Ocho Macho

Zenei irányzat: Reggae
Albumok: 5 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 66919 alkalommal

Bemutatás:

Jó nekem, El Mundo Fantastico, Pancho, Képzeld el Másképp, Maskaray – ismerős dalcímek, amelyek egy Kőszeg-Szombathely vonalon érlelődött garázszenekartól indultak és már bejárták országunk minden részét.
Az Ocho Macho 2003-ban alakult, zenei stílusában a reggae, a ska, a punk és a latin találkozik – ez az általuk „hupogásnak” nevezett muzsika – neve pedig spanyolul annyit tesz, „nyolc hím” (a fordítás egyébként bájosan és szándékosan helytelen, a pontos változat Ocho Machos lenne).

forrás: a zenekar hivatalos oldala

Weboldal:

Biográfia:

A több mint 10 éves, kétszeresen platinalemezes banda minden jelentős hazai fesztivál állandó szereplője, de nem csak azoké – Falunap? Lecsófesztivál? Pálinkaünnep? Bornapok? – ha jó bulinak ígérkezik, akkor ők a hangulatfelelősök! Hitvallásuk: Élő zenét és koncerteket mindenkinek! – ez az, amiért a srácok hangszert ragadtak.

“Nekünk az okoz örömet, ha a koncertjeink alatt, vagy zenénket hallgatva ki tudnak kapcsolódni az emberek és önfeledten szórakozhatunk együtt. Éppen ezért egyszerűbben úgy mondanám, antidepresszáns koncerteket és szeretetet adunk és ezért cserébe szeretetet kapunk, ez egy win-win szitu!”

Számos külföldi fesztiválon megfordultak már Romániától Ausztrián át Németországig, olyan előadók előzenekaraként játszottak, mint a Gentleman vagy a Buena Vista Social Club, de vendégeskedett koncertjükön a Ska Cubano is.

2007-ben jelent meg a zenekar első maxi lemeze, amit 2008 őszén követett az El Mundo Fantastico nagylemez szerzői kiadásban, egy évvel később pedig a CLS Music gondozásában. Ezen a lemezen szerepel a Savaria Kingston Town című dal, amely a város hivatalos dala lett. Még 2009-ben vették fel a szombathelyi Fő téren az El Mundo Fantastico klipjét is, hatezer ember előtt.

2010-ben megjelent Pancho című maxijuk, amivel Puskás Öcsinek állítottak emléket, 2011 nyarán pedig bemutatták második nagylemezüket, Online a világ címmel.

2012 végén egy különleges dvd-vel lepték meg a közönséget, az Offline-on az egész évet felölelő, közvetlen, vidám hangulatú stúdió- és koncertfilmek láthatóak.

2013-ban “Tíz év- tíz város” címmel országos születésnapi koncertturnéra indultak, majd ennek megkoronázásaként, októberben megjelent a 10 év – 10 város című maxijuk, három slágergyanús dallal. A ki vagyok én?! mellett a Maskaray című számban a PASO zenekarból jól ismert Krsa, a Képzeld el másképp című szerzeményben pedig Kowalsky vendégeskedik.

2014. májusában megjelent a zenekar 3. nagylemeze, „De Pute Madre” címmel.
A lemezzel egy időben megjelent az Ocho Camino című könyv is, amelyből mindenki számára kiderül, hogyan jutott el az Ocho Macho a kezdetektől napjainkig, a zenekari tagok szemszögéből.
„Óriási megtiszteltetés, amikor az emberek úgy döntenek, hogy aznap este minket választanak. Ezt mindig alázattal fogadjuk! Éppen ezért a mai napig izgulunk is, hogy át tudjuk-e adni azt, amit szeretnénk. És, hogy mi is az? Az élmény, az, hogy kikapcsolhassanak az emberek, hogy elfelejtsék gondjaikat, és hogy egyetlen nagy energia körbeöleljen minket. A zene a drogunk!”

Nagy álma valósult meg a zenekarnak, amikor 2014-ben Szombathelyen és Szigetváron Ocho Macho Szívfonik néven áthangszerelve, hetven zenész kíséretében nagy sikerű szimfonikus koncertet adtak. A műsort szeretnék elvinni az ország más városaiba is, hogy ezt az új hangzást is megismerhesse a közönség.

Az Ocho Macho zenekar már régóta hirdeti, hogy legyen minél több élőzene Magyarországon. A Lezmon csoport (Legyen Élőzene Magyarországon) segítségével egy jótékonysági turnén vesznek részt, mely során a zenekar olyan településeken ad ingyenes koncertet, ahol a lakosságnak kevésbé van módja élőzenés rendezvényekre járni.

A 2015 februárjában tagcserék eredményeképp a zenekar megújult. Áprilisban megjelent az új kislemez, Punk címmel, melynek stílusa kicsit eltér az eddig megszokottól, de természetesen a hupogós, „Ocho-s” hangzás nem marad el.

A zenekar 2015 májusában megnyerte a Sziget, a VOLT Produkció Kft. és az MR2 Petőfi által közösen szervezett, kilenc zenekart felvonultató tehetségmutató koncertsorozatot, a Nagyszínpadot (http://www.nagyszinpad.com/), melynek köszönhetően a hírük oda is eljut Magyarországon, ahova eddig még nem! 

forrás: a zenekar hivatalos oldala

Tagok:

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

reluxa Hozzászólás ideje: 2012-11-11 20:14:04

Utolsó bejelentkezés:
2012-11-13 22:05:19

Véleménye a(z) "Ocho Macho" előadóról:

i l y e n .....

webhivatkozás moderálva, kemény vagy csoki

reluxa Hozzászólás ideje: 2012-11-11 20:12:37

Utolsó bejelentkezés:
2012-11-13 22:05:19

Véleménye a(z) "Ocho Macho" előadóról:

Én bunkó vagyok, nem nagyon beszélem sem a spanyolt, sem az angolt, de ez a nyolcas veri a többit.
Szívemből minden jót, nekik, NEKTEK.....
-webhivatkozás moderálva- egy jó csapat!

szisz32 Hozzászólás ideje: 2010-09-25 21:30:46

Utolsó bejelentkezés:
2011-02-06 14:21:17

Véleménye a(z) "Ocho Macho" előadóról:

A tegnapi Kőszegi koncerten fergeteges volt a hangulat! Imádom őket! :)

Gabus53 Hozzászólás ideje: 2010-06-13 19:38:02

Utolsó bejelentkezés:
2011-12-07 18:45:21

Véleménye a(z) "Ocho Macho" előadóról:

Egyszerűen imádom Őket <33 felejthetelen a koncertjük... :D Savaria Kingstonetown & El Mundo Fantástico <3

Gabus53 Hozzászólás ideje: 2010-03-29 19:26:42

Utolsó bejelentkezés:
2011-12-07 18:45:21

Véleménye a(z) "Ocho Macho" előadóról:

Az egyik legjobb a cd-ről. Ocho Macho 4ever <33

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább