Propeller band

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 12396 alkalommal

Bemutatás:

1970-es évek végén kezdődött, mikor is megteremtödött annak feltétele, hogy
egyáltalán legyünk.
E rövid kitérő után eltelt néhány zenéléssel töltött év, melynek ecsetelésével nem fárasztunk senkit, továbbá lehetőséget adunk a kutatói vénával rendelkező rajongóknak, arra, hogy ezen évek rejtelmeit saját maguk tárják fel, és élvezzék annak sikerét. A magyar zenei élet természetesen mindent megtett, ahhoz, hogy ne lássunk perspektívát a zenélésben, de mint látszik ez teljes mértékben nem sikerült.

Biográfia:

Mint szinte minden az életben, ez is egy barátsággal kezdődött. A legenda szerint a basszusgitáros Kelló Balázs, akinek a zenélés mellett van tisztességes foglalkozása is, mint közlekedésmérnök, egy iskolába járt a gitárossal Vető Péterrel, aki szintén nem a zenélésből él, s mellesleg formatervező iparművész. A cseperedés folytán volt néhány zenekaruk, s így eljövén a 2005-ös esztendő - amikor is előző zenekaruk dobosa világkörüli útra indult, mert elcsábította egy mexikói menyecske- új zenekar alapításán kezdték törni a fejüket.
Mivel a gitáros sok helyen megfordult, a véletlenek szerencsés egybeesése folytán összeismerkedett a dobossal, Sólyom Attilával, aki hogy, hogy nem, szintén tisztességes módon keresi kenyerét, mint bútorasztalos. Az első próbák után mindjárt szembetűnő volt az összhang, s a szimpátia, Így hát kezdtek megfoganni a csemeték, s mindjárt pöccintettek maguk elé egy akadályt, melyet koncepciónak hívnak. Ennek lényege, hogy a szórakozni vágyó közönség, mivel rendszerint a TV előtt rohad, s ha netán arra vetemedne, hogy élőzene hallgatásával múlassa az időt, akkor kapjon valami pozitív kisugárzást, életörömet a színpadról. Ehhez tartván magukat a viszonylag könnyen szavakba és zenébe önthető önsajnáló műbánat kategóriájú zeneteremtést szándékosan kerülik. A koncepció többi része még titok részét képezi, de remélhetőleg, hamarosan ez is érzékelhető lesz a zenekar koncertjein.

A név abból fakad, hogy egy gitáron használt rotary effektje, olyan hangot ad, mint egy propeller. Az egyik számban ezt használtuk, s így lett először csak az egyik szám címe, majd később megtetszett, mint zenekar név is. Nincs benne ékezet (a honlap miatt), szép leírva, nem félreérthető, mint pl. homeo placidus erectus eliminatorius, tehát minden kitételnek megfelel.


Forrás: Hivatalos oldal

Tagok:

Bazsa

basszusgitár

Atka

dob

Vetopet

ének, gitár

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább