Kormorán Memory Band

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 6760 alkalommal

Bemutatás:

Biográfia:

Az eredet...

Híranyag az akkori zenei hírportálokon:
"...2005 meghatározó év a magyar folk-rock történetében: a KORMORÁN egykori alapító tagjai, a hegedűs Gál Péter, és a basszusgitáros-énekes Margit József  ismét együtt dolgozik a zenekar meghatározó gitárosával, Jenei Szilveszterrel.
Ők hárman annak idején több mint tizenöt esztendőn keresztül egyengették a Kárpát-medence népzene hagyományaira épülő, semmi máshoz nem hasonlítható folk-rock zenét játszó együttes pályáját. Előadóként, zeneszerzőként és szövegíróként is meghatározó szerepük volt az Európa-szerte ismert, és elismert "Kormorán-hangzás" kialakításában.
Másfél évtizedes munkásságukat közel ötven album - köztük nem egy aranylemez, több száz koncert fémjelezte Hollandiától Portugálián át a moszkvai VIT-ig. Felvételeik nem csak Magyarországon jelentek meg. Hollandiában koncertlemezt készült "Live In Holland" címmel (1985 - PAN Records), és egy angol nyelvű lemezük is piacra került 1987-ben a pozsonyi OPUS Records jóvoltából ("Cross Talks")..."

A jelen...


Ez a múlt. A jelen erre a múltra épül, és a jövőnek szól...
Ehhez kellettek olyan új zenészek, akik lelkesedésükkel és tehetségükkel kellő módon segítették a trió munkáját. Az esztergomi illetőségű MEMORY BAND két zenésze Vereckei Attila és Drexler Zoltán ebben méltó partner Kolbe Gáborral ( - 2010) és Boross Attilával ( - 2010) együtt. Innen már csak egy "ötlet" a fúzió utáni névegyesítés, 2005-ben színpadra lép a KORMORÁN MEMORY BAND, azaz a KMB. Az autentikus zenei nívót olyan zenészek szavatolják, akik korunk elismert népzenészei (Salamon Beáta/Méta/, - 2009, Csávás Attila - 2009, Barvich Iván - 2008)

Kormorán Memory Band dalszövegek (25 db):

Adjon az Isten

Álomkép

Az úr megérkezése

Bardo

Csillagvándor

Egy ágyon, egy kenyéren

Emberhez méltóan élni

Én csillagom

Érintés

Fehér karácsony

Három határ

Hol volt, hol nem

Holdtölte

Karácsony

Karácsonyi ének

Karácsonyi történet

Kedvesem

Ne sírj

Repülj madár, repülj

Stonehenge

Százszorszép ünnep

Szegénylegyény

Volt egyszer egy rózsa

Zöld szemű rózsa

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

aaa
© 2020 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább