Tandi Flora

Zenei irányzat: Crossover
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 3, összesen 12485 alkalommal

Bemutatás:

Flora a komoly és a könnyű műfajt egyaránt fontosnak tartja, hiszen tudja, hogy a klasszikus zene művelése elengedhetetlen a kimunkált énekhang és ízlés kialakításához. Azért húz a szíve a könnyűzene felé, mert ezekben a dalokban az érzelmek közvetítése könnyebbé válik számára. A komolyzene-könnyűzene dilemmája nem kérdés: az értékes, jó zenét keresi minden műfajban. Sokféle stílust kedvel, a francia zene, a sanzonok nagy rajongója, de számára Celine Dion és Lara Fabian jelentik azt a zenei vonalat, hangot, személyiséget, amely legközelebb áll elképzeléseihez. Tehetségüket nagyra tartja és becsüli, követendő példának tekinti.

Biográfia:

1988. december 15-én született, Szegeden. Zenei tanulmányait 6 éves korában kezdte, amikor szülei beíratták a szegedi Király-König Péter Zeneiskolába zongora főtanszakra. Kilenc évig folytatott hangszeres tanulmányokat, majd, amikor megérett rá, átpártolt magánének szakra, hiszen mindig is az éneklés vonzotta igazán. Katona Judit énekművész hat éven át tanította a klasszikus ének rejtelmeire, de a könnyűzene nehézségeit is segített neki megfejteni, megoldani. Flora jelenleg D. Szécsi Edit énekművész növendéke.A zene akaratlanul is átjárta életét, hiszen édesanyja, Dohány Gabriella karnagy, aki a nagy múltú, hazai és nemzetközi versenyeken elismert Tömörkény István Gimnázium Leánykarának vezetője, emellett ének-zenét is tanít a szegedi gimnáziumban. Zene iránti affinitását, tehetségét és szoprán hangját egyaránt édesanyjától örökölte.Gyermekkorában négy éven át a szegedi Pro Musica énekkar tagja volt, amellyel külföldre is eljutottak gyermekkari versenyekre, fesztiválokra. A kamaraéneklést is hamar megismerte, 9 éves korától bicínium éneklési versenyeken indult kedves barátnőjével, Gyüdi Melittával, melynek eredményességét számos díj odaítélése bizonyítja. 16 évesen kapott első ízben felkérést külföldi szereplésre, Párizsban a magyar intézetben énekelt egy kulturális rendezvényen, mely örök emlék marad számára.Flora a komoly és a könnyű műfajt egyaránt fontosnak tartja, hiszen tudja, hogy a klasszikus zene művelése elengedhetetlen a kimunkált énekhang és ízlés kialakításához. Azért húz a szíve a könnyűzene felé, mert ezekben a dalokban az érzelmek közvetítése könnyebbé válik számára. A komolyzene-könnyűzene dilemmája nem kérdés: az értékes, jó zenét keresi minden műfajban. Sokféle stílust kedvel, a francia zene, a sanzonok nagy rajongója, de számára Celine Dion és Lara Fabian jelentik azt a zenei vonalat, hangot, személyiséget, amely legközelebb áll elképzeléseihez. Tehetségüket nagyra tartja és becsüli, követendő példának tekinti.Igazán 2008-2009-ben pezsdült meg körülötte az élet, amikor több könnyűzenei versenyről is díjakat hozott el, majd 2009 októberében sor került első egész estét betöltő koncertjére, amely barátai közreműködésével és Ambrus Rita vendégszereplésével a vártnál is nagyobb sikert aratott. Ugyancsak azév októberben részt vett Miklósa Erika operaénekesnő meghallgatásán, ahol tehetségével és megnyerő színpadi kiállásával felkeltette a művésznő érdeklődését. Miklósa Erika azóta figyelemmel kíséri Flora énekesi kibontakozását, megosztja vele tudását és szakmai tapasztalatait, segíteni kívánja őt a pályán.2010-ben elkészült bemutatkozó dala és videoklipje HungÁria címmel, melyet a világhírű énektanár, Brett Manning is elismerően méltatott.Az éneklés mellett Flora a Szegedi Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi Karának jogász szakos hallgatója.

Forrás: www.tandiflora.hu

Tandi Flora dalszövegek (4 db):

Flying Away

HungÁria

Ünnep

Vonzás

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

aaa
© 2020 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább