Sramlikings

Zenei irányzat: Mulatós
Albumok: 1 db
Megtekintve: Ma 3, összesen 21525 alkalommal

Bemutatás:

Edó és Peti 1981-ben születtek Tatabányán, de már a kezdetek óta Tarjánban (Komárom-Esztergom Megye) élnek. Gyermekkoruk óta együtt nevelkedtek és zenéltek, ezért is emberileg és szakmailag is kiválóan megértik egymást. Edó klarinéton és gitáron játszik, Peti dobol és bariton kürtön virtuózkodik. Mindketten a szenvedélyjátékosok: Edó pasziánszozik Peti sörözik, ahogyan azt az életvitele megkívánja.

A Sramlikings dalai a már jól ismert osztrák és német népzene alapjait hordozzák, s emellett mondanivalójában és megszólalásában is ragaszkodik az eredeti motívumokhoz. A dalok kiválasztásánál elsődleges szempont a dallamosság és zenei érthetőség, és gyakran foglalnak magukba eredeti hangszereléseket is, mint pl. gitár, bariton, trombita, harmonika, ám a stílust behatározva inkább pop és dance zenéről van szó, mintsem stílusos svábzenéről.
A kor követelményeinek megfelelően kellemes lüktetést biztosító zene néhol teljesen elrugaszkodik sváb stílusától és mai, dallamos verse-k és refrén-ek szólalnak meg, amely az eredeti kompozícióban nem szerepelnek, vagy nem a jelenlegi formájukban.

A történetek egyszerűek, vidámak, erotikusak. A férfi és a nő kapcsolatáról, a sörről, a szexről és sok egyéb történetről szó, természetesen humoros és néhol pikáns szövegezéssel, nem elrejtve a német és osztrák mentalitást és életvitelt.

Biográfia:

2002 májusában a BMG Hungary lemezkiadó licenszszerződést kötött a Jódlidal című eposzra, amely a Nagy Mulatós lemezen volt hallható, s mint tudni ismeretes, ez a lemez mára aranylemez lett (valószínűleg nem a Sramlikings dala miatt). 2002 novemberében hanglemezkiadói szerződést kötött a Universal Music-kal, s ennek eredményeképpen már 2002 decemberében megjelent első kislemezük: "Jódlidal" címmel. 2002 decemberében hosszú távú megállapodás jött létre a Dáridó Kft. és a Sramlikings menedzsment cége (Aichon Kft.) között, mely biztosítja a Sramlikings országos jelenlétét mind fellépéseken, mind pedig a TV-ben. Majd ezt követte 2003. március 3-án a nagylemez: Kiálts az égbe! címmel, melyen 13 vidám, pörgős, humoros, pikáns dal szerepel, s ennek részletei már oldalunkról is elérhetők, de akinek még nincs Sramlikings CD-je, az sutty, dobjon egy e-mailt az "kapcsolatnál" és már is rendelhet egyet! 2003. szeptemberében a Polybasic Records jelentkezett egy adomára - A "Jódli az udvaron" című megaslágert kérték el a Mulass Velünk című lemezre. 2003. októberében a Warner Music Hungary volt olyan kegyes, hogy becélozta az "Ohlala" című dalunkkal a Mulatós SztárFM CD-jének első trackjét. 2004-ben megjelent az Ich Liebe Dich című album az Universal gondozásában! 2006-ban megjelent a Sramlibár című album az Universal-Zebra gondozásában! Én vagyok a dalban 2010-ben megjelent az Én vagyok a dalban című album a HungaroSound gondozásában!

Tagok:

Albumok:

Sramlikings Sramlibár

Sramlibár

2006

Sramlikings dalszövegek (39 db):

Akik vágják a fát

Azt súgja a holdsugár

Csak az új, csak a szép

Dombok felett

Egy kis erotika

Egy kis virág

Egyszer fenn, egyszer lenn

Én azt szeretném veled

Én vagyok a dalban

Ez az én napom

Félek

Ha a fákat fújja az esti szél

Halleluja

Hey-hey-hey

Hol volt, hol nem

Ich liebe dich

Idd meg a sört

Jódli az udvaron

Jódlidal

Kiálts az égbe

Legjobb éjszakám

Lesz ott minden

Lila tehén

Meglőni nem merem

Messze van innen Hollywood

Miért nem lehet?

Minden férfi csak szédít

Ohlala

Ölelj át

Öreg trombitás dala

Rólunk dalol

Sramlibár

Szerenád

Szüreti bál

Tenisz

Várj még!

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2021 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább