Cadaveres

Zenei irányzat: Metal
Albumok: 5 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 20995 alkalommal

Bemutatás:

A zenekar története 2005. nyarán kezdődött. Ismert, tapasztalt és komoly zenekari múlttal rendelkező zenészek gyorsan talpra állították a bandát és rövid idő alatt a magyarországi underground-metal egyik zászlóvivőjévé váltak.

Weboldal:

Biográfia:

Megalakulásuk után nem sokkal intenzív koncertezésbe kezdtek, így az élő fellépéseken keresztül mutatkozott be az új arculatú formáció. Koncertjeikkel - kilépve a honi klubokból - eljutottak a szomszédos országokba is: Ausztriába, Szlovákiába, Szerbiába, Németországba, Svájcba, Romániába.


Útjuk során játszhattak legnagyobb példaképeik a Soulfly az Ill Nino és Alice in Chains a Biohazard előtt is és számos ismerős bandával (Replika, Ektomorf, Fürgerókalábak, Watch my Dying,).

Meghívást kaptak számos hazai és nemzetközi fesztiválra is ,többek között a Sziget, Wanted, Hegyalja, TopVar a FeZen a Rockmaraton és a Vollmond fesztiválokra is .

A 2006-os esztendőben a koncertek mellett az érdi Bakery Stúdió műhelyében elkészült a Cadaveres első nagylemeze , ami Soul Of A New Breed címmel jelent meg.

Közel 40 percbe sűrítve az eltelt évek minden kemény,elszánt és könyörtelen dühét a boldog perceket, vért, verejtéket, mosolyt és örömöt – átitatva a hat zenész sajátos hangulatú rezdüléseivel.

A nagylemez folytatásaként a 2007-es év végén , a zenekar kiadta első EP-jét : Lost Souls - The Hidden Tracks címmel remixekkel , koncertfelvételekkel és az első magyar nyelvű felvétellel !

2008 őszén a zenekar bevonult ismét az érdi Bakery stúdióba, hogy rögzítse második nagylemezét ami EVILUTION címmel jelent meg novemberben egy DVD-vel együtt ,aminek a címe DEVIL'S DOZEN lett.

A 2009-es évet intenzív koncertezéssel tölti a zenekar. A nyári fesztiválok után ősszel ismét célba vesszük a legtöbb magyarországi klubbot !

2010-re stabilizálódott az új felállás. Az énekes Bölcsföldi Zoltán lett. A dobos posztra Szakács József került, aki korábban az Ektomorf zenekarban játszott. A gitáros Göbölös Kálmán a Chaos Of Disorder soraiból. Ezzel a felállással rögzítették harmadik nagylemezüket MindStream címmel,ami a közönség és a sajtó szerint is a zenekar legegységesebb,legerősebb anyaga.

2011-ben részt vehettek az Ill Nino zenekar Európa Tournéján és a
sikeres lemez folytatásaként megjelentették új kislemezüket DigitalStream címmel remixekkel,magyar nyelvű felvételekkel és akusztikus átiratokkal.

2012-ben a koncerteké lesz a főszerep,reméljük sok helyen összefutunk majd Veletek!!!!!:-) 

2013. Megjelent az új lemez, a DeMoralizer.

Gépezetük fogaskerekei pedig pörögnek tovább...

MEGÁLLÍTHATATLANUL!!!

Forrás: Hivatalos oldal
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Secretaria Hozzászólás ideje: 2008-12-06 11:57:25

Utolsó bejelentkezés:
2011-03-20 22:12:14

Véleménye a(z) "Cadaveres" előadóról:

Kár h csak külföldön tudtak igazán érvényesülni és magyarországon meg alig tudnak róluk :/

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább