Dust

Zenei irányzat: Rock
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 4876 alkalommal

Bemutatás:

Nyíregyházán 1999. nyarán alakultak. Végleges formájukat csak 2002-ben vették fel.

Biográfia:


Kezdetben főiskolás klubokban, kocsmákban, helyi és vidéki szórakozóhelyeken zenéltek, hamar eljutottak az ország nagy fesztiváljaira (Sziget, Hegyalja, Wanted, EFOTT, Kapolcs-Művészetek Völgye, B-Connected Világzenei fesztivál, Románia…) .

Budapestre költöztek 2004-ben. Még ebben az évben sikerült felvenniük a kapcsolatot egy produkciós irodával. Fővárosi próbatermünk, és számos lehetőségünk arra ösztönözte mind az ötüket, hogy megmutathassák magunkat az országnak.

Követező évben (2005) bejárták az egész országot és külföldön is bemutatkoztak. Közös fellépői voltak a Hooligans Petőfi Csarnokbeli lemezbemutató koncertjének, és a "Rock őrületes elefántjai" a Karthago előtt a Syma Csarnokban, telt ház előtt, nagy sikerrel. Ebben az évben készült el első albumuk (röpke nyolc hónap alatt), melynek címe DUST, mely 2006 áprilisában jelent meg.

2006-ban az első lemez a LazloCo kiadó gondozásában, Szűcs László Producer segítségével készült. A zenekar a lemez meg jelenésével egy időben elkészítette a" Rocki Balboa" című videó klipjét. Nagy sikerrel került be a magyar zenei TV-be és rádiókba. VIVA TV slágerlista élmezőnyébe jutott, amely igencsak nagy elismerés. Majd az év közepén az album második klipje a "Legyen egy jó napod" címmel került be még nagyobb sikerrel a magyar zenei életbe

2007 - A turnézás éve! Újabb klip – „Rock ’n Roll” címmel. Februártól folyamatosan egyre több meghívás érkezett a zenekarhoz.  

forrás: zene.hu
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

henike Hozzászólás ideje: 2006-11-05 17:51:04

Utolsó bejelentkezés:
2009-12-28 00:07:30

Véleménye a(z) "Dust" előadóról:

imádom õket. A dalaik egyszerüek, letisztultak, érthetõek. Mentes mindenfajta "nyáltól", amik sajnos sok mai együttes albumán megtalálhatóak. Ez a banda még egyszer sokra viszi!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább