Weygand Tibor

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 17744 alkalommal
Letölthető tartalmak az előadónál

Bemutatás:

Weygand Tibor ( Alcsút, 1905. november 27. – Budapest, 1965. július 12.) dalénekes.

A harmincas-negyvenes évek egyik legnépszerűbb előadója, számos sláger előadója, az egyik első magyar hangosfilm zeneszerző énekese.

Biográfia:

Életút

Iskoláit Budapesten végezte. Fiatalon feltűnt kellemes tenorhangjával. A Zeneakadémia elvégzése után több vidéki – Miskolc, Debrecen , Pécs, Szeged - és a fővárosi – Víg, Royal Orfeum, Komédia Orfeum, Király - színházban is fellépett. Barátja, Polgát Tibor révén a rádió is foglalkozatta, eleinte füttyművészként, később énekesként is. A rádióban énekelt táncdalainak többségéből sláger lett.

Ott volt a hangosfilmek bölcsőjénél. A nevető Budapest filmben két saját számát – Köszönöm, kicsikém, Ne haragudjon rám - énekelte. Számos filmben szerepelt ezután is, elsősorban énekes közreműködőként. A harmincas években vele készült a legtöbb hanglemez, a Columbia Gramofon Társaság is foglalkoztatta. Sikeresen szerepelt külföldön London, Bécs, valamint Franciaország és Németország több városában is. A negyvenes évektől csökkent a népszerűsége. Az új irányzatok nem kedveztek az ő stílusának.
A háború után még feltűnt az ORI egy-egy műsorában, de a rádió és a hanglemezgyár már nem foglalkozatta. Polgári foglalkozást választott, a Technoimpex tisztviselőjeként ment nyugdíjba. Két évtizedes pályafutása alatt közel 1500 dalt énekelt lemezre. Ennek ellenére neve - Kalmár Pálhoz hasonlóan - feledésbe merült, pedig ő volt az első énekes, akire a legnagyobb hatást tette az Európába is beszivárgó jazz. A swingkorszak meghatározó énekese volt. Több mai együttes – például a Hot Jazz Band – feldolgozásaiban is felismerhető jellegzetes, összetéveszthetetlen, a harmincas évek hangulatát, hangkulisszáját idéző énekstílusa. (Forrás: Wikipédia)

Weygand Tibor dalszövegek (49 db):

A gyöngyhalász

Álmaimban valahol

Egy édes szeszélyes

Hallod-e Rozika, te

Három bokor saláta

Hiába hazudja azt

Hol van az a nyár

Hosszú az éjszaka

Jaj, a mozi

Jaj, valahol messze

Kevés nekem

Kié vagy ...

Kislány azt akarom mondani

Maga szép, maga jó

Mért oly huncut kicsike jány

Meseautó

Mi lehet az oka ennek

Miért szeretlek oly nagyon

Miért vidám a kenguru?

Milyen szép

Négy cili, hat cili

Nézni fognak Zalában

Sonny boy

Szombaton este, galambom

Tedd ide, tedd oda

Teve van egypúpú

Várjon rám a kiskapuba vasárnap

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2019 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
// //
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább
//