Dying Fields

Zenei irányzat: goth-doom metal
Albumok: 1 db
Megtekintve: Ma 2, összesen 5145 alkalommal

Bemutatás:

"A zenekarról: 1996 oszén alakultunk a következo felállással: Boros Imre-billentyuk (24), Sipos György-gitár (25), Varga Zsolt-basszusgitár, ének (26). Az 1997 nyarán rögzített 4 számos próbatermi demonk kedvezo kritikát kapott a Metal Hammerben ('97.Nov.), illetve a közönség részérol is. A következo évet foleg koncertezéssel töltöttük, a 98-as Land of Charon "Asztrálgép" turnén az ország több elismert klubjában felléptünk. Ezután két csendesebb év várt a zenekarra, amelyet néhány koncerttel, próbákkal, és folyamatos dobos kereséssel töltöttünk, mivel megalakulásunk óta dobgéppel zenéltünk. 2000 tavaszára sikerült a stúdiófelvétel anyagi feltételeit megteremtenünk. Görgei Zoltán személyében pedig állandó dobosra találtunk. Öt dalt rögzítettünk szolnoki Denevér stúdióban Csertalvi "Töfi" Zoltán segítségével. A kész felvételt elküldtük a gyori Nephilim kiadónak, akik egy albumra szerzodést ajánlottak. Ehhez azonban kevés volt az anyagunk ezért 2001 tavaszán újabb három számot játszottunk fel a stúdióban. Idoközben a kiadó anyagi nehézségei világossá tették, hogy a lemezt csak saját erobol tudjuk megjelentetni. Sajnos egy tagcserén is átestünk: Görgei Zoli helyét a dobok mögött egy régi zenész barátunk, Kollár Róbert vette át.
A tatabányai Peron tehetségkutató fesztivál különdíjasaként bemutatkozási lehetoséget kaptunk a Metal Hammerben. Felléptünk az idei Gothica fesztiválon is és egy dallal szerepelünk a válogatáskazettán. Az album a Music Works terjesztésével jelent meg ez év júliusában Mindig ébren címmel. A közeljövoben szeretnénk minél több helyen fellépni Budapesten ill. vidéken. Szívesen teszünk eleget bármilyen meghívásnak.


A zenérõl: Mindenképp metal, ami magánviseli a gothic, dark és doom zenék egyes stílusjegyeit egyaránt, de talán a konkrét hatások többet mondanak: Anathema, Paradise Lost, Moonspell. Koncertjeinken ezen zenekarok dalait is játszuk. Kedvenceink még: Tiamat, The Cure, Depeche Mode, Sisters of Mercy. Therion, Nightwish, D.A.D., Metallica ..."

Biográfia:

Mindig ébren (2002)

Tagok:

Boros Imre

szintetizátor

Albumok:

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább