Alexa

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 2, összesen 16062 alkalommal

Bemutatás:

Eördögh Alexa (Budapest, 1980. március 22. ) egykori magyar énekesnő, színésznő.

Háromévesen már reklámokban szerepelt, majd később - többnyire külföldön bemutatott - filmekben szerepelt, ezért azután csak akkor vált ismertté, amikor Családi Kör című televíziós sorozatnak a rendszeres szereplője lett.

Mindig is énekelt, a Magyar Rádió Gyermekkórusának tagjaként a világ számos pontjára jutott el a fellépéseik alkalmával. Emellett zenei általános iskolába járt és már tízévesen bekerült a Rock Színházba. Itt olyan híres előadásokban kapott szerepeket, mint például: a Nyomorultak és az Evita.

A még nagyobb ismertséget a szintén televíziós Űrgammák című sorozatban való szereplése, és az ahhoz kapcsolódó Xénia Láz elnevezésű koncerteken koncerteken való fellépései alkalmával szerzett. Ekkor volt egy mega-slágere is, a Tiltott szerelem című duett, amelyet Császár Előddel énekelt. Volt egy több hónapos időszak, amikor ez folyt még a csapból is ...
Azután megjelent 1997-ben a Helló, Mr. Szerelem című albuma (Alexa néven).

Ezután egy rövidebb ideig modell is volt, például 2000 áprilisában a Playboy címlaplánya is volt. Ő azonban nem a Celeb életet választotta, hanem inkább tanult. Olaszországban élt és ott járt egyetemre, ahol közgazdász diplomát szerzett, majd ezután Németországba költözött szintén főiskolai tanulmányok miatt.

A 2001-es terrortámadás után énekelt a tragédia emlékére írt Félelem című dalban, és talán ez volt az utolsó nagyobb nyilvánosságot kapó feltűnése...

2004-ben teljesen visszavonult a közszerepléstől, anyuka és feleség lett. Két szép gyereket nevel és azóta egy banknál dolgozik.

Biográfia:

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

kzibog Hozzászólás ideje: 2008-11-12 16:02:38

Utolsó bejelentkezés:
2008-11-19 20:16:21

Véleménye a(z) "Alexa" előadóról:

Nagyon szép ez a szám Imádom (L)

Querida Hozzászólás ideje: 2008-09-03 17:52:53

Utolsó bejelentkezés:
2008-11-22 12:49:59

Véleménye a(z) "Alexa" előadóról:

Szép ez a szám nagyon

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább