Nyári Károly

Zenei irányzat: Pop-jazz
Albumok: 3 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 28799 alkalommal
Letölthető tartalmak az előadónál

Bemutatás:

Nyári Károly napjaink egyik legkiemelkedőbb előadóművésze, aki népszerűségét és sikereit nemcsak virtuóz zongorajátékának és jellegzetes énekhangjának köszönheti, hanem karizmatikus egyéniségének, különleges előadásmódjának.
Pályája során számos tematikus koncertműsort hozott létre, amelyek repertoárja részét képezik.
Világszínvonalú, monumentális nagy koncertjeinek zenei és látványvilága évről évre megújul minden egyes koncerten, melyeket telt házak fémjeleznek.

Biográfia:

Nyári Károly Győrben született.

Klasszikus zongora-tanulmányait szülővárosában, a győri Liszt Ferenc Zeneiskolában kezdte. Tizenhárom évesen már első helyezést ért el egy országos zongoraversenyen.

A középiskolát a győri Zeneművészeti Szakközépiskola klasszikus zongora tanszakán folytatta, de érdeklődése egyre jobban a jazz felé fordult.

1981-ben Gonda János növendékeként a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Konzervatórium jazz-zongora tanszakán szerzett előadóművészi és zongoratanári diplomát.

1986-tól szóló karrierjét Hollandiában kezdte, ahol többéves tartózkodása alatt kimagasló sikereket ért el.
Fellépései során alkalma nyílt több világsztárral találkozni, valamint együtt játszani Pl.: Chaka Khan, Gloria Estefan, Mariah Carey, Phil Collins, Michael Jackson, Elton John, Pavarotti vagy Frank Sinatra, aki saját mikrofonját ajándékozta a művésznek egy közös fellépést követően.

Hosszú évekig tartó külföldi tartózkodása alatt számos televízió- és rádióműsor sztárjaként is fellépett. Sikereire való tekintettel megkapta a holland állampolgárságot.

A hazai közönség az előadót a nemzetközi sikerek után önálló CD-inek és a rádió, televízió élő show műsorainak, mint a Dáridó, Szuperbuli, Fábry Show, ... köszönhetően ismerte meg.

A fellépései alkalmával idehaza is több világsztárnak játszott, mint pl.: Al di Meola, Robbie Williams, Paul McCartney, Sting, Michael Jackson, Madonna, Antonio Banderas stb., akik mind elismerően nyilatkoztak Károlyról, valamint közeli barátságba került velük.

1998-ban első önálló CD-je „Én voltam boldogabb” címmel jelent meg.
A jazz-es hangvételű válogatás méltán kapott jó kritikát és aratott sikert szakmai körökben is. A lemezen 35 kiváló muzsikusból alakult, megismételhetetlen big-band zenekar működött közre.

2002-ben megkapta a kiváló zenei tehetségért járó Lyra-díjat.

2004-ben a kedvező visszhang és a siker teremtette meg az előadó számára a lehetőséget, hogy elkészítse második önálló albumát „Földi Csillagok” címmel, az RTL Zeneklub kiadásában.
2005-ben sikeres szólókarrierje mellett, megalapította a „The Summer Jazz-Trió” nevű zenekarát. A zenekar tagjai: Hárs Viktor nagybőgő, Sramkó János dob. A trió számos hazai és európai fesztiválon szerepel kimagasló sikerrel és ér el rangos helyezést.

2005 júniusa óta a Four Seasons Gresham Palace Hotel zenei vezetője, ahol jazz-triójának közreműködésével többször hallható.

2005. december 27-én az Uránia Nemzeti Filmszínház Dísztermében „A Nők Gyűrűjében” címmel, fergeteges teltházas karácsonyi koncerttel lepte meg az igényes közönséget. A koncertre duett társak is felkérést kaptak: Szulák Andrea, Zsédenyi Adrienn, Koós Réka, Tunyogi Orsi. Az estet egy 18 fős big-band zenekar kísérte.

2007. december 27-én a Thália Színházban Nyári Károly „A Zongorista” című koncert show alkalmával saját varázslatos világába kalauzolta a közönségét. Közreműködők: Budapest Jazz Orchestra, vonósokkal kiegészülve, valamint a Revü tánckar.

2008. december 28-án “Slágerek a Múltból” címmel tartotta meg újra, már hagyománnyá vált, telt házas karácsonyi koncertjét a Thália Színházban.
Meghívott vendég: Malek Andrea, közreműködött: Budapest Jazz Orchestra

2009. április 21-én a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben került megrendezésre, Nyári Károly "My Way" című Sinatra koncertje, amelyet a Jazzy Rádió élőben, megszakítás nélkül közvetített. A koncerten közreműködött a Budapest Jazz Orchestra és a Nemzeti Filharmonikusok vonósai.
A művész elkápráztatta a közönséget, így 1800 ember a koncert végén állva tapsolt a hangversenyteremben.

2010. szeptember 22-én Nyári Károly tavalyi teltházas koncertje után második alkalommal köszöntötte az igényes zenét kedvelő közönséget az ország legnagyobb koncerttermében, a Művészetek Palotájában, eddigi legkülönlegesebb koncertjével. A magyar könnyűzene legendáinak slágerei mellett, filmzenék és a legkedveltebb, legszebb saját dalai hangzottak el szimfonikus nagyzenekari kísérettel.

2010. november 30-án megjelent a művész harmadik albuma "Love Story" címmel. A lemezen elhangzó 12 dal kiemelkedő filmzenei alkotások és a magyar könnyűzene legendáinak legfontosabb, legszebb szerzeményei, melyek évtizedekkel születésük után most először csendülnek fel eredeti szimfonikus hangszerelésükben, Nyári Károly előadásában.

2011. január 1-én Nyári Károly felkérést kapott az Arénában a Budapesti Újévi koncerten történő fellépésre.

2011. január 1-től június 30-ig Magyarország első ízben töltötte be az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztségét, melynek kiemelt rendezvényein, valamint a záró ünnepi eseményén a művész képviselte fellépéseivel méltó módon a magyar kultúrát.

2011. augusztus 21-én a Párizsi Garnier Opera adott otthont az IJF fennállásának 60. évfordulójára megrendezett Gálaest alkalmára. A meghívottak között volt a francia köztársasági elnök Nikolas Sarkozy és Vlagyimir Putyin volt orosz elnök is. Ennek a rangos világszintű eseménynek a fellépője lehetett Nyári Károly.
2011. második felében a művész szükségét érezte, hogy az eddigi nagy sikerű koncertjeinek, valamint megjelent lemezeinek anyagát vidéki nagyvárosok kiemelt színház és koncerttermeiben is bemutassa a közönség részére. Ezért, több telt házas, sikeres vidéki koncertet adott.
2011. október 1-én az Idősek Világnapján az aktív idősödés és generációk közötti szolidaritás 2012-es európai évéhez kapcsolódva, a művész emléktáblát avatott fel. Nyári Károly a jótékonyság elkötelezett híve, rendszeresen jótékonysági koncerteket ad, melyeknek teljes bevételét felajánlja karitatív célokra.

2012. január 31-én a Tisztelet Társasága Tisztelet-díjat adományozott eddigi munkája elismeréseként az előadónak.

Napjainkban, folyamatos sikerekben és elismerésben van része a művésznek. A lemezei a megújulásról szólnak, koncertjein mindig elvarázsolja közönségét dalaival és előadásmódjával.

Nyári Károly dalszövegek (33 db):

Csak egy tánc volt
Dalok.hu - Nyári Károly - Csak egy tánc volt mp3 letöltése

Csillagpor (Stardust)

Én leszek

Én téged várlak

Én voltam boldogabb

Hulló levelek

Kinn kopog az eső

Levél Apukához

Love story

Most élsz

Nagyvárosi álom
Dalok.hu - Nyári Károly - Nagyvárosi álom  mp3 letöltése

Neked elhiszem, hogy vársz rám

Nem kell más

Nézz Rám!

Nincs más vétkem, csak a szerelem!

Ölelj még

Például Te, Te, Te
Dalok.hu - Nyári Károly - Például Te, Te, Te mp3 letöltése Zeneszöveg.hu - Nyári Károly előadóhoz tartozó letöltések

Szélmalom
Dalok.hu - Nyári Károly - Szélmalom mp3 letöltése

Szeress Úgy...

Szeretlek, mert

Szeretni kell,

Szól a dal

Szólj Rám!

Szomorú vasárnap

Tüskés úton

Úgy szeretlek téged

Veled nem jó

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

poharak Hozzászólás ideje: 2011-05-08 03:20:48

Utolsó bejelentkezés:
2013-08-27 23:26:31

Véleménye a(z) "Nyári Károly" előadóról:

Zsolnay Hédi énekelte először ezt a számot. A dal eredeti szövege szerint az elbeszélő azért hazudott a lánynak, hogy próbára tegye a lány érzéseit, nem pedig azért, mert megcsalta, vagy ilyesmi.

© 2019 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
// //
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább
//