Hrutka Róbert

Zenei irányzat: Alternatív
Albumok: 2 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 14648 alkalommal

Bemutatás:

Gitáros, énekes, zeneszerző, hangszerelő, zenész.

Biográfia:

Hrutka Róbert 5 évesen kapta meg első hangszerét, azt a szájharmonikát, amely évekig a kedvenc hangszere volt. 6 évesen zongorázni, 9 évesen klasszikus gitározni és énekelni tanult. Az első elektromos gitárjával a kezében egyértelművé vált számára, hogy az egyetlen dolog, ami igazán boldoggá teszi, a zenélés.

1989-től napjainkig több mint 200 nagylemez elkészítésében működött közre. Zenekaraival számos itthoni és külföldi fesztiválon és rendezvényen vett részt. Olyan előadókkal dolgozott együtt, mint a Kretens, Lerch István és barátai, Pénz, a Tolcsvay T-monográf, Dés László vagy Bereményi Géza, Tolvaj Renáta, Keresztes Ildikó, Somló Tamás, Pain, Tunyogi Orsi, Oroszlán Szonja, Sebestyén Márta, Tisza Bea, Horváth Charlie – csak néhányan a nevek közül. Számos más produkció is kapcsolódik a nevéhez, min a Cotton Club Singers, a Roy és Ádám zenekar vagy Demjén Ferenccel közös munkái. Nem áll tőle távol a színész világ sem, hisz nagy sikerű produkcióiban olyan neves művészek, mint Tompos Kátya, Kálloy Molnár Péter, Für Anikó, Kulka János vagy Udvaros Dorottya voltak alkotó társai. A nemzetközi zenei világban is egyre többen számítanak munkájára, így a londoni Jamelia is.

2001 és 2008 között Jamie Winchester-rel számtalan jelentős slágert írtak és énekeltek fel. Ezt az elismerésekben és kiadványokban is termékeny, aktívan koncertező formációt hét év együttműködés után zárták le, hogy szólóban is bizonyítsanak a hazai- és nemzetközi zenei szakmának.

Pályafutása alatt Hrutka Róbertet közel ezer reklám - és filmzene megírására kérték már fel, valamint évekig állandó „zenefelelőse” volt közismert nemzetközi vállalatok reklámfilmjeinek és a legismertebb márkák reklámkampányainak.

Több nagylemez producere és zenei rendezője, zeneszerzőként ő jegyzi a Magyar Vándor, a Lora, a Valami Amerika 2., az Üvegtigris 3. és a Magicboys című mozifilmeket, csak úgy, mint a Macbeth c. színházi előadás zenéjét. A Magyar Királyi Televízió (M1 és M2) zenei arculatának kialakítása is nevéhez fűződik, számos más televíziós produkció főcímdala mellett.

Zenei szakértelmét több nívós díjjal ismerték már el: 2005-ben megkapta „Az év rock lemeze” (Fonogram díj) valamint „Az év zeneszerzője” ( Artisjus díj) elismerést, illetve számos más – a reklám szakmában komoly hírnévnek örvendő – díj tulajdonosa (Arany- és Ezüstpenge; Cannes és Portorozs)

Hrutka Róbert első önálló albuma 2009. május 23-án jelent meg „Szabadság-vírus” címmel, melyet korábbról már ismert zenésztársai mellett új közreműködők tettek még színesebbé. 2011. tavaszán „Hét nap után” címmel Robi újabb önálló lemezzel örvendeztette meg a közönséget, mely az alkotók legnagyobb örömére hihetetlen gyorsasággal tört a slágerlisták élére, számos nagynevű alkotót maga mögé utasítva.

Forrás: Hivatalos oldal

Tagok:

Hrutka Róbert

ének, gitár

Fehérvári Attila

basszusgitár

Dely Domonkos

vokál, ütő

Albumok:

Hrutka Róbert dalszövegek (18 db):

Az utolsó perc

Egyetlen egy

Egyszer volt...
Dalok.hu - Hrutka Róbert - Egyszer volt... mp3 letöltése

Ennyi nem elég
Dalok.hu - Hrutka Róbert - Ennyi nem elég mp3 letöltése

Gondolj rám
Dalok.hu - Hrutka Róbert - Gondolj rám mp3 letöltése

Hét nap után

Így legyen...
Dalok.hu - Hrutka Róbert - Így legyen... mp3 letöltése

Kísért a múlt

Másnak láttad
Dalok.hu - Hrutka Róbert - Másnak láttad mp3 letöltése

Meddő imák

Meztelen lelkek

Nem érdekelsz

Nincs tovább

Ördögi alku
Dalok.hu - Hrutka Róbert - Ördögi alku mp3 letöltése

Szabadság-vírus
Dalok.hu - Hrutka Róbert - Szabadság-vírus mp3 letöltése

Utolsó perc
Dalok.hu - Hrutka Róbert - Utolsó perc mp3 letöltése

Védtelen
Dalok.hu - Hrutka Róbert - Védtelen mp3 letöltése

Zsoltár 151.
Dalok.hu - Hrutka Róbert - Zsoltár 151. mp3 letöltése

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

aaa
© 2020 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább