Anna & the Barbies

Zenei irányzat: Pop, Rock, Jazz, Rap, Alternatív
Albumok: 7 db
Megtekintve: Ma 4, összesen 99767 alkalommal

Bemutatás:

Az Anna & the Barbies 5 tagú alternatív rap/rock/pop zenekar, mely a frontember-énekesnő-rapper Pásztor Anna különleges, meghökkentő és kétségtelenül üdítő színpadi megjelenésével és letaglózó-elemésztő-feltámasztó dalszövegeivel, előadói stílusával vált a hazai koncertzenekarok egyik élvonalbeli képviselőjévé.
Emblematikus dalaik közül (mint a Nyuszika, az Álmatlan, vagy épp a 4kézláb) kiemelkedik a Márti dala, melyet nem csak az alternatív zenei rajongótábor, de a szélesebb zenehallgató közönség is idéz nap, mint nap.

Weboldal:

Biográfia:

Az együttest 2004 őszén, Budapesten alapította a két testvér, Pásztor Anna és Pásztor Sámuel. A megfelelő zenésztársak megtalálását követően rövid, 2-3 hónapos próbaidőszak után belevetették magukat a pesti klubélet sűrűjébe. Mindjárt a harmadik fellépés egy nagyszabású, egész estés R’n’B – Hip-Hop koncert volt a Moulin Rouge-ban, gyönyörű látvány és rengeteg sztárvendég kíséretében. A fellépést követően felfigyelt a csapatra egy angol manager, akinek segítségével 2005 tavaszán megjelent az Anna & the Barbies első, Passionfruit c. angol nyelvű lemeze, az amerikai CD Baby online zeneterjesztő hálózatnál. Az elkészült anyagra felfigyelt többek közt a hazai CLS kiadó, akivel hamarosan megkezdődtek a tárgyalások a banda szerződtetéséről, és egy magyar nyelvű lemez elkészítéséről. Sajnos az út a lemezszerződésig nem volt olyan egyenes és gyors, mint amire számítani lehetett a kínálkozó lehetőségek láttán.

2007 Két év őrlődés következett egy bizonytalan és beláthatatlan külföldi karrier, és egy biztosnak tűnő hazai szerződés között, melynek végére 2007-ben sikerült pontot tenni a CLS kiadóval kötött szerződés formájában.

Ez után felgyorsultak az események: 2007 szeptemberére elkészült az első itthoni lemez Medallion címmel, melynek Tangó c. dalára még a nyár folyamán klip is készült.

A 2007 őszén frissen induló hazai MTV műsorára is vette, és majd’ három hónapig napi rendszerességgel játszotta a Tangót.

2008 tavaszára a Medallion c. album hivatalos megjelenésének idejére elkészült a csapat második videoklipje az Álmatlan c. számhoz.

Ez a klip eljutott egészen az MTV top 50 első helyezéséig! És több százezres nézettséget produkált a You Tube nevű népszerű videó megosztó portálon.

A nyár egyik legnagyobb eseménye volt a zenekar számára, hogy játszhatott Lenny Kravitz előzenekaraként a Papp László Budapest Sportarénában, több ezer néző előtt.

A nagyszerűen sikerült fesztiválszezon közepette további két videoklipet forgatott a már jól összeszokott stáb. Egyet a Nyuszika c. dalhoz, valamint egyet a Jamie Winchester közreműködésével készült After hours c. számhoz. A Nyuszika c. videó 2008 őszén került az MTV és a Viva televízió műsorára.

2008 szeptemberében a zenekar felkérést kapott Suda Balázs Róbert fiatal drámaíró-rendezőtől. Strindberg Julie Kisasszony című drámájának, Monopornó-ra keresztelt zenés átiratában játszott az Anna and the Barbies legénysége, a darab szerves részeként, Anna and the Barbies számokat, többnyire a Medallion albumról, valamint Pásztor Anna játszhatta el a drámai fő és címszerepet a darabban.

2009 Az Anna and the Barbies három elismert zenei jelölést is kapott. Fonogram díjkiosztó gála: “Az év Felfedezettje”, Arany Nyíl rockzenei díjkiosztó gála: “Az év felfedezettje” és “Az Év énekesnője”, amelyikből az “Év Énekesnője” díjat Pásztor Anna vehette át a Wigwam rock-klubban, ahol egy parádés rock-cirkusz keretében, zseniális előadókkal fűszerezve (Farkas Zsófi, Tóth Vera, Tóth Gabriella, Ferenczy György, Jamie Winchester, Papp Szabolcs) egy másfél órás koncerttel ünnepelték meg a jelöléseket, valamint a díjat!

A Monopornó-t, 2009-ben is havi két előadásban láthatta a publikum, az RS9 színházban, egészen május végéig. A zenekar közben klubokban, fesztiválokon, rendezvényeken koncertezett, szeptembertől pedig teljes odaadással “Élete Lemezének” elkészítésén dolgozik!!!

2010 Felkérést kaptunk az MR2 Petőfi rádiótól, az „Akusztik” műsorukban való részvételre. Az adás júniusban, közvetlenül a májusi kislemez-bemutató után került adásba és a rádió hangtárába , és egyúttal a zenekar repertoárjába is.

Július 14-én az a megtiszteltetés ért minket, hogy másodjára is a Papp László Sportaréna színpadára léphettünk, mégpedig az A-HA zenekarral megosztva azt. A WAN2 rockzenei magazin címlapképnek választotta a Gyáva forradalmár albumborító képet.

Szeptember 24 -én telt ház előtt zajlott a Gyáva forradalmár lemezbemutató-koncert az A38 Hajón! A koncerten a GY.A.R. animációs csoport alkotását, a Don’t fit in számunkra készült 3D-s videoklip premierjét 3D-s szemüvegekben nézhette meg a közönség.

2011 A Class Fm, Neo Fm és az MR2 Petőfi is rotációban sugározza a Gombóc című dalunk.

Február: Fonogram díjra jelölik a Gyáva forradalmár albumot: „Az év hazai modern pop-rock albuma” kategóriában!

Március: az MR2 Petőfi rádióban a Gombóc a slágerlista 5. helyén landol.

2012 novemberében jelent meg a zenekar negyedik nagylemeze ÁNEM! címmel, a Barba Negra klubban tartott lemezbemutató pedig telt házas rendezvény lett. 

Még ebben az évben az egyik legtöbbet koncertező magyar zenekarrá avanzsált, önálló koncerteket adott az ország nagyvárosaiban, és jelen voltak minden nagyobb fesztiválon.

2013 januárjára az Ánem! lemez két száma is az MR2 Petőfi slágerlista élvonalába került. A 4kézláb a harmadik, míg a Márti dala feat. Kiss Tibor (Quimby) az első helyen állt több héten keresztül.

A 2014-es év sűrű volt az együttes számára: 

Januárban a hollandiai Groningenben tartott Eurosonic Noorderslag fesztiválon, a Nagyszínházban adtak egy 45 perces koncertet. Az eseményen a Magyar Rádió küldöttjeiként vettek részt.

A nyári koncertszezonban az összes jelentős fesztiválon ott voltak, köztük a Volt Fesztiválon, amin már nagyszínpados előadóként vettek részt. 

Pásztor Annát még az év őszén szinte az egész ország megismerhette, amikor a TV2 televíziós csatorna Rising Star c. zenei tehetségkutatójában zsűritagként vett részt. 

Ekkor jelent meg legújabb stúdióalbumuk is Szabadesés címmel, novemberben pedig az együttes a lemezmegjelenést és a 10. jubileumát egy nagyszabású színpadi produkcióval ünnepelte a Syma Csarnokban.

Forrás: Hivatalos oldal, wikipedia 

Tagok:

Pásztor Anna

ének, rap, vokál

Pásztor Sámuel

gitár, ének

Vághy Tamás

fuvola, billentyű

Bubnó Márk

dob, ének

Hernádi Dávid

basszusgitár

Albumok:

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Hangulat Hozzászólás ideje: 2008-04-06 13:21:45

Utolsó bejelentkezés:
2009-01-10 08:40:44

Véleménye a(z) "Anna & the Barbies" előadóról:

Gratulálok a Medallion lemezhez!!! :) Az Álmatlan az egyik legjobb szám a cd-ről - jóóóóóóó a klip :) Szép a Sellő és szép a Herceg :) - mi pedig élvezzük :)

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább