Szolnoki Péter

Zenei irányzat: Jazz
Albumok: 2 db
Megtekintve: Ma 3, összesen 39887 alkalommal

Bemutatás:

1970.május 22-ben született Debrecenben.
Fuvolán, basszusgitáron és zongorán is játszik.

A nagy sikernek örvendő Bon-Bon zenekar egyik alapító tagja.

Biográfia:

Nyolcévesen kezdett zenével foglalkozni fuvolistaként.1984-től 1989-ig a Zalka Máté Zeneművészeti Tiszthelyettesképző Szakközépiskola diákja volt, ahol klasszikus tanulmányai mellett belekóstolhatott a könnyű műfajba is. Sziluett nevű popegyüttesével A rock gyermekei című zenei műsor slágerlistáján több hétig a harmadik helyen szerepelt.

1989-ben, az iskola elvégzése után a Zrínyi Miklós Katonai Akadémia Fúvós-szimfonikus Zenekarának tagja lett.

1990 első felében a tatai katonazenekarban dolgozott, szeptembertől pedig már a Police Big Band tagjaként muzsikált. Itt lehetősége nyílt a fuvola mellett énekelni és basszusgitározni is. Egy kis ideig Végvári Ádám zenekarában basszusgitározott. Ezzel párhuzamosan pedig a Lehár Ferenc Operettzenekarban fuvolázott 1993-ig.

1993-ban a Ki mit tud? elődöntőjében jazz kategóriában szerepelt. Tomsits Rudolf jazz triójában énekelt. Ebben az évben találkozott Török Tamással, akinek Bang Bang nevű zenekarában vokálozott. A kisceli romtemplomban megrendezett „Koldusopera” című színdarabban fuvolázott. Kádek Heni „Mesebál” című gyereklemezén közreműködött. A Rapülők együttes „Rapeta” című lemezén és koncert turnéján énekelt, vokálozott és fuvolázott. Pierrot „Levelek a Holdba” című lemezén fuvolázott. Dés László, „Patika” című filmzenei lemezén énekelt és vokálozott. Ezt követően végigjárta a magyar könnyűzene szamárlétráját, így szinte minden híres előadóval, együttessel dolgozott.

1994-ben a Buldózer turnéján basszusgitározott.

1995-ben Török Tamással megalakította a Bon-Bon formációt.

1998-ban duettet énekelt Auth Csillával, a Féltelek című Color-dalt.

2000-ben a Walt Disney és a Pixar animációs filmjében, a Toy Story 2-ben énekelt.

2001-ben fellépett Freddy Mercury emlékkoncertjén. 2002-ben a Juventutis szimfonikus zenekarban fuvolázott, és Bryan Adams dalait énekelte a Szilaj című Dreamworks-rajzfilmben.

2003-ban Phil Collins dalait énekelte a Mackótestvér című Walt Disney-rajzfilmben, és fellépett a Cserháti Zsuzsa emlékére rendezett koncerten. 2004-ben Havasi Balázs koncertjén lépett fel vendégként.

2005-ben újabb Walt Disney-rajzfilmekben énekelt (Amerikai Sárkány, Csodacsibe) és szinkronizált (Simpson család, Batman, Monk felügyelő). Fellépett a Fool Moon-nal a szegedi acappella fesztiválon, Zsédával a Kongresszusi Központban, a Stúdió 11-gyel a Márványteremben, és közreműködött a Rapülők Riszájkling albumán.

2006-ban fellépett a Rapülőkkel a Sport Arénában, a Budapest Jazz Orchestrával és a Jazzpressionnel. Duettet énekelt Szulák Andreával a Mackótestvér 2 című Walt Disney rajzfilmben, valamint vokálozott Charlie, Rácz Gergő és Dés László lemezén.

2007-ben a Csináljuk a fesztivált című műsorban szerepelt. Kálloy-Molnár Péter lemezének vokáljait hangszerelte és énekelte, közben szinkronizált a Rabló-Pandúrok című francia filmben. A Walt Disney felkérte a Robinson család és a Bűbáj című filmek egy-egy betétdalának feléneklésére.

2008 - ban egy újabb Disney produkcióban, a „Disney on Ice” jégrevüben énekelt és szinkronizált. Takács Tamás Free Jazz Bandjében fuvolázott, fellépett a Ricardo Salsa Club zenekarral, valamint Nagy Tibor-Bradányi Iván-Pozsgai Zsolt Kölyök című musicalében énekelt.

2009 - ben Ivannal közösen elindították az Összhang dalt, amelyhez klipet forgattak a Corvinus Quartett közreműködésével. Három Walt Disney produkcióban, az új Micimackó rajzfilmben, a „Bűvész Show”-ban és a Hercegnő és a béka című rajzfilmben énekelt. Auth Csilla Nekem így című lemezére 2 dalt írt, Lakatos Pali lemezén fuvolázott és Szulák Andrea Musical, meg nem is című albumán közreműködött.

2010 - ben a 15 éves jubileumukat ünneplő Bon-Bon zenekar új lemezt adott ki Mindig úton címmel. Kulka János „Akarod, vagy nem” című albumán fuvolázott. A március 15-ei ünnepi műsorban Ambrus Ritával énekelt duettet. A Csináljuk a fesztivált hatodik évadjában szerepelt. A Walt Disney - Pixar animációs filmjében, a Toy Story 3-ban énekelt. Tűz és Jég címmel dalt írt Homonnay Zsolt - Polyák Lilla duett lemezére. Szinkronizált a Tündéri keresztszülők című rajzfilmben és a Walt Disney /Tron - Legacy című filmjében. Dalokat komponált a "Bőröndmese" című gyerek zenés darabhoz. Szeptember 4-én 15. jubileumi Bon-Bon koncertet adtak Tomival a Népligetben. Farkasházi Réka - "Hajnali csillag peremén" című gyereklemezén és az Irigy Hónaljmirigy - "Lady Gaga" paródiájában vokálozott. Fellépett a Győri Friends Big Band-el, és a Szeretet.Éhség ökomenikus szervezet jótékonysági koncertjén az Összhang kórussal, az Iparművészeti Múzeumban.

2011-ben a "Hajrá Peti!" Alapítvány "Váltsd valóra" című közös dalában énekelt. Szolnokon fellépett Hajdu Klára jazzénekesnővel és Demkó Gergő zongoristával. Vida József Mássalhangzók című lemezén a „Hinták” c. dalt énekelte. Bemutatták a Bőrönd mese című mesemusicalét a Bábszínházban. Fellépett sztárvendégként Polgár Péter sing-up estjén és Erdőhegyi Brigitta Swing koncertjén. Szinkronizált a Comedy Central “Városfejlesztési osztály” című vígjátéksorozatában. Vokálozott Jávory Dávid - Jávory Vilmos emlékére készülő - lemezén. Az Aegon konferencián a Danubia szimfónikus zenekarral és Dér Henivel énekelt. Megyeri János szobrászművész nyírbátori, reneszánsz panoptikumának Syma csarnokbeli leleplezésére (sajtótájékoztatójára) zenét komponált. Király L. Norbinak, Sánta Lászlónak és Serbán Attilának írt dalokat. Fellépett a Fool Moon acappella együttes 10 éves jubileumi és szegedi Városházi koncertjén. A Szigeten, a Gesztivál Rapülők koncertjén énekelt. Never címmel Fethullah Gülen török filozófus, költő, vallási vezető angol nyelvű versére írt dalt. Szulák Andrea lemezén a „Christmas song” című dalban vokálozott és fuvolázott. Báthory Erzsébetről írt musicalt Moravetz Levente író-rendező-színművésszel. A Walt Disney Muppets filmjében (Floyd és Dr. Teeth), a Toy Story rövid animációs filmjében (Kék kuka) szinkronizál és a Disney on Ice-ban énekel. Kovács Katival, Szulák Andreával, Bíró Eszterrel, Somló Tamással, Gergely Róberttel és a Stúdió 11 zenekarral együtt lépett fel Bágya András születésének 100. évfordulójára rendezett emlékkoncertjén. Török Tamással együtt elkészítette az 5.1 című új Bon-Bon EP-t.

2012-ben elkezdett dolgozni az első szólólemezén. Részt vett az Összefogás koncerten. Zsűrizett a Nóta tv Slágergyár döntőjében. Swing koncertet adott a Budapest Jazz Orchestrával a Budapest Jazz Club-ban. Tunyogi Bernadett jubileumi koncertjén énekelt az Uránia Színházban. Énekelt és vokálhangszerelt a Csomópont közös dalában, az “Égjen örökké”-ben. Fellépett a Kiskőrösi Big Band és a Csepeli Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekar koncertjén. A Nők Lapja mellékleteként megjelent Cserháti Zsuzsa, Szécsi Pál, Máté Péter, Demjén Ferenc és Balázs Ferenc válogatás lemezeken énekelt. Fellépett a Hajdúszoboszlói Dixiland Fesztiválon a Debrecen Big Band kíséretében.

Tagok:

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Christina93 Hozzászólás ideje: 2008-11-22 22:15:23

Utolsó bejelentkezés:
2008-11-22 23:14:09

Véleménye a(z) "Szolnoki Péter" előadóról:

Ez egy olyan megható dal:)))

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább