Halott Pénz

Zenei irányzat: Hip-Hop, Rap
Albumok: 4 db
Megtekintve: Ma 2, összesen 162898 alkalommal

Bemutatás:

„2004-ben született meg a Halott Pénz, akartam egy olyan nevet, ami egyből megmarad az emberekben, amire mindenki felkapja a fejét. Azt sem bánom, hogy nagyon megosztó: van, aki szerint nagyon jó, mások szerint béna, de ez nem baj, nem szól mindenkinek a zeném. Alapvetően van egy olyan ága a rappnek, ami nagyon keménykedős, pénzalapú stílus – ezzel ellentétben akartam magamat pozícionálni, szembe akartam helyezkedni, hogy megmutassam, amit én csinálok, az egy nagyon alternatív dolog. Ettől az évtől kezdve foglalkozom zenéléssel: kezdetben inkább az írás vonzott, aztán rákaptam az éneklésre is, végül 2009-ben meg is jelent az első lemez. Azóta eléggé felpörögtek az események, egy évre rá kijött egy újabb album, közben klipeket forgattam, koncerteztem. Tavaly szeptemberben jelent meg az új lemez, ez egy fordulópont is volt az életemben, akkor váltunk ugyanis színpadon és koncerteken egy hétfős kis csapattá. Bár a közönségnek talán én jelentem a Halott Pénzt, ez már egy zenekar” – mesélt az indulásról Marsalkó Dávid, azaz Halott Pénz.

forrás: www.bellacafe.hu

Weboldal:

Biográfia:

Avantgárd hip-hop, vagy gitár riffekkel operáló intelligens party-himnusz? A pécsi Marsalkó Dávid szólóprojektjeként indult Halott Pénz mára hétfős élőzenekar, a hazai hip-hop színtér üde színfoltjából, pedig egyre inkább a legjobb élőzenés klubok és fesztiválszínpadok állandó vendége. Fekete napszemüveg mögé bújtatott laza humor, mindenki által ismert, dalban mégis ritkán megfogalmazott érzelmek a megbánt szakítástól, az egyik legformásabb női testrész diszkrét dicséretéig. A 2013-ban megjelent Szólj anyunak, hogy a városban vagyok lemez sikere, többek közt olyan felvételeknek köszönhető, mint az Ugyanúgy hallasz, a Farkasok dala, a koncerteken közönség kedvenc Minden szobába kell álom, vagy a táncparketteken is taroló Feneked a gyengém. A zenekar félévről-félévre szerepel a hazai Youtube toplistán - több milliós megtekintésekkel -, a klipek közül pedig az egyedi egysnittes technikával forgatott Nem érinthet meg az egyik favorit. Az MR2 Petőfi Rádió a dalok rendszeres bemutatása mellett, Eleven és Akusztik című műsoraiban is szerepeltette már a csapatot, a Viva 2014-ben Comet-re jelölte a legjobb zenekar kategóriában, a szakma pedig a legjobb tizenöt feltörekvő hazai zenekar közé választotta az első Nagyszínpad program keretében. A Valami van a levegőben a Halott Pénz eddigi egyik legsikeresebb felvétele, alig fél év alatt 6 millió megtekintés fölé kúszott a Youtubeon, a tavaszi turné pedig – ami a felvétel után kapta a nevét – országszerte teltházas koncertekkel zajlott. Ennek keretében már második alkalommal töltötték meg az Akvárium Klub 1300 fős nagytermét. A tavalyi sikeres fesztivál körút után – amelynek többek közt a Sziget Magyar Zenei Nagyszínpada, a Strand Fesztivál Nagyszínpada és a Volt Fesztivál is része volt – 2015 nyarán újra országszerte fesztivál színpadokon a Halott Pénz.

Halott Pénz dalszövegek (89 db):

További dalszövegek megjelenítése
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

arsenalbest Hozzászólás ideje: 2009-06-17 22:30:33

Utolsó bejelentkezés:
2009-06-18 00:29:15

Véleménye a(z) "Halott Pénz" előadóról:

Naon jóó számok.Voltam amikor Fankáával együtt voltak Pécsen a rákban rohadt jóó volt.Igy tovább!!Peace!!Pécs ForEver!!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább