Dirty Slippers

Zenei irányzat: pop rock
Albumok: 1 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 19439 alkalommal

Bemutatás:

A kezdetek:

A gyulai Dirty Slippers 2005-ben alakult. A szerencse hamar a fiúkra mosolygott, hiszen negyedik koncertjüket már a Supernem előtt, a kilencediket pedig a Petőfi Csarnokban adhatták. A srácok azóta felléptek a Supernem, Heaven Street Seven, 30Y, Jamie Winchester, Magna Cum Laude előadókkal.
2008-ban jelent meg első lemezük „Dirty Slippers” néven, melynek producere Takács Zoltán Jappán (Hs7) volt, s mely lemezmegjelenést egy 20 állomásos önálló magyar turné követett.
2009-ben a zenekar a GlaxoSmithKline gyógyszergyár méhnyakrákellenes kampányának reklámarca lett, s megjelent az Élned Kell című kislemez. Producere az a George Shilling volt Londonban, aki az Oasis, Blur, Mike Oldfield, Primal Scream zenekarokkal is dolgozott.

Közel Hozzád:

2009 nyarán a zenekar az Egyesült Államokba kapott meghívást, egy clevelandi kiadónak (Standby Records) köszönhetően itt vették fel új lemezüket a, melyen az USA szerte elismert fiatal producer Johny Burke bábáskodott, a már említett George Shilling mellett.
A lemez első kislemez dala a „Waiting for You” azonnal felkerült a vidéki rádiók slágerlistáira, ezzel országos népszerűséget hozva a zenekarnak.
2010 nyarán a srácok több neves magyar fesztiválon is felléptek, olyan legendás magyar előadók előtt, mint az EDDA vagy a Republic. Az utóbbinak annyira elnyerte a zenekar a tetszését, hogy a remekül sikerült közös fesztiválkoncert után három évig a Republic vendégzenekaraként is járták az országot, környező országokat, gyakran több tízezer ember előtt fellépve, emellett folyamatossá váltak a saját telt házas koncertek.

2010. szeptember 26-án az Élned kell videoklipet az MTV Hungary zenecsatorna kiemelt rotációban kezdte játszani, ugyanezen, napon a YouTube videó megosztó portálon mindössze 24 óra alatt több mint 1000-ren nézték meg.
A banda második videoklipjét, a „Te vagy a Fény”-t, mely 8 hétig vezette az MTV Hungary slágerlistáját. A dalt a Magyar Televízió egyik műsora számára a zenekar különleges, szimfonikus verzióban is elkészítette.
2011 őszére érkezett meg az új videoklip, a „Hang vagy Jel”, mely 22 héten át a VIVA TV slágerlistáján szerepelt, s áttörést hozott a rádiókban is. A VIVA TV 2011-es év végi összesített Top 100-as listáján pedig az előkelő 95. helyet szerezte meg a Hang vagy jel, úgy, hogy „csak” október 24 óta látható a legnagyobb zenetévében.

2012. október 8-án megjelent Közel Hozzád nagylemez, melyet hazánk egyik legnagyobb független nagykiadója, a HungaroSound adott ki. A megjelenés hetében a MAHASZ albumeladási lista 18. helyén nyitott olyan előadókat megelőzve, mint Lady Gaga vagy Radics Gigi, s az óta tucatnyiszor szerepelt a slágerlistán, s elég volt ahhoz is, hogy az ezt követő turnéja a zenekarnak teltházzal záródjon.
2012 novemberében a fiúk, Paul McCartney és a U2 elő zenekarával, az ír The Coronas-szal turnéztak Európában, teltházas koncerteket adva Berlinben, Hamburgban és Budapesten.

Múzsa:

2013 nyarán a zenekar megkezdte új nagylemezének munkálatait George Shilling sztár producerrel, aki a Közel Hozzád lemez után, immáron a második, „Múzsa” címre keresztelt anyagon is bábáskodik a fiatal négyes fölött.
A lemez első rádiós dala, a „Minden lány múzsa akar lenni” az Mr2 Petőfi rádióban debütált, s az óta minden magyar, erdélyi és vajdasági rádióban hallható.
Az idei év nyári turnéja meghozta a várva várt sikert. Több mint 25 nagy koncerten, minden alkalommal több ezer ember előtt lépett színpadra az együttes, ezzel együtt óriási sikereket elérve.
Ez év októberében a román legenda, a Rezident Ex, meghívására Aradon és Temesváron teltház előtt játszott a banda.
December 22-én megjelent a legújabb videoklip, a „Caroline”, melyet hatalmas várakozás övezett a rajongók részéről, ezt bizonyítja az a tény,hogy kevesebb,mint 24 óra alatt, több,mint 12.000-ren nézték meg a Vube.com videóportálon, valamint a környező országok zenecsatornái is műsorukra tűzték!

2013-ra a Dirty Slippers hazánk egyik legkeresettebb koncertzenekara lett.

Biográfia:

Tagok:

Albumok:

Dirty Slippers dalszövegek (10 db):

Egy a vége

Élned kell

Hang vagy jel

Közel már a cél

Ne gyere többet

Ne szaladj el!

Nem gondoltam volna

Te napod

Te vagy a fény

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2021 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább