Anna and the barbies

Zenei irányzat: Pop, Rock, Jazz, Rap, Alternatív
Albumok: 4 db
Megtekintve: Ma 7, összesen 42938 alkalommal

Bemutatás:

2004 Az Anna & the Barbies zenekart 2004 őszén, Budapesten alapította a két testvér, Pásztor Anna és Pásztor Sámuel. A megfelelő zenésztársak megtalálását követően rövid, 2-3 hónapos próbaidőszak után belevetették magukat a pesti klubélet sűrűjébe.

Biográfia:

Mindjárt a harmadik fellépés egy nagyszabású, egész estés R’n’B – Hip-Hop koncert volt a Moulin Rouge-ban, gyönyörű látvány és rengeteg sztárvendég kíséretében.

A fellépést követően felfigyelt a csapatra egy angol manager, akinek segítségével 2005 tavaszán megjelent az Anna & the Barbies első, Passionfruit c. angol nyelvű lemeze, az amerikai CD Baby online zeneterjesztő hálózatnál.

Az elkészült anyagra felfigyelt többek közt a hazai CLS kiadó, akivel hamarosan megkezdődtek a tárgyalások a banda szerződtetéséről, és egy magyar nyelvű lemez elkészítéséről.

Sajnos az út a lemezszerződésig nem volt olyan egyenes és gyors, mint amire számítani lehetett a kínálkozó lehetőségek láttán.

2007 Két év őrlődés következett egy bizonytalan és beláthatatlan külföldi karrier, és egy biztosnak tűnő hazai szerződés között, melynek végére 2007-ben sikerült pontot tenni a CLS kiadóval kötött szerződés formájában.

Ez után felgyorsultak az események: 2007 szeptemberére elkészült az első itthoni lemez Medallion címmel, melynek Tangó c. dalára még a nyár folyamán klip is készült.

A 2007 őszén frissen induló hazai MTV műsorára is vette, és majd’ három hónapig napi rendszerességgel játszotta a Tangót.

2008 tavaszára a Medallion c. album hivatalos megjelenésének idejére elkészült a csapat második videoklipje az Álmatlan c. számhoz.

Ez a klip eljutott egészen az MTV top 50 első helyezéséig! És több százezres nézettséget produkált a You Tube nevű népszerű videó megosztó portálon.

A nyár egyik legnagyobb eseménye volt a zenekar számára, hogy játszhatott Lenny Kravitz előzenekaraként a Papp László Budapest Sportarénában, több ezer néző előtt.

A nagyszerűen sikerült fesztiválszezon közepette további két videoklipet forgatott a már jól összeszokott stáb. Egyet a Nyuszika c. dalhoz, valamint egyet a Jamie Winchester közreműködésével készült After hours c. számhoz. A Nyuszika c. videó 2008 őszén került az MTV és a Viva televízió műsorára.

2008 szeptemberében a zenekar felkérést kapott Suda Balázs Róbert fiatal drámaíró-rendezőtől. Strindberg Julie Kisasszony című drámájának, Monopornó-ra keresztelt zenés átiratában játszott az Anna and the Barbies legénysége, a darab szerves részeként, Anna and the Barbies számokat, többnyire a Medallion albumról, valamint Pásztor Anna játszhatta el a drámai fő és címszerepet a darabban.

2009 Az Anna and the Barbies három elismert zenei jelölést is kapott. Fonogram díjkiosztó gála: “Az év Felfedezettje”, Arany Nyíl rockzenei díjkiosztó gála: “Az év felfedezettje” és “Az Év énekesnője”, amelyikből az “Év Énekesnője” díjat Pásztor Anna vehette át a Wigwam rock-klubban, ahol egy parádés rock-cirkusz keretében, zseniális előadókkal fűszerezve (Farkas Zsófi, Tóth Vera, Tóth Gabriella, Ferenczy György, Jamie Winchester, Papp Szabolcs) egy másfél órás koncerttel ünnepelték meg a jelöléseket, valamint a díjat!

A Monopornó-t, 2009-ben is havi két előadásban láthatta a publikum, az RS9 színházban, egészen május végéig. A zenekar közben klubokban, fesztiválokon, rendezvényeken koncertezett, szeptembertől pedig teljes odaadással “Élete Lemezének” elkészítésén dolgozik!!!

2010 Felkérést kaptunk az MR2 Petőfi rádiótól, az „Akusztik” műsorukban való részvételre. Az adás júniusban, közvetlenül a májusi kislemez-bemutató után került adásba és a rádió hangtárába , és egyúttal a zenekar repertoárjába is.

Július 14-én az a megtiszteltetés ért minket, hogy másodjára is a Papp László Sportaréna színpadára léphettünk, mégpedig az A-HA zenekarral megosztva azt. A WAN2 rockzenei magazin címlapképnek választotta a Gyáva forradalmár albumborító képet.

Szeptember 24 -én telt ház előtt zajlott a Gyáva forradalmár lemezbemutató-koncert az A38 Hajón! A koncerten a GY.A.R. animációs csoport alkotását, a Don’t fit in számunkra készült 3D-s videoklip premierjét 3D-s szemüvegekben nézhette meg a közönség.

2011 A Class Fm, Neo Fm és az MR2 Petőfi is rotációban sugározza a Gombóc című dalunk.

Február: Fonogram díjra jelölik a Gyáva forradalmár albumot: „Az év hazai modern pop-rock albuma” kategóriában!

Március: az MR2 Petőfi rádióban a Gombóc a slágerlista 5. helyén landol.

Forrás: Hivatalos oldal

Tagok:

Pásztor Anna

ének, rap, vokál

Albumok:

Anna and the barbies dalszövegek (51 db):

7.24 video

After Hours video

Álmatlan video

ANEM! video

Az ördögre kacsintva video

Az Ördögre kacsintva (new version)

Barbie Song

Beside You video

Broken Medallion video

Brother And I video

Callin all in video

Christophe’song video

Clap Yo Hands

Csillagokkal álmodom video

Don't Fit in video

Don't go home video

Egy kicsit még video

Freedom video

Gombóc video

Gyáva forradalmár video

Here we are video

I Belong To You

Játszanék veled video

Kama sutra

Kell még valami video

Lábat lóbálva

Leltár video

Love is god and god, god is rock and roll video

Loverman...show me yo' balls video

Macska video

Mars video

Márti dala video

Miss Yo video

Négykézláb video

Néha video

Nyuszika video

Polaroid (Anna Frenk naplója) video

Rum & Coca Cola video

Singli party video

Spanish Saga

Tango video

Teszt video

Thorns through your heart video

Túl az Óperencián video

Van az a dal (la-la-la) video

Western video

Why

Yo Ass In Mine video

Yo Ass in Mine (Szakos K. remix)


Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Hangulat Hozzászólás ideje: 2008-04-06 13:21:45

Utolsó bejelentkezés:
2009-01-10 08:40:44

Véleménye a(z) "Anna and the barbies" előadóról:

Gratulálok a Medallion lemezhez!!! :) Az Álmatlan az egyik legjobb szám a cd-ről - jóóóóóóó a klip :) Szép a Sellő és szép a Herceg :) - mi pedig élvezzük :)

© 2015 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább