Vadkerti Imre

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 2, összesen 21376 alkalommal

Bemutatás:

Vadkerti Imre 1976. január 5-én született Révkomáromban. Az alapiskolai tanulmányokat követően, melyet Gútán végzett,szakmát tanult. Már az általános iskolai évek alatt foglalkozni kezdett zenével, énekléssel, fellépésekkel. Előbb zenekarokkal énekelt, létrehozta az Alfa-rock együttest, majd 1998-ban a Friends zenekart. Ma is nagy sikerű koncerteket ad zenészbarátaival, a V-Band együttessel.
Színészi pályafutása 1993-ban a Komáromi Jókai Színházban kezdődött, ahol Gábriel arkangyalként mutatkozott be a Mária evangéliuma rockoperában. 2000-ben alapító tagja volt a Kis-Duna Menti Rockszínháznak, emellett tagja volt az Érsekújvári Rockszínpadnak is. Sikerrel alakította többek között Kukorica Jancsi, Valkay tanár úr, János apostol szerepét Általános ismertségében fordulópontot a 2007-es év jelentett, amikor jelentkezett a Magyar Televízió Társulat című műsorába, ahol a megmérettetés során Koppány szerepét nyerte el az István, a király rockopera huszonöt éves jubileumi előadásában. Ez a szerep volt meghatározó színészi munkásságában 2010-ig. Eközben szintén nagy sikerrel alakította Tom Miggles szerepét a Leányvásár című operettben, a Pécsi Nemzeti Színházban.
Az elmúlt években az ország számos színpadán fellépett a Sziget Színház előadásaiban. 2010-től jelenleg is a komáromi Magyar Lovas Színház tagja, ahol többek között játszotta Agamemnón királyt a Trója című rockoperában, a bírót Az utolsó betyár című népi rockoperában, Bagót a János vitéz daljátékban, a grófot a Kincsem című zenés játékban. A nevéhez fűződik a honfoglaló Árpád vezér alakja, akinek szerepét 2011. óta óriási sikerrel alakította a méltán népszerű Honfoglalás című rockoperában. Az elmúlt évek során láthattuk újra kedvenc szerepében, Koppány vezérként, határon kívül és az anyaországban is.
Énekesi pályájának mérföldköve, hogy 2011-ben a Kormorán zenekar szólóénekese, frontembere lett. A hazafias rock műfajának méltó képviselője. Egyéni énekhangjának, tehetségének köszönhetően bármely stílusban otthon van. Előadóművészként számos helyen fellépett, Európában és a tengeren túlon is, művészetével hozzájárulva magyarságtudat erősítéséhez.
2013-ban elnyerte a Harmónia Magyar Zenei Díjat, amely a Felvidéken élő és tevékenykedő, Felvidék zenei életéért kiemelkedő tevékenységet folytató magyar zenészek szakmai elismerése.
2014-ben megjelent első szólóalbuma, Sólyom szárnyán címmel, amelyen válogatás hallható eddigi pályafutásának sikeres dalaiból.
2015-től hangszeres zenészként is jelentkezik, három tagú felvidéki formáció tagjaként. A trió akusztikus hangzású koncerteket ad, a verséneklés örömét víve közelebb a közönséghez.
Vadkerti Imre 2016-ban újra elnyerte a Harmónia zenei díjat, ezúttal "Az év szólistája, zenekara vagy csoportja megzenésített vers, világzene, musical vagy dzsessz" műfajban.

Biográfia:

Vadkerti Imre dalszövegek (1 db):

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább