Mujahid Zoli

Zenei irányzat: Pop
Albumok: 8 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 13941 alkalommal

Bemutatás:

Mujahid Zoli saját dalával, a Mondd, mennyit ér című szerzeménnyel tűnt fel a Megasztár című tehetségkutató első szériájában, s ott rögtön a döntőig jutott. Ugyan, a műsor hatására vált országosan ismert előadóvá, zenei vonatkozásai már öt éves kora óta e pálya felé vezették őt.

Biográfia:

A pakisztáni születésű énekes már ekkor elkezdte zenei tanulmányait, s egészen a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-ének előadóművészi és tanári szakáig folytatta azokat. Középiskolásként alapító tagja volt a Petőfi Musical Stúdiónak, ahol olyan darabokban vállalt szerepet, mint a Padlás, A dzsungel könyve és a Mária evangéliuma, így lehetősége nyílt arra, hogy nem csak énekesként, hanem színházi előadóként is kipróbálja magát.
Első nagylemeze Első vallomás címmel 2005-ben jelent meg, melyen számos saját dalt saját maga jegyzett, s melyet követett a Tűz és vágy maxi, majd 2008-ban egy újabb maxi CD, az Első hó is megjelent.

Már egészen korán dzsesszzongorát kezdett tanulni, s hamarosan a dzsesszénekléssel is elkezdett foglalkozni. Ennél a műfajnál a mai napig meg is maradt, hiszen számos fellépése alkalmával bizonyította már tehetségét és komoly szakmai hozzáértését a szakmához. Mindamellett természetesen a pop, a soul, britpop és a funk és nagyon közel áll hozzá, koncertjeinek repertoárja is  ezen műfajokból építkezik. 
Inspirálólag hatottak rá olyan előadók, mint George Michael, Whitney Houston, Beyoncé, Stevie Wonder és George Michael, akiknek a szerzeményeit gyakran beépíti a fellépéseibe is, ugyanakkor vallja, hogy koncertjei nem lennének teljesek magyar nyelvű dalok nélkül, így saját, anyanyelvű dalai mellett elmaradhatatlanok Máté Péter vagy Cserháti Zsuzsa, Demjén Ferenc és az LGT klasszikusai is.

Zoli itthon és külföldön is rendszeresen vállal fellépéseket a Budapest Jazz Orchestra tagjaként is, valamint a közelmúltban a Fool Moon-nal is színpadra állt pár koncert erejéig, tavaly pedig állandó tagja volt a „Cserháti Zsuzsa – Máté Péter emlékkoncert” elnevezésű országos koncertsorozatnak, melyben Tóth Verával, Keresztes Ildikóval és Varga Miklóssal lépett színpadra.

2015-ben indult az Eurovíziós Dalfesztivál hazai válogatóján, ahol a legjobb négy közé jutott. Ez ismét felpörgette körülötte az eseményeket. A dalhoz professzionális klipet forgattak, amely még színvonalasabbá és hatásosabbá tette a Beside You-t.
Az év hátralévő részében újabb friss anyaggal készül, s olyan megmozdulásokat is láthatunk majd tőle, amelyek ismét azt igazolják majd, hogy zenei sokszínűsége és tehetsége a legváltozatosabb előadásokra is képessé teszi, s mindez tökéletesen megmutatkozik a fellépései alkalmával is.

Mujahid Zoli dalszövegek (21 db):

Beside You

Csillagok közt járj Audió lejátszó

Egy életen át

Egy perc a miénk

Egyedűl

Első hó

Első hó (Remix by DJ Szatmári vs. Mosquito Club)

Három év

Indulj el

Lift Me Up

Minden hang szívből szól

Mindhalálig tánc

Mondd mennyit ér

Nem csak félig kell

On My Own

Túlélő

Tűz és vágy

Tűz és vágy (remix by Spy The Ghost)

Valahol

Vallomás

Van jobb út

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2021 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább