveltek, vagy műveletlenek, de annyi fáradtságot már nem vesznek, hogy körül nézzenek az uccán, mielőtt lelépnek a járdára, hagyják vidáman, hogy elüssem őket. De miért vigyáznának ők, az én ellenségeim? Hiszen csak a saját életükről van szó. Ha megtámadná őket valaki, körömszakadtáig védekeznének, de saját magukkal szemben teljesen tehetetlenek. Boldogok, ha átmehetnek, amikor pirosat jelez az uccai villany. Boldogok, ha kockáztathatják életüket a semmiért. Ott egy idősebb férfi rohan, a tüdeje majd kiszakad, hopp már késő, nem, a villamos elindult, de ő még feldobta magát a peronra. Nagy nehezen. Öt ember segítette, hogy vissza ne zuhanjon. Sietett. Nem meghalni, hanem valahova, ahol volt egy teljesen érdektelen találkozója egy osztálytársával, akinek a nevét sem tudta.
 
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább