Tavaszébredés (musical)

Tavaszébredés (musical)
Zenei irányzat: Musical
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 42325 alkalommal

Bemutatás:

Az utóbbi idők legsikeresebb, 8 Tony-díjat nyert, irodalmi alapú amerikai musicalje az amerikai után a Pesti Broadway-n!


A Duncan Sheik énekes-zeneszerző és Steven Sater szövegíró által jegyzett, egyszerre élénk és provokatív Tavaszébredés a fiatalok felnőtté válásának problémáiról szól: az első szerelem, az elfojtott érzelmek, a maradandó sebek kérdéskörét boncolgatja. Sheik és Sater dalai nagyszerűen világítanak rá a kamaszkori problémákra, az illékony ifjúságra, a heves fiatalkori szerelmekre, s a lázongó, megalkuvást nem tűrő kapcsolatra a felnőttek világával.



A musical középpontjában a kitűnően tanuló Melchior, nyugtalan barátja, Moritz és a nővé érés határán álló fiatal lány, Wendla áll. S habár maga a mű a múltban játszódik, a zeneszámok, frissek, modernek, izgalmasak!


A magyarországi premierrel a londoni Westend-bemutatóval egy időben kerül sor. Az előadást a Budapesti Operettszínház a Nyugati Teátrummal közös koprodukcióban mutatja be, rengeteg új, fiatal tehetség közreműködésével. A magyarországi premier rendhagyó, hiszen a produkció elsőként a világon non-replika változatban kerül bemutatásra Budapest új befogadó színházában, a Nyugati Teátrumban.



"Egy bátor musical, ami fordulatai miatt felejthetetlen és felvillanyozó, újraéleszti a rejtély és az izgalom fogalmát, s tüzet éleszt mindannyiunk lelkében" - New York Times.



Magyar szöveg: Kerényi Miklós Gábor, Somogyi Szilárd
Zenei vezető: Riederauer Richárd
Díszlet-jelmez: Bartha Andrea
Koreográfus: Tihanyi Ákos
Rendező: Somogyi Szilárd
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább