Hátsó Ajtó

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 2 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 10914 alkalommal

Bemutatás:

A kiindulópont 2001. tavasza, mikor Maráczi Petinek és Zsigár Petinek kereszteződtek útjaik és akkor még csak ötlet szintjén felmerült, hogy zenekart alapítanak. Ez egészen év végéig ötlet is maradt, amikor megkérték a dombóvári Negathyw Hozzáállás zenekar dobosát Kovács „Para” Norbit, hogy amíg nem találnak állandó dobost segítse ki őket. Ezzel 2001. november 27-én megalakul a Hátsó Ajtó.

Biográfia:

Az első fellépésre 2002. májusában kerül sor. Június végén Kiss Gábor ül a dobok mögé. Sorra kezdenek születni a Hátsó Ajtó első dalai. 2002. őszén Zsigár Petit Viszló Tamás váltja a bőgőnél. A koncertek megteszik hatásukat és egyre több embert kezd érdekelni a zenekar. Ebben az évben kezdenek megszületni az új Hátsó Ajtó dalok, amik már egy konkrét stílusirányt jelentenek. 2005. szeptemberétől decemberig felvételre és keverésre kerül „Az ördög tánca” demoanyag. 2006. február elején Viszló Tomit Kasler Anita váltja a basszusgitárnál. 2007. májusában profi körülmények között a Fantomas Hangstúdióban rögzítik "Nincs semmim" című dalukat és leforgatják hozzá első klipjüket (2007. június 2-3.), ami a nyár közepére el is készül. Gábornak egyre kevesebb ideje marad a zenekarra, így 2008. januárjától Schattmann Tamás váltja a doboknál, majd májustól Anitát Takács Tamás váltja a basszusgitárnál. Ezzel megszületik a mai végleges formáció: Maráczi Péter (ének, gitár), Takács Tamás (basszusgitár), Schattmann Tamás (dob). Teljesen megváltozik a zenekar mozgatórugója, mivel végre minden tag teljes fordulattal összpontosít a zenekarra. 2008. nyarán felmerül egy 12 dalt tartalmazó lemez gondolata, ami új motivációt ad a zenekarnak. 2009-ben már konkrétan az album dalaival foglalkoznak. Júliusban elkezdődnek az "Amitől élek" lemez stúdiófelvételei a már elkészült számokkal. Augusztusban a címadó dalhoz klipet forgatnak, ami az album megjelenésével egy időben kerül nyilvánosságra. Az év második felében és 2010. elején megírják az album további dalait, és 2010. áprilisában stúdióban rögzítik a teljes anyagot. Az "Amitől élek" című album 2010. május 20-án jelenik meg. 2010. szeptemberében leforgatják az album második videoklipjét a Vészkijárat című dalhoz. 2011. tavaszán 10 állomásos turnét nyomnak a Rómeó Vérzik vendégeként a Hadd Égjen lemezbemutató tour keretében. Áprilisban bejutnak a Tankcsapda és az Unicum Tehetségvadászatának döntőjébe, így meghívást kapnak a Volt és a Sziget fesztivál Unicum színpadára. A nyáron számos fesztiválon lépnek fel. Kis pihenő után október 1-től december 17-ig ismét a Rómeó Vérzik vendégzenekara A vadkelet hősei tour 2011 állomásain. A turné keretein belül jubileumi koncertet adnak Dombóváron november 12-én.

Tagok:

Takács Tamás

basszusgitár

Maráczi Péter

ének, gitár

Albumok:

Hátsó Ajtó dalszövegek (36 db):

A föld peremén

Amíg a véred kering

Amitől élek

Az ördög maga

Az se' fáj

Borzalom

Egy szál gitár

Élni és halni hagyni

Ez az a hely

Falakon át

Fenn a mennyben

Hátsó ajtó

Ilyen egyszerű

Itt kezdődik el

Játsszunk még

Jó úton járj

Két lábbal a földön

Lazábban másnál

Legyen elég

Lépj egyet hátra

Minden éjjel

Minden rendben

Nem hall, nem lát

Nincs semmim

Nullázz végleg

Szalagon gyártva

Szemedben a pokol

Szokott helyen

Tisztán erőből

Tisztul a kép

Újra élek

Útban Mexico felé

Utolsó

Vészkijárat


Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2017 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább