Túri Lajos (Lui)

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 10 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 14881 alkalommal

Bemutatás:

Énekes, előadóművész, zeneszerző, szövegíró, producer.

Biográfia:

Előadóművész, énekes, zeneszerző, szövegíró, zenei- és filmproducer. 1951 március 21-én született. Nagyapja Demeter Sándor híres hegedűművész volt. Hegedűlni és gitározni tanult, de játszik dobokon is. Vegyipari technikumba és jazz konzervatóriumban tanult, és elvégezte a Magyar Rádió Könnyűzenei Stúdióját és OSZK működési engedélyt szerzett.Több száz rögzített hangfelvétele van, dalokat ír, segélylemezeket készít, koncerteket szervez, de fellépett már börtönben is. Írt dalokat többek között az Irigy Hónaljmirigynek, Zalatnay Saroltának, Zoltán Erikának stb. Kaméleon hangú énekes, ahogy a szakmában nevezik. Zámbó Jimmy legendás tenorjától Louis Armstrong basszusáig bármilyen hangmagasságban s színben képes énekelni. 1969 -1976 között a következő országokban: Németország, Hollandia, Belgium, Luxemburg, Svájc, énekel, dobol, zenekarokban (Galaxis együttes) és szólistaként gitározik. Számos fesztiválon lépett fel és nyert díjat Máltától Bulgáriáig.(1981 Málta FIDOF fesztivál- közönségdíj, 1984 Arany Orfeusz fesztivál- első helyezés, Madridban a Philips fesztiválon elgyerte a kritikusok díját. Magyarország, eddig egyetlen Grammy díjas előadóművésze. 1984-ben az USA Missouri államában, Kansas Cityben kapta az elismerést.1985-ben az USA-ban az Independence fesztivál első helyezettje volt. 1986-ban Afrikában turnézott. Közel 40 éves pályafutása során számos televíziós és rádiós műsorban szerepelt. A Madách Színház legendás Macskák című darabjában Mefisztotelész szerepét alakította. Énekelt többek között a legsikeresebb amerikai műfaj a country egyik legismertebb képviselőjével, az énekes, dalszerző, producer és színész Kenny Rogerssel. Eddig megjelent 18 CD-je és 147 videoklippje. Annak idején a leghíresebb pesti éjszakai mulatók sztárja volt, többek között fellépett a Savoy bárban, a Moulin Rouge-ban, a Béke Orfeumban, Casanova bárban, és a Belvárosi Mulatóban. A kiváló énekes máltai lovag s jótékonysági rendezvények szervezője. Szívesen lép fel családi eseményeken születésnapokon, névnapokon, házassági évfordulókon, leány- s legénybúcsúkon. Könyv róla: Zelina György: Túri Lajos - Lui (Dekameron könyvkiadó)

Túri Lajos (Lui) dalszövegek (23 db):

’960-ban

A felügyelő

Állj mellém

Álljon meg a menet

Azt én nem bánom

Bensonhurst Blues

Caruso

Határon túl

Hosszú forró nyár

Lélegző, furcsa hajnalon

Lujza

Midnight Lady

Rock Baba Rock

Segít a dal

Senki nem szeret

Sexbomb

Szállj le!

Szép Margit

Talán

United Europe

Utcafilm

Üzenj!

Vesztesnek születtem

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

siklai Hozzászólás ideje: 2008-04-01 15:01:18

Utolsó bejelentkezés:
2010-01-18 20:16:10

Véleménye a(z) "Túri Lajos (Lui)" előadóról:

Zenészként egy buliban találkoztam Lui-val, ő is fellépett, mint vendég. Akkorát énekelt élőben, hogy azóta kedvencem lett. Nagy a torka...

Polgár D. Linda Hozzászólás ideje: 2007-06-22 11:05:34

Utolsó bejelentkezés:
2000-01-01 00:00:00

Véleménye a(z) "Túri Lajos (Lui)" előadóról:

Hm... elgondolkodtató, de nagyon szép...

Polgár D. Linda Hozzászólás ideje: 2007-06-22 11:04:18

Utolsó bejelentkezés:
2000-01-01 00:00:00

Véleménye a(z) "Túri Lajos (Lui)" előadóról:

Határon túl.............. piszok szép szám, gratula!

aaa
© 2020 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább