EZ Basic

Zenei irányzat: Indie
Albumok: 3 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 17864 alkalommal

Bemutatás:

Magyar indie-pop zenekar.

Biográfia:

A budapesti EZ Basic zenekart Szarvas Árpád és Pesztalics Dénes alapította Szegeden a 2000-es évek elején. A duó eleinte kísérleti szobazenekarként funkcionált, céljuk az indie-pop, new-wave, és az elektronikus zene vegyítése volt, a korai felvételeikre olyan együttesek hatottak mint például a Jesus & Mary Chain, Ride, Primal Scream, Lush, vagy a Suicide. Az EZ Basic első jelentős fellépése 2004-ben volt Budapesten az A38 hajón. Nem sokkal később Tóth András (dob) csatlakozásával a zenekar trióvá alakult, ami kissé megváltoztatta a csapat hangzását, a hazai fesztiválokon kívül külföldön is felléptek többször (Németország, Lengyelország, Szlovákia), és a már több mint száz koncertet a háta mögött tudó együttes hamar remek koncertzenekarrá érett. Az EZ Basic első kislemeze 2007 elején jelent meg EZ to Say címmel, amit hamarosan az első nagylemez követett (HOCUS FOCUS).

2008 végén kezdték meg második albumuk felvételeit George Shilling neves brit producer bábáskodása alatt, aki olyan együttesekkel dolgozott már együtt mint például a Blur, Primal Scream, The Fall, Bernard Butler, stb. Az új album címe Hello Heavy lett, a csapat pedig az új anyag hangzásvilágához alkalmazkodva koncerteken egy kiegészítő billentyűssel (Nagybaczoni Áron) vált teltebb-, színesebb hangzású zenekarrá. A Hello Heavy album 2010 március 3-án került a boltokba a Twelvetones Records kiadásában.

forrás: az együttes saját oldala

Tagok:

Albumok:

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

henifejű Hozzászólás ideje: 2010-01-25 14:19:23

Utolsó bejelentkezés:
2010-10-21 18:34:34

Véleménye a(z) "EZ Basic" előadóról:

mekkora jó zene . =)

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább