Stratégia

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 4 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 9573 alkalommal

Bemutatás:

A Stratégia zenekar 1996-ban alakult Hódmezővásárhelyen. Ahogy az lenni szokott, egy ajándékba kapott akusztikus gitár adta meg a kezdő lökést ahhoz, hogy az első szárnypróbálgatások megkezdődjenek.
Az alapító tagok: Szilágyi Zsolt /gitár/, Lebenguth Gergely /basszusgitár/.
Hamarosan csatlakozott Szabó Róbert /ének/, majd megkezdődtek a “komoly” próbák egy jéghideg garázsban. Hiányos zenei tudással az akkori nemzeti rock zenekarok szerzeményeinek betanulásával teltek a próbák.
1997-ben megtörtént a Stratégia első tagcseréje: Szabó Róbert helyére Török József lépett és dobossal bővült a zenekar Papp Tamás személyében.
Az első koncert 1997. áprilisában a hódmezővásárhelyi Sport vendéglőben került megrendezésre, ahol a sok feldolgozás mellett már egy-két saját szerzemény is szerepelt a repertoárban. A nagy sikert aratott maratoni bemutatkozó koncertet / négy és fél órás/ több fellépés is követte Hódmezővásárhelyen, ugyanebben az évben.
1998. nyarán ismét megváltozott az együttes tagnévsora: Lebenguth Gergely ritmusgitárra vált, helyét Mészáros István veszi át, Papp Tamás távozását követően pedig Kurunczi Ferenc ül a dobok mögé. Ebben az időszakban új dalok születnek, és más vidéki városokban is vendégszerepel a zenekar.
2000. februárjában Budapesten a BIKINI stúdióban felvételre kerül a Stratégia első albuma Láss tisztán! címmel, melynek megjelenését számos koncert követi országszerte.
2001-ben Kurunczi Ferencet Bajusz Károly váltja a doboknál, és tovább folyik a második album anyagának elkészítése.
2002. nyarán egy helyi stúdióban rögzíti a csapat A végzet kardja című anyagot, melyen már az énekesi feladatokat is a szólógitáros Szilágyi Zsolt látja el. A lemez megjelenését koncertek sora követte kisebb kocsmákban, illetve nagyobb fesztiválokon egyaránt. Erre az évre tehetö Lebenguth Gergely távozása is.
2003-ban új gitárossal gyarapodott a banda Szécsényi István személyében, kinek játékával ismét négytagúvá bővült a Stratégia. Hamarosan a régi énekes, Török József is visszatér.
Bajusz Károly dobos 2005. áprilisában bekövetkezett távozása miatt az aktív zenekari élet majd egy évre megszűnik. Utódja hosszadalmas keresésének eredményeként ismét Kurunczi Ferenc lesz a régi-új dobos.
Ezzel a felállással az együttes 2005. őszétől az új dalok készítése helyett inkább a német Böhse Onkelz zenekar számainak feldolgozását helyezi előtérbe, viszont a korábbi elképzelésekkel ellentétben ez mindössze csak egy hódmezővásárhelyi fellépés során /2006. június 10. “Munkás”/ került a közönség elé.
2006-ban távozik a gitáros Szécsényi István, kinek helyét a dobok mögül felálló Kurunczi Ferenc tölti be.
A megfelelő dobos többszöri kudarcba fulladt keresését követően 2007. júliusában a Stratégia megtalálta az elképzeléseinek megfelelő dobost Győri Gergely személyében.
2008:
A 2008-as évben a Stratégia tagsága végre állandóvá vált. Megszületett a várva várt honlap is, így számos új lehetöség nyílt a zenekar életében. Januárban csatlakozott a zenekarhoz billentyüsként Kovács Róbert, aki játékával új ízt hozott a Stratégia zenéjébe. Tagsága kérész életűnek bizonyult, mert áprilisban távozni kényszerült külföldi útja miatt. Az év elsö fele főként a régi dalok betanulásával telt, amire azért volt szükség hogy újra koncertképessé váljon a csapat. A régi dalok mellett számos új nóta is született, de az előzetes tervekkel ellentétben az új stúdióalbum kiadása elmaradt. Készült viszont egy kislemez Népek tavasza címmel, amelyen a címadó dalon kívül még két új szerzemény hallható. A kislemezt egy helyi stúdióban rögzítette a zenekar áprilisban. Koncertekben ebben az évben sem bővelkedett a Stratégia, de elindult egy folyamat aminek remélhetően több élő fellépés lesz az eredménye. A helyi koncertek mellett Békésen, Szegeden, és Kálmánházán is vendégeskedett a zenekar. Az év legfontosabb eredménye hogy sok új dal született, lassan két albumra való, tehát van miből válogatni az új lemezre. Jelenleg az új nagylemez felvételeire készül a zenekar.

Biográfia:

SZILÁGYI ZSOLT:

Stratégia /1996-tól/: gitár; vokál

Karhatalom /1998-1999/ dob

Tra-Ubi /2003-2004/: gitárTÖRÖK JÓZSEF:

Stratégia /1997-2001/, /2003-/: ének

Hunnia /2001-2003/, /2006-/: énekGYŐRI GERGELY:

Timpani Company ütös együttes /2002/: dob, ütös hangszerek

Stratégia /2007-/: dobKOVÁCS RÓBERT:

Tra-Ubi /2004-2008/

Advent /2006-2007/

Stratégia /2008/, /2009-/KURUNCZI FERENC:

Elator /1987-1996/: gitár; ének

Vásárhelyi NF /1991-1995/: dob

Iszonyú viszonyok /1996-1998/: gitár

Stratégia /1998-2001/: dob, /2005-2007/: dob, /2007-/: gitárLUGASI ATTILA:

3. Vonal /1986-1987/: basszusgitár

Vásárhelyi NF /1991-1995/: ének

Stratégia /2010-/: basszusgitár

Tagok:

Szilágyi Zsolt

szóló gitár

Stratégia dalszövegek (39 db):

A bűvös kard regéje

A hősök tisztelete

A szabadság lángja

A végzet kardja

Alkarod-e még

Átlátszó hazugság

Az akarat diadala

Az árulókhoz

Ébredj fel

Ébredj!

Eljöttünk érted

Erdély földje

Ezer év

Gyökerek

Győzünk

Hamis dallamok

Hol az a nép?!

Ide jutottál

Kiválasztott nép

Lángoló Dél

Le foglak győzni

Magyar vitéz

Megváltó

Miért van ez így

Mindent ami jár

Mindent megteszünk

Múlt és jelen

My Fatherland

Népek tavasza

Örökre áldozat

Örökség

Prológus

Rémálom

Szabadrabság

Tökéletes agymosás

Válaszd el!

Változás szele

Vérzik e föld

Virradat

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2021 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább