Expired Passport

Expired Passport
Zenei irányzat: Hard Rock
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 24073 alkalommal

Bemutatás:

1998-ban alapított pozsonyi székhelyű magyar rock zenekar.

Biográfia:

Az Expired Passport 1998-ban alakult pozsonyi magyar fiatalokból a Wreck sulizenekar romjain.
Kezdetben sok feldolgozást játszott, mint minden kezdő csapat, de ahogy íródtak a saját nóták, folyamatosan kialakult a banda egyéni hangja.
Az Expired Passport sokféle zsánerből merít, a fő csapás a hard rock, azonban ez is sajátos felfogású. A szövegek általában a jelenkori társadalom és az emberi kapcsolatok problémáiról szólnak, olykor némi élccel és humorral, máskor érzelmesebben, de van úgy, hogy direktebb fazonírozással.
Első komolyabb sikerüket a zselízi Ritmus ‘99 fesztiválon aratták, ahol második helyen végeztek és elvitték a különdíjat is. A kezdeti időszakban tagja volt a zenekarnak Strieženec Dávid gitáros és három vokalista lány: Danis Diana, Kozák Julianna és Havasi Mária. Közben elkészült az együttes demófelvétele, s nem sokkal ezután stabilizálódott a zenekar felállása: a mikrofonnál Wurster Mihály (Miskolc) állt, a gitárt Vajda András (Vajdi) kezelte, basszusgitáron Strieženec Mátyás (Matyi) játszott, Lacza Gergely (Gerő) pedig dobolt. A hangzás feszesebb lett, saját stílusát ezidőtájt alakította ki a zenekar. Az Expired Passport sok tehetségkutató fesztiválon ért el sikert, kétszer szerepelt a budapesti Sziget fesztiválon, Bécstől Királyhelmecig rengeteg helyen megfordult, a csapat különböző rádióadók vendégei volt (a Pátria Rádióban egy évben többször is), 2002-ben pedig élőben szerepelt a Duna Televízió egyenes adásában. 2005-ben Kreatika címmel szerzői kiadásban megjelent a banda első hivatalos CD lemeze. A hanghordozó jó kritikákat kapott, ennek ellenére nem igazán tudott bekerülni a köztudatba, mivel nem sokkal a lemez elkészülte után az énekes és a basszusgitáros is távozott a zenekarból, így az album promotálása helyett a formáció átszervezése emésztette fel az energiát. Misit Vajdi unokatestvére, Vajda Laci, Matyit pedig Szabó László (Szampó) váltotta. Laci gitározott is, de a korábbi szintre akkor küzdötte fel magát a csapat, amikor 2006-ban Vanya Barbara (Bori) énekesnő is csatlakozott. Egy évre rá azonban külföldre költözött, és ismét egy bő esztendőt kellett várni, hogy újra megszilárduljon az együttes felállása. 2008 őszén megtalálták új énekesnőjüket Hodosy Marianna személyében, és ezzel egyetemben Vajda Laci is bejelentette távozását. Nem sokkal ezután a formáció Pozsonyban ünnepelte megalakulásának 10. évfordulóját. Az Expired Passport 2006 eleje óta önálló klubesteket is szervez Pozsonyban, 2009 februárjától pedig már Dunaszerdahelyen is. Ezeken a klubesteken a dalok akusztikus megszólalásban hangzanak el, és az utóbbi időben a Passport akusztikus koncerteket is elvállal. Az együttes 2005 végén az elsők között lett tagja a Szlovákiai Magyar Zenészek Egyesületének. A jelenlegi felállás a következő: Hodosy Marianna – ének Vajda András – ének, gitár Szabó László – basszusgitár Lacza Gergely – dobok, ütőhangszerek

Expired Passport dalszövegek (12 db):

A kórral jár

A vad folyó

Az álmodott madár

Én akartam?

Ezer közül egy

Koldusszemek

Lassítsd le a Földet!

Mint az álom

Nem hívtalak

Szombati Új Szó blues

Újra távol minden

Velem, vagy nélkülem

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2019 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
// //
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább
//