P. Box

Zenei irányzat: Hard Rock
Albumok: 8 db
Megtekintve: Ma 2, összesen 42430 alkalommal

Bemutatás:

P. Box (a Pandora's Box név rövidített alakja) egy magyar hard rock együttes, amit két ex-P. Mobil tag, Bencsik Sándor szólógitáros és Cserháti István orgonista alapított 1980-ban.

Biográfia:

Ahogy indult A Pandora’s Box együttes 1980-ban alakult. A P. Mobil legendás felállásából 79-ben az énekes Vikidál Gyula kivált, és csatlakozott a Dinamithoz, majd rá egy évre a szólógitáros Bencsik „Samu” Sándor és az orgonista Cserháti „Pityi” István távozott, és új együttest alapított, melynek nevéül az egykori Procol Harum együttes egyik dalának címét választották. Új társaik Varga Miklós énekes, Sz. István dobos, valamint S. József basszusgitáros lettek.

Első kislemezük 1981-ben jelent meg (Halálkatlan/ A bolond). Az első nagylemez 1982-ben megjelent első nagylemezük is a következő dalokkal: Másnak szól, Egérszerenád, Éjféli szekér, Dödöle, Hölgyválasz, Szupergép, A levél, Nekem ne mondd, A bolond. Még ebben az évben került sor a Budapest Sportcsarnokban a Popmajális című rendezvényre, ahol a P. Box az Edda és a Karthago társaságában koncertezett. Az eseményről lemez is készült, melyen a P. Box három dalának élő változata is hallható (Halálkatlan, Hölgyválasz, Szupergép). Varga Miki 1983-ban elhagyta az együttest, és egy svéd-magyar zenekarhoz, a Safarihoz csatlakozott. Helyére Vikidál Gyula került az időközben feloszlott Dinamitból. Az ugyanebben az évben megjelent kislemez már lényegesen keményebb hangzású zenét tartalmaz, rajta a Radics Béla emlékére írt dallal, amely a zenekar legnagyobb sikere lett, melynek címe: A zöld, a bíbor és a fekete, a másik oldalon is egy sikeresebb dal: Valami Rock and Roll. Ez év augusztusában mutatták be Szörényi Levente és Bródy János István a király című rockoperáját, amelyben mindkét énekes komoly szerepet kapott: Gyula játszotta Koppányt, a régi énekes, Miki pedig a címszerephez kölcsönözte a hangját Pelsőczi Lászlónak. A darab sikere országosan ismertté tette mindkét énekest és ezzel nagyot lökött a P. Box szekerén is. Kő kövön Ez év vége fele jelent meg a Kő kövön című nagylemez is, melyen a következő dalok hallhatók: Soha nem elég, Ingajárat, Maradj a vonalban, Fantomlány, Valami Rock and Roll, A zöld, a bíbor és a fekete, Engedj, Az ideges, Vágtass velem (Kő kövön).

A következő évben a zenekar lehetőséget kapott, hogy előzenekarként fellépjen az Iron Maiden és a Motörhead budapesti koncertjén, ami azokban az időkben gyakorlatilag az egész kelet-európai rock közönség előtti bemutatkozást jelentette, hiszen egy-egy ilyen koncertre tömegesen jöttek fiatalok a környező országokból. Ekkoriban a zenekar koncertjein gyakran felcsendültek az István a király egyes dalainak rockzenekari átiratai is, melyben nemcsak Vikidál Gyula énekelt, de közreműködtek a rockopera eredeti szereplői közül is jó néhányan, nemcsak a régi énekes Varga Miki, de rajta kívül Deák "Bill" Gyula, Nagy Feró és Sebestyén Márta is. Az 1985-ben, az akkori Nyugat-Németországban megrendezett Kelet-Nyugat Rock Randevún a brit, csehszlovák, lengyel és német zenekarok között a magyar színeket a Pandora's Box képviselte. Ugyanebben az évben jelent meg Vikidál Gyula szólólemeze, melyen a P. Box tagsága is közreműködik, sőt a zenekar is képviselte magát egy dallal (Nehéz idők). Ám időközben a teljes ritmusszekció lecserélődött, előbb S. József távozott, helyére az egykori Eddás basszusgitáros Zselencz "Zsöci" László érkezett, majd Sz. István talpára kötött útilapút a zenekar. Az új dobos szintén egykori P. Mobilos, valamint a Hobo Blues Band első két albumán is játszott, Pálmai Zoltán, aki precizebb és klasszisokkal határozottabb dobos volt, mint tiszavirág életű elődje. S. József basszusgitáros a "Reményre ítélve" c. lemez felvételén a zenekarnak tett visszaemlékezésében utalt arra, hogy Sz. István gyengébb fizikuma adhatott okot a dobos élő bulik alatti permanens fáradékonyságára és tempótartási problémáira. Ómen A friss ritmuszekció eddig nem látott energiát pumpált a zenekarba.

A következő album 1985 vége fele látott napvilágot. A zene és a hangzás még keményebb, egyes vélemények szerint az első magyar heavy metal lemez. A dalok: Ómen, Bukott angyal, Éjszakai Vágta, Szűz a máglyán, Árulók kapuja, Átok és ígéret, Pandora tánca, Névtelen hős. A lemezen közreműködött szájharmonikán Tolcsvay László (Szűz a máglyán) valamint az Árulók kapuja prózai részét Hobo adja elő. Ugyanebben az évben rendezik meg a Philadelphiában az afrikai éhezők megsegítésére rendezett nagyszabású segélykoncert mintájára a Budapest Sportcsarnokban is a Live Aid segélykoncertet. A műsort a P. Box nyitja, és szerepelnek a koncertre készült nagylemezen is egy dallal (Tízből vajon mennyi). Gyula színházi sikerei, melyek az elején sokat segítettek a banda ismertté válásában, most egyre inkább hátráltató tényezővé váltak, egyre nehezebb volt a kettőt összeegyeztetni, ezért kenyértörésre került sor. A zenekar ekkor egy rövid ideig újra Varga Mikivel lépett fel, de ez sem bizonyult tartósnak. Időközben a billentyűs Cserháti Pityi Debrecenben telepedett le. A kétszázhúsz kilométer távolság áthidalhatatlan szakadéknak bizonyult. Mivel Pityié volt a név, a zenekar Mr. Basary énekes-billentyűssel kiegészülve Metal Company néven még kiadott egy kislemezt Rimszkij Korszakov Dongójának feldolgozásával, valamint egy új dallal (Szép Társaság), majd Deák "Bill" Gyula csatlakozása után Bill és a Box néven folytatták. Ebből az időszakból már csak egy E-klub beli koncertfelvétel maradt fenn, melyen egyetlen új dal hallható (Ha egyszer megszólalnál). Bencsik Samu gitáros még szerepelt a Felkai Miklós által szervezett gitárpárbajon, valamint Illés Lajos szerzői lemezén, majd 1987-ben váratlanul elhagyta az országot, és pár hét múlva Ausztriában máig tisztázatlan körülmények között elhunyt. Pityi eközben Debrecenben vállalkozásokba kezdett, abbahagyta a zenélést.

Jópár év múlva alakított ki a házában egy kisebb stúdiót, először saját célra, majd később elkezdtek oda járni a környékbeli fiatal zenekarok. Itt figyelt fel a Szfinx együttesre, melynek elvállalta a menedzselését. 13 év után újra helyén a kő! Mikor Pityi 2001-ben újra életre hívta a P. Boxot, nem a híres zenekarok gyakorlatát követte, a biztos anyagi sikert jelentő eredeti felállás újra színpadra állítását (ami Samu halála miatt nem is lett volna lehetséges), hanem fiatal, új arcokat keresett. Adott volt a Szfinx énekese, Koroknai "Kori" Árpád, valamint a gitáros Sándor "Günter" József. A ritmusszekciót pedig az Aberra zenekar tagjai közül verbuválták, így került a képbe Ferenczy "Cézi" Tibor basszusgitáros, valamint Bodó Tamás dobos, aki eredeti szakmájából adódóan a zenekar honlapját is készíti. A megalakulás után kiadtak egy CD-t Újra nyitva címmel. Ezen mindössze 4 dal hallható: Legyek az első, Hódítás, Van -e még, Itthagyott világ (ez utóbbit Samu emlékére írták), mintegy előkészítve a következő évben kiadott nagylemezt.

Reményre ítélve Az új CD 2002-ben jelent meg, a következő dalok hallhatók rajta: Múlt és jelen, A szerelem ára, Fantomlány (az eredeti dal újrafeldolgozása), Nekem az éj, Legyek az első, Semmi nem lesz jobb, Álmodj!, Hódítás, Milyen legyen?, Óriás és törpék, Van -e még?, Várj még!, Az én filmem, Árnyék. A dalok a régiekhez hasonló szellemben fogantak, de érezhető a 80-as, 90-es évek zenéjének a hatása, ennek megfelelően a zene és a hangzás is keményebb, modernebb. Időközben a régi felállással hagyományos hanglemezre készült felvételeket is újra kiadták CD-n. A lemezt követően végigkoncertezték az országot. Közben valóra vált egy régi nagy álom: a Deep Purple debreceni koncertjén a P. Box forrósította fel a hangulatot. Felléptek továbbá a Europe előtt is. Vágtass velünk!

A zenekar 2001-es újjáalakulása óta rendszeres vendége a Sziget fesztiválnak. Itt olyan zenekarok társaságában léptek fel, mint a Savatage, az Apocalyptica (idén 2005-ben várhatóan a Saxonnal lépnek fel). A 2002-es fellépést megörökítették, és Vágtass velünk címmel kiadták DVD-n és videokazettán. Azokról sem feledkeztek meg, akik csak hallgatni szeretnék az anyagot, hozzáférhető CD-n és kazettán is egy korábbi, eddig kiadatlan négyszámos angol nyelvű felvétellel együtt.

Pangea Az új stúdióalbumra elég sokat kellett várni, rendkívül nehéz körülmények között készült. Végül 2005. augusztus 4.-én megjelent 11 új dallal (Veled múljon el, Csak az ég, Pangea, Ezer év, Láss az én szememmel, R'n'r az égig, Szél, Másik srác, Dőljön le a fal, Jégkorszak, Még egy perc), valamint egy régi dal, a Bolond újrafeldolgozásával. A lemez még komorabb hangulatú, mint a Reményre ítélve, aminek az okát sajnos már tudjuk. Az év elején, az album felvételei közben jött derült égből a hír Pityi betegségéről. Egy orvosi vizsgálat során daganatokat találtak. Az első hírek ugyan némi derűlátásra adtak okot, ám Pityi állapota egyre romlott. Ennek ellenére (a kórházból kiszökdösve) játszotta fel a lemez billentyűs részeit, hogy a felvételeket be tudják fejezni, és lekötöttek néhány koncertet Debrecen közelében, ám ezek nagy részét sajnos le kellett mondani. Végül két koncerten fellépett a zenekar, Pityi ülve ugyan, de végig tudta játszani a bulikat, ám állapota a betegség és az erős kezelések miatt egyre romlott. A zenekar vendégbillentyűst kért fel Szabó Krisztián személyében, hogy teljesíteni tudja a maradék lekötött koncertet (így léptek fel a Szigeten is a Saxon és a Brainstorm társaságában).

2005. augusztus 21.-én Cserháti István+ örökre lecsukta az orgona fedelét. Hiánya az egész magyar rockzene pótolhatatlan vesztesége. Sokszázan kísérték utolsó útjára a debreceni Köztemetőben. A folytatás egy ideig váratott magára, a fiúk egy kis időt kértek a rajongóktól, amíg sikerül a tragédiát feldolgozni magukban. Bár jelezték, hogy folytatni szeretnék, de bizonytalan volt, hogy hogyan, milyen formában. Nem voltak biztosak a név megtartásában sem, hiszen Pityi halálával senki sem maradt a csapatban sem az alapító tagok közül, sem a régi felállásból. Végül hírlevélben közölték a döntést: a zenekar és a név is marad, annyi különbséggel, hogy a rövidített változat (P. Box) helyett ezentúl inkább az eredeti, Pandora's Box nevet használják, a jogutód Cserháti Csongor engedélyével.

Pityi helyére a korábbi segítség, Szabó Krisztián került a zenekarba. Krisztián szintén debreceni, polgári foglalkozását tekintve jogász, egyetemen jogot tanít. Pityihez hasonlóan ő is fanatikus Deep Purple és Jon Lord rajongó, virtuóz játékával és szerénységével méltó utóda Pityinek. 2005 novemberében léptek fel először a debreceni Lovardában, ahol emlékkoncertet tartottak Pityi emlékére a Deák Bill Blues Banddel és a Kárpátiával közösen, majd novemberben az A 38 hajón léptek fel egy rocklegenda, az ex-Black Sabbath énekes Tony Martin és zenekara, valamint a svájci Gotthard előtt. Decemberben még két koncertre került sor Pityi emlékére, Kaposváron és Szigetszentmiklóson, ahol fellépett a Pandora's Box, the Rock Band, valamint a P. Mobil jelenlegi és az 1984-es felállása is. „…egy időre, és jelenlegi formájában szüneteltetjük…”

2006-ra a zenekar, úgy tűnt, túljutott a tragédia okozta válságon, és újult erővel lát neki a koncertezésnek. Újra koncerteket kötöttek le szerte az országban. Azonban az öröm nem tartott sokáig: az év őszén a tagok sajtóközleményben tudatták, hogy határozatlan időre szüneteltetik a zenekar működését. Döntésüket azzal indokolták, hogy Pityi több éves menedzseri tapasztalata és kapcsolatai nélkül képtelenek a zenekart a nagy névhez méltó körülmények között működtetni. A zenekar vezetése korántsem egyszerű feladat, és a jelenlegi tagok közül senkinek nincsenek meg a megfelelő személyi adottságai hozzá, megfelelő külső embert pedig nem sikerült találni. Mindemellett a tagok „civil” munkája sem tette lehetővé a folyamatos turnézást, koncertezést. Így egy rövidebb turné után november 3.-án Debrecenben, a Lovardában, 11.-én pedig Budapesten, az (azóta már sajnálatos körülmények között megszűnt) Almássy téri Szabadidő Központban búcsúztak a rajongóktól, korábbi zenekari tagok társaságában. Azonban nem végleg.

Egy év múlva, 2007 novemberében Kori és Günter 40. születésnapjuk alkalmából koncertet adtak, ismét a debreceni Lovardában. A koncerten Kori jó pár jelenlegi és régebbi formációjával színpadra lépett. Musicalekből énekelt, ismert rockslégerek akusztikus átiratait játszotta az Acoustic Galleryvel, majd régi kedvence, a Whitesnake dalaiból adott elő. Ezután Günterrel régi közös zenekaruk, a Szfinx állt össze egy műsor erejéig, és legvégül nagy várakozás után, az utolsó felállásával újra színpadra lépett a Pandora’s Box. „Kié a nagy P ?”, avagy koncertterem és tárgyalóterem 2008-ban ismét Debrecenben lépett fel a zenekar, majd a háttérben mozgolódás kezdődött az újabb országos turné szervezése érdekében. Eközben híre ment, hogy két korábbi zenekari tag, Szabó István és Sáfár József, figyelmen kívül hagyva a zenekar 2000 utáni tevékenységét, igényt tart a P. Box névre. Ez a körülmény azonban nem gátolta meg, hogy a zenekar tovább működjön, a név jogos használatának kérdését pedig a bíróságra bízza. Az Debrecen határain kívüli újabb koncertre 2009. augusztus 7.-én, a tiszalöki Szabadstrandon került sor.

Jelenleg a debreceni és a budapesti koncertekre készül a zenekar, amelynek decemberben a Metal Hammer dvd-mellékletében megjelent új, Tűzben égni című száma.                                                                                       

                                                                                            Forrás: www.pbox.hu

Tagok:

Csiga Sándor

szövegíró

Hasonló előadók:

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

snubbo Hozzászólás ideje: 2010-09-05 07:59:16

Utolsó bejelentkezés:
2010-09-05 09:50:21

Véleménye a(z) "P. Box" előadóról:

Sziasztok! A Lidocain és a Kiskatona nem a Pandora's BOX ( P.BOX ) zenekar dala.

sabrina1109 Hozzászólás ideje: 2009-11-21 14:01:54

Utolsó bejelentkezés:
2019-09-24 16:46:13

Véleménye a(z) "P. Box" előadóról:

Sziasztok! Nekem a zöld , a bíbor, és a fekete című szám tetszik a lekjobban:)

•róka• Hozzászólás ideje: 2009-07-10 23:43:18

Utolsó bejelentkezés:
2011-01-24 17:54:40

Véleménye a(z) "P. Box" előadóról:

Az egyik legjobb szám a földön. Először mikor meghallgattam értettem miről szól, sajnos ez pont legjobb barátom halála után volt pár hónappal. Rögtön beleszerettem a dalba.Talán még a gyászt is segített átvészelni.

Verdike Hozzászólás ideje: 2009-04-21 14:18:43

Utolsó bejelentkezés:
2009-04-21 16:17:19

Véleménye a(z) "P. Box" előadóról:

A Zöld, a bíbor és a fekete története A Zöld, a bíbor és a fekete című dalnak különös története van, melynek kezdete a P.Boxhoz és Radics Béla halálához kötődik. A Pandora's Box együttest 1980-ban a P.Mobilból kivált Cserháti István (billenyűk) és Bencsik Sándor (gitár) alapította a Magyar Hanglemezgyártó Vállalat jóváhagyó támogatásával, majd csatlakozott hozzájuk Sáfár József (basszusgitár), Szabó István (dob) és Vagra Miklós (ének), akinek a helyére később Vikidál Gyula lépett. A dal szövegét Csiga Sánor – a P. Box akkori szövegírója 1982 végére készítette el, egy korábbi, már az év elején elkészült zenére. Érdekes, hogy amikor Sáfár József először mutatta be a zenét, akkor az nem nyerte meg a zenekar tagjainak a tetszését, így hónapokig nem is foglalkoztak vele. Radics Béla, a legendás gitáros, énekes és zeneszerző 1982 október 18-án húnyt el. Rajongói és tisztelői szerint ő volt a magyar Jimi Hendrix. 1972-ben Radics Béla (gitár-ének), Brunner Győző (dobok), Som Lajos (basszusgitár), Balázs Fecó (billentyűsök, ének) közreműködésével megalakul az eső magyar szuper group – a Taurus Budapesten. Ahol felléptek, mindenhol frenetikus sikert arattak, azonban az akkori rendszer kultúrpolitikájának nemtettszését is sikerült „kivívniuk”. Ennek eredményeképpen csupán egy kislemez – a „Zöld csillag” őrizhette meg Radics feledhetetlen gitárjátékát. De térjünk vissza a Zöld, a bíbor és a fekete történetéhez. 1982 szeptemberében a Budai Ifjúsági Parkban elhangzik a dal nem valódi angol változata Varga Miklós előadásában, de csak Radics Béla halála után készül el a végleges verzió. Miért lett a dal címe Zöld, a bíbor és a fekete? A zöld párhuzamba állítható Radics Béla sikerszerzeményével, a Zöld csillaggal, melynek szövegét és zenéjét is ő írta. A címben a zöld erre utal. A bíbor szín az előkelőségek, a kiválóságok színe. Bíbor színű ruházatot - a bíborfesték rendkívül drága előállíthatósága miatt - csak a legkiváltságosabbak engedhették meg maguknak – mint pl. királyok, császárok és pápák. A címben a bíbor szín utalhat erre is, de utalhat Jimi Hendrix Purple Haze (Bíbor köd) dalára is, hiszen köztudottan Radics nagy Hendrix rajongó volt. A feketét pedig talán nem is kell magyaráznom, hiszen a gyász, a fájdalom és az elmúlás színe. Ez a három szó jellemzi leginkább Radics Béla zenei pályafutását és életét. A P.Box az MHV támogatásával egy darabig kiadhat még lemezeket, de mivel a hard rock a „tiltott” kategórába került, ezen zenei irányzat képviselői egyre kilátástalanabb helyzetbe kerültek. Bencsik Sándor újabb bandákkal ( Metal Company, majd Bill és a Box Company) próbálkozik, azonban mind magánélete, mind zenei pályafutása a padlóra kerül. Nem bírja tovább és Svédországba, majd Ausztriába disszidál. 1987. szeptemberében kislánya szeme láttára veti ki magát szobája ablakából, ezzel tragikus módon vetve véget megpróbáltatásainak. A Zöld, a bíbor és fekete című dalt az 1990-es évektől kezdve már nem csak Radics Bélára, hanem Bencsik Sándorra emlékezve is műsorra tűzte a Bencsik Sándor emlékzenekar Tunyogi Péterrel és Kékesi „Bajnok” Lászlóval. 1995. májusában a P.Mobil szervezésében Bencsik Sándor emlékkoncertre került sor a Petőfi Csarnokban, ahol a dalt négy ismert előadó (Varga Miklós, Deák Bill Gyula, Tunyó és Vikidál) közösen, egy plusz záró versszakkal kiegészítve adták elő. És a kegyeleti névsor sajnos egyre nő, hiszen 2005. augusztusában távozott az élők sorából Cserháti István (Pityi), majd a magyar rockzene legutóbbi veszteségét Tunyogi Péter halála jelentette 2008. végén....

Nikk69 Hozzászólás ideje: 2008-12-04 20:24:28

Utolsó bejelentkezés:
2014-01-27 22:41:16

Véleménye a(z) "P. Box" előadóról:

És sajna már Tunyó sincs közöttünk... :-(

Nyerges Hozzászólás ideje: 2008-07-11 12:20:47

Utolsó bejelentkezés:
2009-03-22 17:51:42

Véleménye a(z) "P. Box" előadóról:

Helósztok! A Zöld, a Bíbor és a Fekete c. dal Radics Béla, az együttes gitárosának az emlékére íródott, később Bencsik Sándor emlékére áthangszerelve is ezt a számot játszották/játszák. Egyébként én is ezen a számon keresztül szerettem meg az együttest, véletelenül vettem fel kazettára a rádióból még régen, Vikidál hangját meg már korábban is szerettem az István a királyból.

vzsoo Hozzászólás ideje: 2008-07-08 12:37:43

Utolsó bejelentkezés:
2009-01-06 07:53:01

Véleménye a(z) "P. Box" előadóról:

Donát! Szerintem a dal emlékezés. Valakire, akit mindenhol keresnek, de már nem találhatnak. Csak annyit tehetnek, hogy "legyen az álmod szép"-et kívánnak neki. Mert már ö nincs köztük. Aki tölem jobban ismeri a P.Mobil-P.Box "históriát", az azt is meg tudja mondani, kinek az emlékére íródott. (Ha egyáltalán egy konkrét személy emlékére íródott.)

Donát Hozzászólás ideje: 2008-07-02 21:19:25

Utolsó bejelentkezés:
2009-02-07 14:26:12

Véleménye a(z) "P. Box" előadóról:

Imádom ezt a dalt, bár fogalmam sincs miről szól. Keressek egyátalán összefüggést a sorok között?

Bogika27 Hozzászólás ideje: 2008-03-30 16:44:59

Utolsó bejelentkezés:
2011-05-09 16:05:40

Véleménye a(z) "P. Box" előadóról:

Sziasztok! Nekem már régóta ez a kedvenc számom, melyhez sajnos szomorú dolog is fűződik, de ennek ellenére imádom. Én először ezt a számot kb. 8-10 éve hallottam a Blöró előadásában és akkor nagyon megtetszett. Persze azóta az eredetit is ezerszer hallottam! Szerintem mostanában nem születnek ilyen jó slágerek!!!!!

beekaa Hozzászólás ideje: 2008-02-04 19:45:31

Utolsó bejelentkezés:
2013-04-09 13:19:20

Véleménye a(z) "P. Box" előadóról:

ezzel a számmal 1xuen nem tudok betelni ..nagyon meg fogott ...

kiss09 Hozzászólás ideje: 2007-12-20 15:52:59

Utolsó bejelentkezés:
2010-05-15 10:31:30

Véleménye a(z) "P. Box" előadóról:

Huck!Köszi a felvilágosítást! Bocsi, h csak most reagálok, de sajna mostanában nem jártam az oldalon! És mégegyszer KÖSZI!!!! És az a szám továbbra is tetszik! Üdv

Huck Hozzászólás ideje: 2007-11-05 01:40:21

Utolsó bejelentkezés:
2007-11-05 01:21:26

Véleménye a(z) "P. Box" előadóról:

kiss09 ! Ja, Tunyó pedig Vikidált követte a Mobilban, a legtöbb P. Mobil lemez az Ő hangján jelent meg!!! A Tunyogi Rock Banddel 3 lemezt is jegyez. Most is nyomja a bulit ...

Huck Hozzászólás ideje: 2007-11-05 01:36:26

Utolsó bejelentkezés:
2007-11-05 01:21:26

Véleménye a(z) "P. Box" előadóról:

kiss09 ! Hi Bencsik Samu a P. Box alapítója, korábbi P. Mobilos volt. "1995. április 30-án és május 1-én a PeCsában adott P.Mobil koncert, amelynek részeként egykori énekestársai, Deák "Bill" Gyula, Tunyogi Péter, Varga Miklós és Vikidál Gyula énekelték el tiszteletére a "Zöld, a bíbor és a feketét", amelyet szövegírója, Csiga Sanyi egy újabb Samura jellemző strófával egészített ki." Vszin ez a felvétel az.Azóta már Cserháti Pityesz is elment... és Csiga új versszakot írt... Különben Örülök, hogy tetszik. Üdv

kiss09 Hozzászólás ideje: 2007-11-03 15:45:55

Utolsó bejelentkezés:
2010-05-15 10:31:30

Véleménye a(z) "P. Box" előadóról:

Lehet, hogy hülye kérdés lesz amit akarok feltenni és biztos, hogy sokan lehurrognak majd, de valamit nem értek, hogy ki is az a Tunyogi Péter és miért van benne a klippben, mert azt megértem, hogy deák Bill Gyula és Varga Miklós ott van de én őszintén szólva csak a színházzal kapcsolatban hallottam Tunyogi Péterről. De azért nagyon jó a klipp is és maga a szám is bcsak sajna nem tudok túl sokat a P-box-ról ezért jó lenne ha valaki kitöltené a lexikont. Előre is köszi mindent

nagy681120 Hozzászólás ideje: 2007-08-09 01:45:38

Utolsó bejelentkezés:
2010-09-16 22:55:08

Véleménye a(z) "P. Box" előadóról:

ugylátom az hiányzik néhány szám az elsõ lemezükröl.sügösen pótólni kell.nehogy elvesszenek ezek a zenei gyöngyszemek

comanche Hozzászólás ideje: 2007-07-24 11:06:23

Utolsó bejelentkezés:
2012-03-02 14:13:36

Véleménye a(z) "P. Box" előadóról:

motoros vagyok én s bandám probálunk olyan helyekre menni ahol ien zenék szolnak számunkra ez az igazi !

holszalszki Hozzászólás ideje: 2007-05-18 17:46:41

Utolsó bejelentkezés:
2009-07-10 21:52:19

Véleménye a(z) "P. Box" előadóról:

Úgy az egész egy nagyszerû csapat! A Vargás felállás is nagyon szeretem, a Vikidálost is, és az azt követõt... amelyikben sajnos már csak Pityi bácsi-Isten nyugosztalja-volt a régiek közül... bár abból a verzióból már nem mindegyik szám tetszett annyira.

jameslgt Hozzászólás ideje: 2007-05-04 17:50:16

Utolsó bejelentkezés:
2000-01-01 00:00:00

Véleménye a(z) "P. Box" előadóról:

A P.Box nagyon jó zenekar volt.Ha valaki még nem hallgatta meg az 1985-ös Ómen címû lemezt , az feltétlenül tegye meg.Szerintem ez a legkiforrottabb P.Box lemez annak ellenére, hogy a Zöld, a bíbor és a fekete...és a Soha nem elég az 1983-as Végtass velem/Kõ kövön lemezen vannak.Az Ómen a magyar albumok között biztos az elsõ 3-ban lenne.

Mayalaus Hozzászólás ideje: 2007-04-24 02:12:40

Utolsó bejelentkezés:
2023-07-09 15:18:39

Véleménye a(z) "P. Box" előadóról:

A dal eszméletlen jó.

hajnalcsillag Hozzászólás ideje: 2007-02-22 13:46:04

Utolsó bejelentkezés:
2013-09-24 13:37:13

Véleménye a(z) "P. Box" előadóról:

Ez az egyik leggyönyörûbb P.Box-dal, én nagyon szeretem hallgatni! És én is úgy gondolom, hogy a dalaik örökérvényûek.

Huszita Hozzászólás ideje: 2007-01-12 01:44:29

Utolsó bejelentkezés:
2000-01-01 00:00:00

Véleménye a(z) "P. Box" előadóról:

Ezek a dalok még ma is aktuálisak és azok is maradnak örökre.

doboslewy Hozzászólás ideje: 2006-12-17 00:52:47

Utolsó bejelentkezés:
2011-07-16 08:57:08

Véleménye a(z) "P. Box" előadóról:

Zolinak igaza van! Tényleg ez az egyik legszebb magyar dal! Úgy ahogy van tökéletes! Így kell zenélni!

sötétkavics Hozzászólás ideje: 2006-12-12 22:00:47

Utolsó bejelentkezés:
2000-01-01 00:00:00

Véleménye a(z) "P. Box" előadóról:

szeretem ezt a zenét

Cinnka Hozzászólás ideje: 2006-12-11 14:22:37

Utolsó bejelentkezés:
2000-01-01 00:00:00

Véleménye a(z) "P. Box" előadóról:

Nagyon jó együttes volt, hiteles és érthetõ zene!

zolivagyokvagyok Hozzászólás ideje: 2006-11-06 10:33:46

Utolsó bejelentkezés:
2000-01-01 00:00:00

Véleménye a(z) "P. Box" előadóról:

Szerintem ez az egyik legszebb magyar dal! Azt hiszem mindent magába foglal.Egyszerûen tökéletes!!!!!!!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább